egér kérdések

Vajon mitől van az hogy egyes egerek nem hajlandók például a csomagkezelőben görgetni a sorokat? Jó régóta van már sytemd, de amióta az kezeli az egeret is, azóta rosszabb lett a helyzet. Van egér, mely Windowsban tökéletes, Linuxban sokszor egy kattintásra is kettővel reagál. Esetleg nem hajlandó a középső görgő, gombként is funkcionálni. Ezt főleg Logitech egereknél vettem észre. Vagy egyéb akkus egér, fél-egy perc inaktivitás után nem hajlandó dolgozni. jobb klikket kell nyomni, hogy elinduljon.

Mégis hogy lehet ezeket gatyába rázni? S mi okozza ezeket a hiányos működéseket? Arról nem is szólva hogy az akku töltöttségét nem egyszerű megjeleníteni a tálcán.

Van itthon vagy 8 egér, és abból csak EGY a tökéletes. A vezetékes PS2 egér. Ez durva.

Disztró hiba, kernel driver hiba, systemd hiba vagy konfigurációs fájl hiány?
Az /etc/X11/xorg.conf nem tartalmaz egérre vonatkozó sorokat. A billentyűzet is átköltözött az /etc/X11/xorg.conf.d/00-keyboard.conf fájlba. Esetleg itt kellene lennie egy egérre vonatkozó konfig fájlnak? 

Hozzászólások

"Ezt főleg Logitech egereknél vettem észre."

Én még egy egérrel sem tapasztaltam ezeket, épp most vettem egy új LogiTech M510-et (vezeték nélküli), tökéletesen működik az összes gomb out of the box (arch linux) és mindenhol görget, ahol görgetni lehet :)

"Vagy egyéb akkus egér, fél-egy perc inaktivitás után nem hajlandó dolgozni. jobb klikket kell nyomni, hogy elinduljon."

Egyszer Lidl-ben vásároltam hirtelen szükségből egy noname egeret, na azzal viszont tapasztaltam ilyet, de ott asszem le is volt írva a papírjában, hogy ez valami energiatakarékossági funkció (értsd: ha nem birizgálod, elalszik). Ez tényleg idegesítő.

Egeret, görgetést a systemd???

"Sose a gép a hülye."