Kocka a konyhában vol. #6013596

Tepertő összetevők: sertés szalonna, só.

Tepertő, Karikás Pista, só, vöröshagyma, zsemle az asztalon

Hozzászólások

(Nagyobb kép nem volt? Így alig látni :D)

 

A paprika valóban határeset, ennek ellenére én fogyasztom kis mennyiségben. De csak a zöldpaprikát. Ha paprika címén arra az alvadt vérre emlékeztető vörös izére gondolsz a képen, az még csak nem is határeset hanem egyértelműen nem paleo, hiszen „processed food”! Biztos van benne paprika is, de ki tudja mi minden még: paradicsom, növényi olaj, ízfokozó, tartósítószer, egyebek... Brrr!

 

Karikás Pista piros

215 g üveg

Közkedvelt termékünk a vékonyan fölszeletelt csípős paprika sós lében; mely az édességek kivételével szinte minden ételcsoportban remekül használható. Már néhány karika megbolondítja a vajas pirítóst vagy a körözöttes kenyeret, de tökéletes a magyaros levesekhez is, hisz főzni is lehet vele.

Összetevők: szeletelt nyers erős fűszerpaprika, paprika lé, étkezési só, étkezési sav (citromsav), szilárdító anyag (Kálcium-klorid), tartósítószer (Kálium-szorbát)

No rainbow, no sugar

Szerkesztve: 2020. 02. 05., sze – 09:47

(Forráskód -> width="500")

LOL @ kommunista időket idéző sószóró

trey @ gépház

Ha főzted, el is hiszem. ;)

Itt az ideje a tepertő hungarikummá emelésének és az elnevezés védelmének! Igaz, a (jó) tepertőt rengeteg módon el lehet készíteni, de szabjunk határt!

Tehát lehetne tepertő és tepertő-szerű termék, ahol az utóbbi valamely lényeges paraméterben nem felel meg a tepertő specifikációjának.

A Pista termékek helyett ajánlom a Noszlopit.

Szerkesztve: 2020. 02. 05., sze – 11:05

Lájkolnám, de sajnos az epehólyagom (Content-Type: application/x-epekő) már évek óta nem lájkolja... :(

Csak halkan jegyzem meg, számos esetről tudok ahol az illetőnek baja volt az epehólyagjával, de ketogén diétára áttérve, az állapota roppant mértékben javult. Ami nem csoda. A keto diéta alig áll másból mint zsírevésből, ahhoz meg rengeteg epe kell. A rengeteg epe „kimossa” az epekövet... Jó, ez persze nem mindig fájdalommentes de legalább kiürül műtét nélkül, aztán újabb epekő nem is „készül” a hólyagban. Epekövet ugyanis sosem azok kapnak akik sok húst meg zsírt esznek, hanem akik KEVESET. Náluk nem ürül ki az epe mert nincs zsír a táplálékban amihez epe kéne, így lassan „megkövesedik” az epehólyagban. Ez biztos nem szakszerű megfogalmazás, de érted ugye...

Szóval, én nagyon biztatlak rá, térj át kifejezetten a ketogén diétára...

Hasi UH, éves általános szűrésen. Doki kérdezi, hogy hogy s mint táplálkozok.Mondtam neki, hogy "egészségesen" - kevés zsír, bőven zöldség, gyümölcs, szeszesital csak nagyon mértékkel. Mire ő: pedig néha egy jófajta zsíros pörkölt vagy cupákos sült illene, mert még nincs, de így lehet gond  az epével, ha nem dolgoztatom rendszeresen.
Na azóta a zsirszegény "vicsiri" kaja visszafogva, ha épp én alkotok a konyhában, akkor amibe zsír köll, abba zsír megy, nem olaj - és senki sem panaszkodik, hogy nem ízlik :-D

Egy rendes ember - rendes kajával :-D

Nekem a tepertő akkor is töpörtyű marad. A só sem himalájai, nem flancolunk - élvezünk.

Mi az az izé ott a jobb oldalon, ami olyan mint egy abortált spírálgalaxis?!

Nekem mindenesetre gyanús, hogy nem paleo. Olyan randa színe van mintha köze volna a gabonához...

Addig egyed, amíg az EU be nem vezeti a hús adót. Ma olvastam, eléggé elszomorodtam, hogy a vegán nácikok már a spájzomban vannak... Mondjuk én inkább kifizetem azt az 5 juró/kiló hús adót, minthogy tönkrevágjam az egészségemet húsmentes étrenddel. Az egészségért ugye mindent.

Csaba

Az egész többrészes fogyókúrás blogom arról szól, hogy ez a tévhited NEM IGAZ. Pontosabban, a sok hús valőban ártalmas lehet, de csak akkor, ha a következő feltételek mindegyike teljesül:

1. A sok hús mellé sok szénhidrátot is fogyasztasz

2. és kevés zsírt eszel a sok hús mellé.

Önmagában azonban a sok hús, ha nem eszel mellé egészségtelen vackokat is, nemhogy nem ártalmas, de kifejezetten egészséges! A vegetariánusság, pláne a vegánság az, ami ártalmas.

Ez a thread sem jöhetett volna létre a következő tudományos megfontolás nélkül: Ha a bolha összes lábát kitépik, akkor megsüketül.

:-D

A mindenféle tévhitet táplálóknak üzenem, hogy egyik áruházláncunk visszahívta a paradicsomot, mert túltolták benne az érésszabáyzó vegyszert. Igaz, nem írták, hogy vegán, paleo vagy bio-e vót. Vagy egyszerre mindegyik is.

Csak azt nézem, hogy a 40+ osztálytalálkozón a társaság leül ebédelni, a fogásokat hozzák, és mindenki megeszik mindent. Pedig van köztünk fizikus, csillagász, sőt orvos is. A többieket, akik nem eszik meg a normális ételt, cihiátriai vagy spártai-pottyantós módszerrel lehetne kezelni. ;)

Akik egészségre ártalmas ételt állítanak elő, vagy egészségre ártalmasságot hazudnak az egészséges ételről, azokat demokratikusan ki kell végezni. Lásd - az ilyenkor felmerülő Szabó László: Bicsérdy, a milliomos szektaalapító c. írását. Tehát a vegán, bio, paleo is vallás, és mint olyan: csak marketing - anyagi haszonszerzés céljából.

Az érvelésed elég gagyi, hiszen pénzt mindenért kérnek, mégsem mondjuk rá hogy vallás anyagi haszonszerzés céljából. A bio és vegán egyébként elszántság kérdése is, nem kizárólag a szádba rakott ételről, hanem a környezeti és társadalmi impact -ről is szól. (no vegyszer, no állattenyésztés).

Keresem, keresem, de érvelést nem találok.

Csak a véleményemet nyilvánítottam ki.

Amiért pénzt kérnek, az természetesen nem mind vallás. A "bio" egyértelműen egy szabvány- és védjegy-szerűség, amiért a birka hajlandó többet fizetni. Amit én veszek a piacon Ilonka néninél, az nem bio. Ennek ellenére tudom hogyan termeli, és vegyszert sem használ. Pedig még a 85 éves anyám is morgott, hogy uborkát náluk is lehet kapni. Aztán vittem neki egy kilót, amire kijelentette: Ilyet eddig nem evett.

A paradicsomos visszahívásra azért utaltam, mert az egyik bio gyárban ;) is beledarálták a valamelyik bio lisztbe a patkányszart patkányostól, tán patkánymérgestől. :-D

A környezeti és társadalmi impact kevésbé csökkenthető a teszkós bio termékek vásárlásával. Nagyon egyszerű, ez csak a lánc utolsó eleme. Tessék elmenni kapálni! Az álattenyésztés mellőzése előtt szoktassuk legelésre a tigrist! Átmenetként a répa és a krumpli is kiváló. ;)

A hús extra adóztatása csak a jobbmódúaknak kedvezne, a szegények meg a tömegtermelt szarokat fogyasztanák. Bár az így termelődő többlet bevételt oda lehetne adni a buziknak. Mivel nem szaporodnak, kisebb az ökológiai lábnyomuk. ;)

Hülyeségeket tudok én is mondani, sőt a cáfolat sem könnyű.

Helyette nézd meg Yann Arthus-Bertrand egyik filmjét, amelyben végigutazza a világot. Minden helyen tanulmányozza a hagyományos termelési módokat. Az összegyűjtött információk alapján ugyanennyi erőforrással fenntartható termelési módra kellene váltani a nyomott ipari termelés helyett. A bocifingot meg össze kell gyűjteni és bio autókban felhasználni.

> Bár az így termelődő többlet bevételt oda lehetne adni a (jav.) homoszexuálisoknak.

(Belejavítottam a régi vállalásom miatt, hogy ezt a kifejezést fogom használni.)

A vicc az, hogy a húst szójával meg hasonló szarokkal fogják "pótolni", ezek meg mint közismert elnőiesítik a férfiakat. Lásd, soy-boy jelenség. A folyamat tehát önerősítő lesz, egyre több homoszexiálist kell támogatni majd a pénzből, ezért egekbe emelhetik az adókat.

Hova fog vezetni mindez? Vissza az ötvenes évekbe, amikor titokban vágták a disznót. Az egész EU nem jobb a Szovjet megszállásnál. Kicsit az eleje kellemesebb volt, de végsősoron halálosabb lesz, mert azt legalább túléltük, az EU-t viszont a tagállamok többsége úgy néz ki nem fogja túlélni.

Csaxszólok, hogy értő olvasás híján poéngyilkossá váltál. Ha komolyan gondolod, akkor meg a Micimackó neme és öltözéke (stb.) miatt gyermekeiket féltő, vagy a Szivárvány Óvodán buzizó elöljárók színvonalára süllyedtél. :(

"... zsidók, buzik és cigányok nélkül nincs színház!"

(értsd: kabaré) Modta Mel Brooks a Lenni, vagy nem lenni című filmjében, mikor a Gestapo kifogásolja az egyes műsorszámok tartalmát. Képzeld el ezt a mondatot "izraeliták, homoszexuálisok és romák" kifejezésekkel!

Amit írtam, az egy poén volt, a végén szmájli volt, és oda is írtam, hogy hülyeség. (értsd: tréfa) Hát, erre reagáltál.

Veled szemben Mel Brooks nagyon jól tudja, hogy milyen poénokat lehet az egyes - szerinted rasszizmussal, kirekeszéssel sújtott - csoportok viselkedésére alapozni. Hogy oszlassam a benned felgyűlt feszültséget, íme egy életből ellesett poén:

Cigány barátom új lakótelepi lakásában csillárokat szereltem fel. Sajnos az ütvefúró belecsúszott az este tízbe. Szomszédjuk - akitől általában ők nem tudtak aludni - gondolta jön, és majd jól leüvölti a cigány fejét. Barátom keményen visszavágott!

- Fogd már fel: FEHÉR fúr!

Emberünk köpni-nyelni sem tudott, és csendben távozott. :-D

Visszakanyarodva a Kaffkai meglátásaidra, még magamat is óvnám a poénkodástól. Ezek a hülyék még megszavazzák és igazam lesz.

Hasonlóvá válhat a cigaretta áremeléshez. Sikerült annyit lenyúlni belőle, no meg visszaszorítani a fekete importot, hogy hoppá. A fogyasztás csökkent, mert az embereknek cigaretára és másra sincs pénzük, de főként egészséges életre nincs. 

Hát ez volt a zseniális poén!

A "csendesebben vigadjatok!" helyett alkalmazott rasszista felhang leszerelése után már nem maradt más választása, mint a takarodó. ;)

Egyébként 10:10-re már a szerszámokat is összepakoltam. Saját tapasztalatom szerint az sem különb, ha reggel hatkor ülsz le a gép elé dolgozni és szívrohamot kapsz, mert a fejed fölött indult a fúró. És megy egész nap, éveken keresztül. Szerintem toleránsnak kell lenni. Van olyan szomszéd, akinek néhány évente ki kell fúrnia pár lukat, és olyan is, aki folyamatosan elmebeteg. A kölcsönös toleranciának viszont ára van: Ha szólni mer bármiért, akkor fej vagy gyomor.

este tízes fúrásnál tök mindegy ki  fúrt mert  mindenkinek jó édes neveletlen kurvaanyját termeszetesen a cigány háziúrét is a fehér anyaszomorító barátjával együtt

 

az külön vicces amikor jönnek a jaj nem így kéne dologgal, mert gondolom kitört a nyelvük hogy fúrás előtt végig kopogjanak pár szomszédot, hogy bocs de ez életbevágó lesz(persze nem az sose csak így "KÉNYELMES")

No rainbow, no sugar

Jó ötlet! A következő esetnél majd úgy járunk el, hogy fél tízkor körbejárunk: Bocsi, de éjfélkor feltétlenül fúrnunk kell 1 lukat.

A szituáció egyszerű. Az ifjú pár beköltözött, és jó sokára összegyűlt annyi pénzük, hogy két lépésben meg tudták venni a lámpákat is. Ezeket szereltem fel két nekifutásra. Előre tervezve, gyorsan dolgoztam, de sajnos váratlan technikai nehézségek miatt egy egészen kicsit elcsúszott a munka.

Nem ez a poén, hanem a reklamáló pont egy bunkó, antiszociális és állandóan zajongó szomszéd volt.

A kényelemről meg annyit, hogy mindketten elfoglaltak vagyunk, ezt az időpontot is nehezen sikerült összehozni.

A való világban nem ritka az ilyen dolog.

Törvény szerint pedig a szomszéd figyelmeztethet, majd később kihívhatja a rendőröket. Kijönnek.

Ha hozzám jött volna valaki ilyen hangnemben, akkor is kihívhatta volna a rendőröket. Miután magához tért.

Ha kicsit elgondolkodsz, akkor rájöhetsz, a normális emberek nem azért tesznek ilyet, mert a szomszédot akarják vegzálni.

A kedvencem meg az, amikor kiírják: Bocsi, felújítunk. Csak azt nem, hogy 8-10 hónapig fog tartani. ;)

Jé, ez teljesen az én sztorim, igaz, az már több mint húsz éve volt. Épp összeadtak az asszonnyal, beköltöztünk az üres lakásba (értsd: konyhában csak egy vízcsap csonk összesen). Csórók voltunk, ahogy kell, épp kezünkbe adták a diplomát (az esküvő előtt két nappal), minden forintot név szerint ismertünk a kasszában. 

Pár hónap után lett annyi pénzünk, hogy bútorlapokból tudtunk építeni konyhabútort. Megvettük, apu eljött segíteni összerakni. Persze belecsúsztunk az éjszakába, és még az utolsó fiókokat szegeltük, amikor csönget a felső szomszéd, és így köszön: "Hülyegyerek, tudod, hány óra van? Ha nem hagyod abba a kopogást, rendőrt hívok." Hát, abbahagytuk.

Érdekes módon pont ez a szomszéd rendszeresen hallhatott zenét hajnal kettőig, jó hangosan. Igaz, minőségi jazz még blues volt, de aludni nem lehetett tőle. Rég volt, de.már elmúlt... 

Csaba

Zenét azt én is szoktam éjszaka hallgatni, de ilyen esetekre volt egy gomb a keverőn. Ha megnyomtam, akkor éjszakára átrendezte a hangfalakat és lehalkította. Nem úgy, mint az alsó szomszédnál, ahol egyik éjszaka leégett az erősítő. Olyan halk volt. ;) Fél óra sem telt el, megérkeztek hozzám a rendőrök. Kérdésükre elmondtam, hogy nálunk is picit hangosabban ment a tévé, mert nem hallotuk az alattunk szóló zenétől...

A rendőrséget a felettem lakó szomszéd hívta ki, aki 14 éven keresztül fúrt. Ugyan éjszaka nem, csak reggel hattól este tízig. Fontolgattam is, hogy statikust kellene hívni. Az ember vagy szobrász volt, vagy olyan lehetett a lakása, mint egy egértanya.

Én csak 2000 szilveszterén hívtam ki őket. Tényleg buli volt, sokan is voltunk. A piák az erkélyen, balról jobbra sűrűség szerint rendezve, mert hideg is volt. Egyszer csak szól az egyik haver a szárítókötelekre mutatva, hogy ennek nem kellene itt lennie: Egy madzagra kötött vöröskápsztás üveg tekeredett fel. De volt több is a földön, sőt az erkély korlát drótos üvegét is betörték. Olyan is akadt, ami az utcán landolt az ötödikről. Ekkor hívtuk a rendőröket... A káposzta forrása a fúrós szomszéd volt.

No, ezek után vettem még két hangfalat és 80->270 wattra fejlesztettem a hangteljesítményt. ;)

Na ezt vettem 600 HUF-ért. BTW 800 kalória 10dkg

Tényleg elég kicsi darabok... Elsőre azt hittem, hogy dió...