[ megoldva ] VBA script / POST request / Libreoffice Calc / Linux

Szeretnék egyszerű POST hívást intézni egy szerverhez VBA makróból Libreoffice Calc programban.

Ismerem a WEBSERVICE() függvényt, de az csak GET hívást csinál aminek limitációi vannak, például az átadható adat maximális mérete, aminek bele kell férnie az URL megengedett maximális hosszába.

Excel-hez elérhetők példák amelyeknél Windows platform specifikus API hívásokat csinálnak. Nekem Linux-ra kellene (Ubuntu 18 x64).

Libreoffice verzió: 6.0 és 6.3 (ez utóbbi snap-ből telepítve)

Bármilyen ötletet ás segítséget előre is köszönök.

Hozzászólások

Itt találtam példakódot, bár base-hez, de nem hiszem, hogy megoldás a problémádra. Python script használatával nem megoldható? A portabilitás miatt úgyis jobb elfelejteni a VBA-t.

A LibreOffice-ba be van építve a Python interpreter, lehet írni makrókat Pythonban. A VBA nekem nem tűnik logikus választásnak. Egy microsoftos technológia Linuxon és  LibreOffice-szal nem biztos, hogy a legjobb választás. Akkor már inkább a saját Basic nyelvét nézném. Az api.libreoffice.org-on lehet keresgélni, illetve volt ez már kérdés az ask.libreoffice.org-on is.  https://ask.libreoffice.org/en/question/5074/send-data-to-a-url-via-a-post/

Python nekem is sokkal jobb mint VBA mert az eredeti kódom egy része is Python-ban van.

Mikor megnyitom a Macro editor-t, akkor csak VBA kódolási lehetőséget látok. Nézem neten de nem világos hogy hova kell beírnom a Python kódot vagy hol kell kitallóznom azt. Erről tudnál írni?

Ha Python tud működni akkor megoldásnak megfelelő.

Köszi.

Szerk.: közben ezt nézem:

http://christopher5106.github.io/office/2015/12/06/openoffice-libreoffi…

Ezt a link tartalmazza a válaszokat.

[ MEGOLDVA ]

Köszi mindenkinek.

Így, csak methodban 'get' helyett 'post'?

Most sajnos nem tudom kipróbálni.