Dél-Afrikával kerültünk egy szintre korrupcióban

Fórumok

A Transparency International jelentése szerint az EU 2. legkorruptabb országa Magyarország, a többi V4-országgal szemben mi folyamatosan romló tendenciát mutatunk.

Cikk: Dél-Afrikával kerültünk egy szintre korrupcióban

Úgy tűnik, beérett az elmúlt 10 év munkája!

Forrás: https://transparency.hu/adatok-a-korrupciorol/korrupcio-erzekelesi-inde…

A korrupció gátolja a versenyképességet

A TI Magyarországnak a CPI eredmények ismertetéséhez kapcsolódó jelentése rámutat: az Európai Unióban továbbra is erős az összefüggés az egyes államok gazdasági fejlettsége és a közszektor korrupciós kitettsége között. Magyarország változatlanul az Európai Unió korrupcióval súlyosan fertőzött, ugyanakkor viszonylag alacsony egy főre jutó GDP-vel rendelkező tagállamai közé tartozik.

Magyarul a jóléthez vezető út a korrupt politikusok elzavarása lenne!

Hozzászólások

Ezt a korrupciós szintet nem úgy "mérik", hogy mennyire érzik korruptnak a megkérdezett emberek a környezetüket?

Mivel a legolvasottab/legnézettebb "független" médiumok (Index, 444, HVG, RTL Klun) ezt nyomatják folyamatosan 10 éve minden bizonyíték nélkül, ezért az lenne a fura, ha nem ez jönne ki a "független" Transparency International-nél.

Már belinkelték lejjebb, hogy ezért azért szofisztikáltabb.

De tudsz egyébként másik felmérést más szervezettől, ami legalább az összes EU-s országot vizsgálja korrupció szempontjából, független (vagy legalább annak mondja magát), hasonlóan komoly szempontok szerint és jobban szerepel az ország?

Hát a tendenciával az a baj hogy nem egy időpillanatot fog át. Ez egy folyamat aminek egyre nagyobb a társadalmi elfogadottsága. Bár lehet hogy az a 7,5 - 8 millió nem fidesz szavazó hazaáruló be akar tenni a 2 - 2,5 millió csókosnak csak hogy szerezzen magának egy jó pontot Sorosnál...

De indulj inkább ki egyszerűbb jelenségekből:

Feri felháborodott hogy nem adják ki más gyógyszerét neki meghatalmazás nélkül.

Viki az orvosi rendelőben a sor elejére furakszik.

Ez mind sima korrupció. Ráadásul társadalmilag elfogadott. Azt várnák el hogy társadalmi státuszuk miatt nem kell azt csinálniuk mint a többieknek.

Sic itur ad astra!

Bár lehet hogy az a 7,5 - 8 millió nem fidesz szavazó hazaáruló be akar tenni a 2 - 2,5 millió csókosnak csak hogy szerezzen magának egy jó pontot Sorosnál...

Kicsit mint ha betegnek teccene lenni!

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.

"Transparency International jelentése szerint az EU 2. legkorruptabb országa Magyarország, a többi V4-országgal szemben mi folyamatosan romló tendenciát mutatunk."

Nem volt senki a Transparency Internationalnál akit meg lehetett volna kenni, hogy előbbre soroljanak minket?

:)

A korrupció az, amiből kihagynak ...

Fedora 31, Thinkpad x220