Xiaomi telefon tapasztalatok

Samsung S7-t szeretném leváltani, de kicsit drágálom az S10 árát. Az IP védelmen kívül versenyképes lehet egy Xiaomi Mi 9 / T / SE / Lite?
Képminőségben hozza mondjuk az S7 szintjét?

Hozzászólások

Egy Mi 9-es boldog tulaja vagyok. Feleslegemnek S 8+-a van. Mikor úgy hozta a sors, hogy a Samuja szervizbe került, átengedtem a Xia-t neki 2 hétre. Azóta is azért sóhajtozik. (Sokat fotózok vele, a Samut is használom olykor-olykor. Én nem érzékelek a képek között drasztikus különbséget. (Fél éves és komolyan megszerettem. Nekem jobban kézre áll.., - de én ki nem állhatom a lekerekített kijelző designt..! :)

Pl: a Mi 9 adott specifikációja így néz ki:

GPS Yes, with dual-band A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS

Mivel az országon belül legtöbbször saját fejem "GPS"-ét használom, - ha valami kevésbé ismerős helyen nagyon bekeverednék valahová, akkor a következő ismertig a "Here" nekem elég, - ezért erről nem tudok nyilatkozni... A "Here" viszont eddig mindig segítőkész volt... :) (Persze ezt a Samu is ugyanígy tudja.., a gyárija: 

GPS Yes, with A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO

A térkép az egy dolog, a helymeghatározáshoz használt rendszerek imerete meg a másik. Ez utóbbiak egyike (a legrégebbi) a GPS, aztán jött a többi, ABC-rendben Beidou, Galileo, Glonass, illetve a QZSS.
Európában a QZSS kevésbé releváns, hogy finoman fogalmazzak, mert az csak és kizárólag Japánt és a környezetét fedi le, a GPS rendszer kiegészítése/pontosabbá tétele céljából.

Családban Mi9T van, szerintem versenyképes. A különféle teszteken eléggé dicsérték, és nem ok nélkül.

Mi9 Lite-ot vettem egy hónapja, nagyon meg vagyok elégedve. Amoled kijelző, 6GB/128GB, 4000mah akksi, NFC! stb.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Kellett valamit a marketing departmentnek is hozzátenni. A súlya lehet mondjuk.

 

Azóta vettem még kettőt a családnak, nagyon jók a tapasztalataim továbbra is. 

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

A MIUI 10-11 (melyiken mi) és úgy maga a szoftveres ökoszisztéma nagyon sokat dob az élményen. Sokáig samut használtam (legutolsó darab egy s8+ volt), de már évek óta volt mellette xiaomi is. Végül maradtam az utóbbinál. Ha kipróbálod, majd megtudod miért. Ja és nincs tele bloatware-el. Olvass teszteket, nézd meg a specifikációkat és döntsd el mire kell. Nekem most Mi Mix 2s van, nézegettem érdemes-e lecserélni de egyelőre még nincs olyan készülék aminek látnám értelmét. Jó az üzemidő, a kamera, a szolgáltatások stb.. Javaslom a xiaomi.eu ROM-ot a gyári helyett. Fontos, hogy a garancia ugyanúgy érvényes marad. De csak akkor, ha global verziós készüléked van/lesz. Ha Magyarországon veszed, akkor nincs ezzel gond, de ha külföldről rendelsz, akkor érdemes figyelni rá.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Én kínából rendeltem Note 7 pro készüléket global rommal, és semmi gondom nincs vele. A Saomi (Igen, így nevezték át magukat) face csoportban mindenki a B20-ra van ráállva, hogy legyen, de nekem itt Hollandiában nincs rá igényem. Régen én is samus voltam, de valahogy nem hiányzik. Évek óta Redmiket használok. Ha kiöregszik, frissítek. 2 évente új telefon töredék áron, inkább mint 2 évente samut horror áron.

viszont magyarországon szükség van rá, én legalábbis pont így jártam hogy nem voltam elég körültekintő és vettem egyet kínai rommal, ami nem támogatja az otthoni B20, vagy 19 nem is tudom már mi volt, emiatt inkább eladtam és vettem egy oneplust ami szintúgy kinai sw-el érkezett, de ott a hardverben nincs eltérés, szóval simán ráraktam a gyári oxygen os-t és kész volt is volt.

Nem mellesleg, nem rossz oldal a miui.hu a közösséggel, tartalommal és rom-okkal.

MI9 SE itt. Egy Redmi 4A(?)-t váltott ami 2 évig volt, és nem volt semmi baja, de kellett az NFC, stb. Nem tudok egyelőre (6 hónap) negatívat írni, talán annyi, hogy nincs notification led, és mivel kisebb telefonról van szó a ma megszokottakhoz képest, "csak" 3100 mah akksija van, de átlagos használat (nem játék) mellett simán bír 1.5-2 napot. Én egyébként szeretem a Miui-t is, és most ki is tolták rá a legújabb, 11-est. A kamerát szinte sosem használom, így arról nem tudok nyilatkozni, de az a 50 kép amit eddig lőttem vele, megfelelt. Ez ugye a Samsung s10e szintje, és az pedig alsó hangon is 1.5, de inkább 2x áron van. 

Szintén Mi9 SE, előtte Redmi Note 4 volt. Családban van még Redmi Note 7, Redmi Note 5. Csak megerősíteni tudom az előttem szólót. Én fényképezek is, szerintem jó képeket készít. Ha jó egy kisebb telefon kevesebb aksival, akkor szerintem is egy jó választás. Ha kell a nagyobb aksi-képernyő, akkor Mi9.

Dell Latitude 5480, Arch Linux & Sway

A lányomnál szóba sem jöhet más, csak a Xiaomi. Hónap elején megörököltem tőle a Redmi 4X telóját, én meg vettem neki egy Redmi note 7-es telefont.

Nekem nagyon tetszik a 4x. 2 éves a készülék, de teljesen azt a hatást kelti, mintha új készülékem lenne.
Ami még nagyon tetszik, hogy nincs 10 perce, hogy frissítést jelzett a 4x, és hát megérkezett rá a MIUI 11, pedig 7.1.2-es az Android verzióm. :O

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Én nem örülök neki. Utálom ezt a bazi méretű színes nyalóka ikonkészletet. De meg kell szoknom, úgy tűnik e felé megy minden. LinuxMint legújabb verziójában is ez lett az alap.

Mindegy, öregszem, régen mindenjobbvót, semminemjónekem, úgyismeghalunk, and so on...

Szintén 4X-em van. Ha megnézed a "Témák" beállításoknál, most már alapból 2 téma közül lehet választani.

Van a Klasszikus és a Limitless.

A Klasszikus lett az új design, a Limitless meg ami a 10-esnél is volt használva.

Köszi, az USA jól jött a háttérképek miatt. Választottam pár képet aztán visszatettem a régiót Magyarországra.
USA-val pl. reklám lett a zene alkalmazásban, ezt célzottan néztem meg, mert nekem ott nem volt a beállításokban olyan opció, hogy "ajánlások kikapcsolása", USA-val lett, de még reklám is, stb. :)

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Korábban Samsung felhasználó voltam (amíg nem lassúlt be), majd One+2, ezután hasonló okokból (nem vagyok hajlandó 100e felett költeni telefonra), most Xiaomi. A nem annyira ismert Xiaomi Pocophone F1-et választottam, pár ezerrel volt drágább a másik vonalnál amit az asszony kapott, de látványossan jobban muzsikál. Szerintem átlagos igényeket tökéletesen kielégít, amit én használok (ritkán fotó, navigáció, levelezés, parkolás, jegy vétel és más szokványos dolgok) tökéletesen megoldja. Az akku idő nagyon jó, bár én takarékos használó vagyok, jellemzően 3-4 napot is elketyeg egy töltéssel gond nélkül.

Szerkesztve: 2019. 11. 22., p – 11:13

Redmi Note 7 két darab, Note 5 a családban.

Ami tetszik:

- olcsó, gyors

Ami nem tetszik:

- vannak app-ok, amik csak úgy tudnak menni, ha létrehozok belőlük klón app-okat (pl. waze nem talál gps-t ha nem csinálok belőle klónt)

- az egyik Note7 rendszeresen leszívja az akkumulátort éjszaka a xiaomi aktiválás app miatt, amit persze nem lehet letiltani. Érdekes, a másik nem csinálja.

Ezzel együtt jó kütyü, előtte Nexus 5 volt 7 évig

A2

elfelejtenem tolteni mert 5 napig nem kell a toltore dugni, szerencsere figyelmeztet

tobb mint 1 eves keszulek

neked aztan fura humorod van...

Mi9. Szerelem elso latasra es azota is,nem kell tobbet iphone es samsung. Bootloader nyitas utan erdemes ranezni a xiaomi.eu -ra is, sajnos Mi9 eseteben a miui.hu le van maradva :(

Mi Max 3, xiaomi.eu weekly ROM. Eddig nem csalódtam benne.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Eddig A2 Lite-okat használtunk, de most azt megkapják a szülők. 2 éves tökéletesen működik, akku is 2 napig bírja töltés nélkül. Sose volt velük probléma.

Most beszereztünk egy Mi 9T -t és egy Mi 9 Lite-ot. Első tapasztalatok alapján elégedettek vagyunk vele, bár kissé méretes darab, amit szokni kell. (Majd idővel kiderül, hogy sikerül-e. Ha nem, akkor majd lecseréljük kissebb méretű Xiaomi-ra.)

Szerkesztve: 2019. 11. 23., szo – 09:45

Épp tegnap vettem egy Xiaomi Redmi 8 -at (nem Note, Pro csak sima 8) eddig tetszik,
előtte egy 2017-es Xiaomi Redmi Note 4-et használtam, az kicsit több funkcióval bírt (SlowMotion kamera, Hívás közbeni hangrögzítés gyárilag) ezek most kicsit hiányoznak, de hát akárhogy is, más árkategória volt az mint most ez. :)

Én előtte Samsung felhasználó voltam, de nem bántam meg a váltást.

Páromnak eléggé megtetszett szóval most neki is azt rendeltünk egy Redmi 8-at, ő Huawei -ről fog váltani Xiaomi -ra.

Húgomnak egy Xiaomi Mi A2 Lite van, sógoromnak meg nem tudom pontosan de ő is nemrég váltott Honor -ról (Huawei az is) Xiaomi -ra.

 

A 2017-es Xiaomi Redmi Note 4-em egyébként tökéletesen üzemelt, a héten a kijelző meghalt meg egyszer régebben be volt törve ezért cserélve volt, de hardveresen, szoftveresen tökéletesen szolgált, még lehet megjavíttatom.

Nekem a választás fő szempontja az volt hogy összességében olcsó, ehhez képest viszont kaptam 4GB RAM-ot 2GHZ mellé 5.000mAh akkuval, megbízható hardverbe csomagolva potom 50-ért, plusz ha egyszer majd úgy hozza kedvem a xiaomi ingyen és bérmentve adja mellé a szoftvert és mehet az OEM UNLOCK, TWRP és LineageOS

 

u.i. Félreértés ne essék, a samsung is jó, de én személy szerint nem érzem hogy azért a felárért annyival többet kaptam volna, de ez csak az én személyes véleményem.

+1 Családban, barátoknak, ismerősöknek akiknek ajánlottam eddig csak pozitív visszajelzés jött.

Én kettőt nyúzok a Note szériából 2+ éve. Nem akad, megy, akku kapacitás király mindkettőben. Napos használat mellett 50% alá még nem sikerült letolnom. Ezt 2 SIM kártyával, állandó mobilnet és GPS bekapcsolva, napi több óra telefonálás és aktív képernyőhasználat mellet sem. Korán kelő és későn fekvő típus vagyok és sokat használom reggeltől estig.

A Note 4-ben még nem volt Gorilla Glass és sikerült is pofára ejtenem. 1,5 hetes korában lecsúszott az autó tetejéről. Azóta van rajta tok és tempered glass. 

A kijelző cserét megoldottam magam. 12K volt Németországból postával együtt. De csak mert nem akartam megvárni olcsóbban a kínait, ez 2 nap alatt itt volt.

Én a note 4-re rácsuktam egyszer a kocsi csomagtér ajtaját. A fém ház kicsit meggörbült, és a kijelző elvált, de semmi más baja nem lett. Igaz tokban volt, de akkor is tartottam tőle, hogy lesz valami baja. Nem mellesleg amíg aktívan használtam, minden nap velem volt az üveggyárban ahol dolgozok, és ott nem kicsi a hőingadozás. A kemencék mellett ~ 80 °C a levegő, a soron 20 °C. Soha nem volt semmi baja, se kijelző sárgulás (ami sajnos elég jellemző volt rájuk egy időben a silány minőségű ragasztó használata miatt) se más. Egyszer kicsit vizesebb környezetben kellett dolgozni, akkor láttam a kijelzőn egy kis ázást, de kiszáradt, és semmi gondja. Azóta itt van mellettem az asztalon, benne a magyar simmel, mert sajnos nem nano sim képes, körbevágni meg nincs kedvem.

Redmi Note 4-et nyúzok 2 éve, LOS-el.

MIUI kifejezetten pofás volt (kicsit iOS utánérzés), nem rosszak az appjai sem, de az nem igaz, hogy nem bloat. LOS-el mérföldekkel fürgébb a teló és nincs az a kellemetlen érzése az embernek, hogy kínai szutykot használ. :)

Az egyetlen negatívuma, hogy nincs benne NFC. Akksi viszont napokig bírja még ennyi idő után is (pedig sokszor csutkára lemerítettem véletlen, mivel ha nem naponta kell tölteni, elfelejti az ember), a kamera pedig meglepően jó. A MIUI-val csomagolt alap kamera app is jó képeket gyártott, de LOS-re felrakva egy (működő) GCAM modot egészen parádés. Nyáron voltunk fesztiválon ismerősökkel, a képeket összedobva utólag elképesztően ég-és föld a különbség Samsung, Huawei középkategóriás, illetve 2-3 éves csúcsmodellekhez képest. Nem csak nekem tűnt fel, kérdezgettek utána ismerősök, milyen telóval lőttem a képeket.

+ sok a Xiaomikra. Mi4c -vel "találkoztam" először. Árérték arányban kurva jó váltás volt. Azon MIUI* ment. ~1éve váltottam A2 Lite -ra, azon a a pure android van, Android One . 

Mind a két készülékkel mind teljesítményben, mind akksi időben meg voltam elégedve. Csak jót tudok mondani.

MIUI-s készülékeknél egy kicsit meg kell szokni a felületet + az értesítéseknél lehet kicsit trükközni kell + több beállítást megcsinálni, de ezen kívül semmi extra.

Volt Redmi 2, 1/16-os, az egy hulladék volt. Aztán nem is volt többé Xiaomi telefonom. Most egy Redmi Note 8 Prora neveztem be, nagyon várom. :)

Igen, az van benne. Ezekkel az Mtk chipekkel nincs már gond. Tesztek alatt sokan húzták rá a szájukat. Én meg úgy vagyok vele, hogy ha működik normálisan, akkor engem különösebben nem érdekel. Volt már mtks tabletem is, semmi gond nem volt vele.

Xiaomi telefont ne, hosszútávon csak szívás. 

Ugyanitt patika állapotú Mi8 eladó Lurdybol vásárolt és garis. 

Inkább Oneplus, ha már ilyen "kommersz cuccokat keresel. 

Gyári rendszer nem jó, oké valakinek bejon a MIUI, ami egy gagyi iPhone utánzat és ennek hála olyan buta is a rendszer tőle. Tele van olyan alkalmazassal ami hazatelefonal, igen le lehet tiltani, de frissítés alkalmával mindig vissza kúszik valami*

Van az eu-miui amiből kiszedték a sok fölösleges szemetet *, viszont maradt a gagyi MIUI rendszer a rossz aksi kezelessel és a nem szinkronizálódó levelekkel.. (ezek a hibák fenallnak a gyári rendszernél is) valamint nincs telefon titkosítási lehetőség ami nagy fekete pont! 

Több banki app nem működik hosszútávon megbízhatóan, pl érintéses fizetés..  Android auto mindkettő rendszerrel úgy ahogy működik, de nem rendeltetés szerűen. 

 

Van a lineage OS, ami nem rossz és kB jól működik de még így is szeret Kínába telefonálni *

 

*pihole segítségével szépen ki lehet listázni a dolgot... Gyári rendszernél egyszer le is tiltottam az egyiket és aznap forró lett a telefon amíg a wifin lógott... :)...  Másik két emlitettnel nincs ilyen probléma, viszont látszik a telefonálás. 

Vegyél A2-t, stock Androiddal, ha a MIUI nem tetszik... De a MIUI is lecserélhető pl. ADW Launcher-re, ami teljesen korrekt felületet ad.

"nincs telefon titkosítási lehetőség" - biztos, hogy EU/Global piacra szánt telefont vettél? Merthogy ez is van... Bár a 6A esetén is ott a lehetőség, ha jól tudom (majd megnézem, ha lesz időm).

"Több banki app nem működik hosszútávon megbízhatóan" - csak hármat használok rendszeresen, nem piszkált OS mellett, és nincs problémám velük. Melyik bankéval van gondod?

"Android auto mindkettő rendszerrel úgy ahogy működik, de nem rendeltetés szerűen" - Milyen autóval, és hogyan raktad fel az alkalmazást? Mert sajna keringenek apk-k, amik khm. problémásak, már ami a korrekt működést illeti. Store-ból felrakva Ford-dal a túloldalon teljesen jól működik (~fél év tapasztalata).

Azért egy ADW-t próbálj ki... A fapados stock Android helyett teljesen más élmény. Nem, nem a miui fog alatta dolgozni, nem egy átsminkelt launchered lesz, hanem egy olyan, ami az eredeti helyett fut.

Az EMIUI-ról, vagy a stock gyári firmware-ről beszélünk? A gyáriban van, az, hogy egy másikban nics, hás zaksőn, így járt, nem kell használni.

Granit, MKB szerencsére csak hallomásból tudom, hogy milyen a motyójuk - emiatt is örülök, hogy nem vagyok az ügyfelük...

AA-t store-ból. Oké. Gondolom a vpn-es trükkel, merthogy Magyarország mintha nem lenne a támogatott (é. itt nem telepíthető) országok között. Ha meg nem így, akkor valami trükközés csak volt az eredeti firmware-rel, ami lehet az oka más problémáknak is...

"miui ban nincs titkosítás"

Mi8-am van, global verzió, van benne titkosítás.

A többi amit írtál ízlés dolga, a rendszert én pl nagyon szeretem, pedig ezelőtt oneplus-om volt. A MiUi-t nem érzem sem butábbnak, sem rosszabbnak, kinézetnem messzebb van a stock droidtól, de ez meg inkább ízlés dolga. Banki appokkal és fizetéssel sincs bajom.

Kedves zeller, 

3 különböző rom-rol is beszéltem, de ne zavarjon.

Meddő vitát kreálsz, így én leírtam amit és végeztem ezzel a szállal. 

És nem, nem az okozott gondot, gyári global stabil rendszeren is érvényesek a problémák. És nem trukkozott aa-t töltöttem le.

Off. 

Pontosan ezt tapasztaltam én is pihola-al !

Nálunk Mi6, redmi 4x pro volt, 4x pro melegedett ha nem talált haza, de olyan szinten hogy a képernyő be színesedet....

Én Redmi 1 óta használtam xiaomi-t. Tapasztalatom az hogy az OS-ből az idő folyamán rengeteg dolgot átírtak vagy töröltek (pl gyerek zár -- csak kifejezetten megjelölt appok voltak elérhető ha gyermeknek adtad a telót -- amit azóta is hiányolok... )

Véleményem a xiaomi-ról az a pici plusz hiányzott mindig. M6 B20-ból kiesett viszont a kamerája random fókuszált hiába a töménytelen frissítésnek... Redmi 1s gps-jelet alig talált , Redmi 3 pro Lassú volt pedig mindent megtettem érte.

Most Huawei P30 van, eddig tökéletes.

 

Öcsémnek Mi8 volt, elment Egyiptomba nyaralni párjával.  Repülő mód be, végig csak fotózásra használta a készüléket. 1x kapcsolta be a wifi miatt és aztán vissza zárta repülőbe.

Hazajött és Mobil adat forgalom számlázva lett 14e HUF.

 

Ennek ellenére nem rossz készülékek csak kompromisszumot igényelnek.

Nekem a 4x, meg az A2 _sem_ forgalmaz akkor mobilneten, amikor kikapcsolt állapotban van a mobilnet - ha ugyanis nem így lenne, akkor elfogyott volna / elfogyna a nem túl bőséges (régi a csomag) mobilnetes keretem. Nem fogy(ott) el - a T-s számláló is gyakorlatilag annyit mutat, amennyit én mérek 3rd party alkalmazással.

Talán.., az appok futását lezáró háromszög, esetleg "körgyűrüs" mellett rendszeresen rá kellene nyomni a négyzettel jelzett "funkció gombra" (itt And10-Miui11) és az éppen háttérben futó app-ot kiléptetni mind. (Nem teszem le a telefont anélkül, hogy ne győződnék meg róla, fut-e éppen valami, amit le kell zárni. - Más.., pl. a NetGuard-al illik "jégre tenni" azt, amelynek futása csak nagyon ritkán v. hosszabb távon sem kívánt. - Persze tudom, van úgy, - nálam nagyon ritkán, - hogy egy-egy app automatikusan a háttérben is elindulhat, pl. egy engedélyezett Bluetooth kapcsolat felépítését, eszközök közötti szinkront célozva, de azok azok a szolgáltatások legyenek, amelyet én szeretnék használni.) - Hasonló, a telefont sajátként, sunyiban használó szoftver-működési problémákat én konkrétan az FB szoftvereivel tapasztaltam, - fentebb írtam is, - törlésük után megszűntek ezek az anomáliák.)

Nekem sima 4X-van (santoni), global eu rom. A fenti hozzászólások kedvéért most én is felraktam egy bananapi-re a pihole-t (nem semmi cucc amúgy), és tényleg, folyamatosan blokkolgatja is a data.mistat.intl.xiaomi.com-ot, de a készülék egy picit sem melegszik, olyan mint volt, nem lassul, stb.

Napokban volt MIUI 11 frissítés, lehet megoldották, nem tudom.

 

És +1  a xiaomi-ra tőlem is, szerintem nagyon jó készülékek. A hazatelefonálás meg mindenhol van, csak az a kérdés hogy kínába vagy/és amerikába...

MIX2S-em van, xiaomi.eu ROM-mal. Valóban ez is próbál hazaszólni (data.mistat.intl.xiaomi.com), de a pi-hole (legalábbis itthon) megfogja, és ettől nem melegszik. Ami banki alkalmazást használok (CIB, KH), az megy hibátlanul, pedig rootolva használom. AA-t nem használok, de a PH-n, a fórumában olvasva valóban voltak vele döccenők. És megoldás is van rá, a megfelelő jogosultságok beállítása után hibátlanul működik, egy másik HUP-os téma szerint nem csak MIX2S-en.

Titkosítás van, bár én (jelenleg) nem használom. A levelek, értesítések hibátlanul megérkeznek (bár social media appokat nem használok).

Frissítés nagyjából hetente jön, de nem szoktam mindet feltenni. Megjelenésekor Android 8-cal jött, most MIUI11 és Android 10 van hozzá, november 1-i Android security patch-csel.

Simán lehet, hogy neked más tapasztalataid voltak, csak jelzem, hogy ettől még nem biztos, hogy mindegyik Xiaomi telefon problémás. (Volt korábban Hongmi, illetve Redmi 2-m is. Azoknál több kompromisszumra volt szükség, ez tény, persze azok ára is más volt, mint a MIX-é.)

Tételesen mi a hosszú távú szívás? Redmi 4X  rendesen frissül. Nem mai darab. Alkatrész/javítói háttér van dögivel, de egy kijelzőt vagy aksit vagy bármit (is) Aliexpress-ről rendelve simán lehet cserélni, nincs benne extra szivatós szerelési trükk. A2 Lite és A2 van a családban még, ezekkel sincs probléma, legfeljebb annyi, hogy fotókkal meg videókkal simán telerotty a tárhely, és szortírozni/szelektálni azt senki sem szeret :-)
Ja, van még egy 6A, ami ugyebár nem EU-s piacra tervezett készülék - azzal sincs semmi szívás, megy mint a Doxa, miközben itthon belépő szint alatti gagyifont sem adtak volna azért a pénzért, amibe került. Nem, nincs tele mindenféle kínai sz@rral, ellenben rendesen frissül,a hogy kell az is.

Alapvetöen nem rosszak a Xiaomi-k, én mégis most fogom lecserélni az enyémet. Ami különösen zavar az a közelségérzékelö hülyéskedése, hívás közben ki-be kapcsolgat a kijelzö, és a fülem nyomkodja az érintökijelzöt. Sokáig nem csinálta, valami frissítés óta igen, és már más Xiaomi-nál is tapasztaltam ugyanezt.

A MIUI frissülget, de az alap Android nem vált verziót, csak max. patchlevelt.

Egyébként az árát megéri.

Viszonylag gyakran előfordul, hogy eldobja a GSM hálózatot (Vodafone) a telefonom (A2 Lite), ilyenkor jellemzően nincs mobilnet, de gyakran hívni sem tudok.

Nem tudom egyértelműen, hogy a szolgáltató vagy a telefon hibája-e, jellemzően 2 - 3 újraindítás után megjavul.

Találkoztatok ilyennel ennél vagy bármilyen más Xiaomi-nál?

Ugyan ez a teló, de nem tapasztaltam ilyesmit (Telenor) . Vagyis nem vettem észre / más se szólt.

Viszont pizzafutároknál valahogy rendszeresen jártam úgy, hogy állították, hogy csörgettek + megcsörgettek (heh) és nem reagáltam... De ez szerintem az ő hülyeségük volt, mivel 1 darab hívás nem látszott a telefonon. (Tippre ezek a futárok tárcsázzák a számot, amint meghallják a saját "fél tárcsázó" hangot, már cseszik is le a telefont, azt még fel se épült ilyenkor a hívás, csak az ő telefonja esetleg elkezdte adni a "csörgést")

Sajnos az én körömben iPhone-nal panaszkodtak ilyen issue-ra. Csörgettem és nem vette fel. Úgy voltam vele, majd visszahív ha ráér.  Utána személyesen találkoztunk és kiderült, hogy nála nem csörgött és nem is jelezte a hívásom a listában! Ha nem láttam volna saját szememmel a jelenséget, nem hiszem el. Azt mondta, hogy amíg a hangpostája nem jelentkezik nekem ,addig ő nem is tud a hívásról. Ezt nem teljesen értettem, de a telefon szerintem nem arra van,hogy hangpostán beszélgessünk egymással :D 

Azért A3-nak is vannak hibái. Például vissza gomb gyárilag nem rakható jobbra, bal oldalon pedig messze van. Beltérben fotózni csak Pro módban érdemes (fixált zársebességgel), mert annyira elmossa különben a mozgó dolgokat. Közelre nem lehet vele fotózni (nem tud élesíteni, nincs makró mód). Frissítések elég lassan jönnek hozzá, nincs még mindig Android 10 és decemberi update sem. A gyári tokján a töltőnek való kivágásnál lévő kupak elég kényelmetlen. Hangszórót nagyon könnyű letakarni, ha fekvő módban fogjuk a telefont. GPS-t szinte minden körülmények között talál (beltérben is), de hazudik a pontosságról és kb 50 m-ért téved a magassággal. Nincsen Galileo támogatás, sem NFC. 

Hi all, I'm about to buy this phone, but can someone help to check and confirm if Mi A3 supports NFC?

No no and one more time no. Is it really so difficult to read the official specifications on the manufacturer’s website?

Egyébként ez nem hiba, hiszen előre ismert dolog volt, csak úgy említettem.

Abban lehet van barométer. Utolsó 3 Samsungomban legalábbis volt.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Gyári app nem szokott rá lenni, de lehet telepíthető igen. Azaz alapban nem látszik, hogy lenne benne. De Samsungoknál a gyári tárcsázóba a *#0*# kódot beütve a Sensors alatt látszik szépen az éppen aktuális értéket mutatva.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

9T Pro-val szemezgetek. Hol érdemes venni? A xiaomi.hu és a xiaomishop.hu oldalakon közel azonos áron 2 év garanciával adják. A FirstPhone nevű cégnél sokkal olcsóbb de csak 1 év garancia van rá. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Őszintén, eddig még nem volt tapasztalatom ebben velük. De a Xiaomi, - eddig a MI9-esemből úgy látszik.., - tud telefont csinálni, így talán nem kell találkoznom a "visszával". (Sajnos, ha egy eszköznél erre sor kerül, más cégek sem túl jók. Ezért hát érdemes folyamatosan keresni a legmegbízhatóbb típusokat, - ha drága, ám legyen drága, - de ne kelljen garival canossa-t járni.

Szerintem leginkább a Lurdiházban, - ott kézbeveheted, megnézheted, (akár más típust is,) kérdezhetsz az eladóktól. (A MiShop üzletben!)

Két napja vettem egy Redmi Note 8 Pro telefont. Jónak tűnik, bár egyelőre csak ismerkedünk. Ami eddig a legfurcsább, hogy nem találok se égen, se földön gyári e-mail klienst rajta.

IMAP fiókot engedett létrehozni és beállítani, de megnézni már nem tudom a leveleimet. :-)
(Tudom, hogy van sok mail app a Google Play-en, de először azért inkább kipróbálnám a gyárit.)

Ismert hiba. A Note 8/Pro EU/global ROM-jából kihagytak egy csomó MIUI appot, amit telepíteni sem lehet utólag (mert időnként crashel). A gyártó nem reagál a bejelentésekre, csak az segít ha kínai, esetleg indonéziai ROM-ra váltasz.. 

Köszi a választ. Hát ez nem túl jó hír, de időközben a miui.hu fórumán megkaptam a joe_m által is megküldött linket és onnan letöltve sikerült telepítenem a gyári mail klienst, ami rendesen működik is.

De hogy tovább bonyolítsam az életem, a gyári SMS app is hiányzik, amit a fenti linken szintén megtaláltam és telepítettem. Ez viszont már az induláskor összeomlik. (A miui.hu fórumon kapott válasz szerint ez csak akkor fog működni, ha root-olt a mobil.)

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Tennék egy próbát a xiaomi.eu ROM-mal. A kínaiból csinálják és ésszerűbben vannak belőle kigyomlálva szükségtelen appok. Viszont mivel kínai, ezért gyakran frissül.

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xi…

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Köszönöm a linket, elmentettem, később jól fog jönni.

Mivel még nagyon új – csak pár napos – a telefon, alaposan tájékozódnom kell a root-olás és a TWRP telepítés ügyében.

Egyelőre az unlock-olás sem sikerült, pedig a Xiaominak hivatalos szoftvere és eljárása van rá és az összes szükséges beállítás elérhető a fejlesztő módban. :-)

Az unlock-olásnál vesznek az adatok, úgyhogy azt az előtt kéne csinálni, mielőtt nagyon belakod a telefont. Vagy előtte mentés, majd visszatöltés - de nem partíció szinten. Twrp úgy látom már van rá.

https://forum.xda-developers.com/redmi-note-8-pro/how-to/redmi-note-8-p…

Egyékbént a xiaomi.eu az előző verziótól kezdve recovery-t is telepít az én telefonom esetén, bár ez készülék típusonként eltérhet. Már android 10 fut rajta és zökkenőmentes volt a 9-ről való áttérés. Annyi, hogy elég sok alkalmazásnál az engedélyeket adogatni kell.

Root-olás nem feltétlenül kell, de ha igen, akkor Magisk-et javaslok, mert azzal banki applikációt is tudsz futtatni.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Az unlock és az adatvesztés közötti összefüggéssel számolok, jelenleg várom, hogy a 168 óra leteljen az unlock újabb lehetőségéig.

Köszönöm a linket is, alkalomadtán használni fogom. A xiaomi.eu oldalon viszont azt látom, hogy dobták a Redmi Note 8 Pro támogatását az MTK processzor miatt, mivel sokan téglásították a tőlük letöltött ROM-okkal a mobiljukat. Ezért erre a modellre nem adnak ki több ROM-ot.

A családba mindenkinek már XIAOMI telefonokra (note5, Mi Mix2, Redmi7, Redmi6, Redmi Note 7, stb) cseréltük le sam, huawei, asus stb. telefonokat és

NAGYON megvagyunk elégedve az összessel

egyetlen egy negatívum nincs gyári vezeték nélküli töltő megoldás bennük

Nekem nagy csalódás volt, hogy a Mi 8-on a notch miatt egyáltalán nem látszottak az értesítés ikonok fönt. Lett volna hely legalább néhánynak, de mégsem volt opció. Most egy 9T van a családban, nincs notch, és vannak értesítések, így egy fokkal jobb.

A fent említett Waze nem talál GPS-t hibába mi is belefutottunk sajnos.