Android Auto vs Xiaomi [megoldva]

Fórumok

Sziasztok!

Adott egy Kia Ceed SW (2018), és egy Xiaomi Mi Note 2 mobil.

A két eszköz stabilan látja egymást mindenféle kábellel.

A szituáció a következő, ha a waze-t választom ki navigációnak, akkor úgy viselkedik, mint ha nem venné a GPS jeleket, az utoljára vett pozíciót mutatja! A google maps tökéletes működik. Ha lehúzom a kábelt, és elindítom a mobilon a waze-t, akkor azonnal bepozícionálja magát. Ha futás közben dugom fel a kocsira, akkor megint megdöglik. Egyik esetben nem rajzolta ki a térképet, de mintha beszélt volna a megfelelő időben, de ezt nem sikerült reprodukálnom.

Az az érdekes, hogy a kollégám másik autóval és más Xiaomi modellel ugyanezt tapasztalja.

Sajnos nincs a családban egyéb márka, így nehéz tesztelnem, kerítenem kell egy kölcsön telefont...

Nem állítom, hogy szar a maps és sokkal jobb a waze, de évek óta azt használom, sokkal jobban szeretem, és a waze ügyesebben navigál Budapesten a reggeli/délutáni dugókban, mint a maps.

Valaki tapasztalt hasonlót?

 

Update:

ezen a linken található leírás alapján sikerült működésre bírni:

https://prohardver.hu/tema/re_notch_nelkul_erkezett_a_mi_mix_2s/hsz_6692-6692.html

Az android autot és a wazet is beállítottam, ha jól emlékszem, akkor talán már csak az akkumulátor gazdálkodás volt az egyetlen, amit korábban nem babráltam.

Hozzászólások

A proharveren a MIX2S fórumban is írtak ugyanilyen problémáról, azonban valamelyik ROM/Waze verzió óta állítólag (nekem nincs AA az autóban, úgyhogy csak szimplán a Wazet használom) megjavult. Esetleg nézz bele, hátha segít.