Megyek tüntetni. Szombat 10:00-kor tali.

Gondoltam, hogy az önkormi választás után belelendül Baumgartner. Mekkora jós vagyok, úgy is lett.

https://atlatszo.hu/2019/11/21/a-hatosagok-tetlenul-nezik-a-termeszetve…

Ha nem olvasod el:

-Kiba szép hely. Natura 2000.

-Nincs engedélye.

-Mégis dolgoznak a traktorok.

-(Normafára, csillebércre is beton. Gcik)

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 11. 21., cs – 13:50

Fejlődés. Tetszik, nem tetszik nem az erdőben él a modern ember. Sőt, leszarja a "magashegyi kökörcsint" és a "kéregrágó moylepkéket" is.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

"Világszerte veszélyezteti a mezőgazdasági termelés fenntarthatóságát, hogy fogynak a mézgyűjtő rovarok" - addig könnyű fejlődésre fogva lenézni a természetet amíg visszakézből nem ad egy nagyot. És már osztja egy ideje. Nincs klímahiszti. Klíma-válság van. Életminőség-rontó fejlődés (jó kis ellentmondás).

Önpusztító egy faj vagyunk, de ami nagyobb gond: az egész földi életet gyilkoljuk :(

A természet mindig korrigál (lásd pl fekete halál), a bolygó akkor is itt lesz, ha az emberiség már nem. Már várom a következő tömeges emberhalást pl valami jó szaftos betegség segítségével.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Nem a "mi" problémák. A történelem már bebizonyította, hogy a civilizációk jönnek mennek és attól hogy valami eltűnik még megy tovább az idő (pl neander-völgyi ember). Nyilván annak a generációnak szar lesz, akik majd épp akkor lesznek jelen amikor már nem lesz termőföld, belélegezhető levegő. Jön majd a reset és lehet újrapróbálkozni.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Pontosan a természet mindig korrigál, a föld megvédi magát. Még az embertől is. Minden dinamikus egyensúlyban van. Ha sok a gazella, nőni kezd az oroszlánok száma, majd ismét csökken. Ha sok az ember, meg sokat szemetel, kicsit meleg lesz, és majd kinyírják egymást. Kevesebben lesznek, és újra kezdődik elölről. Hamarabb fogják az emberek egymást a már nem szennyező szintig irtani, minthogy valami komolyabb baj legyen a földi élőrendszerben.

Ez klíma-hiszti elég mű dolog, ez abból is látszik, hogy még véletlenül se érinti a legfőbb problémákat mint pl.a globális gazdaság miatt keletkező fölösleges termékek fölösleges utaztatását. A megnövekedett turizmust.

Mert azt ne mondja senki, hogy a marha böfögése nagyobb szennyező, mint ugyanennek a marhának a steakjék elszállítani európába, hogy megegyed.

Hogy miközben nem eszik a trendi csávó húst, merthogy a föld jövője meg minden, de már lassan nem számít embernek az aki hétvégén nem "mozdul ki" oda-vissza minimum 400km-t

De évi pár európai kiruccanás(pár ezer km.) és ha jó az év elugrunk thaiföldre (pár tízezer km). Mert meg kell ismerni új embereket, tágul a látókör, meg egyebek.

Szóval e kettő együtt hogy?

ui. Ha egy föld területen mezőgazdasági terméket állítasz elő pl kukoricát,teát akkor miért rosszabb, mint ha a gaz nő helyette? Zöld , zöld fotoszintetizál,  fotoszintetizál, akkor?

Jó a vegyszerek, ok ez rendben, de az nagy mumus, a széndioxid szempontjából?

Valami konkrétum. Az utazás nem szennyez mert az jó dolog és szeretjük csinálni,

a sok kinai küttyü is jó, meg olcsó, meg szeretünk ingyen szállítással az aliexpressről vásárolni, meg kurva sok pénzt termel sokaknak a globális gazdaság, szóval ezt se bolygassuk!

marha(kecske , csirke, disznó ) meg rossz mert az amúgyis csúnya dolog, meg  leölik szegény állatot, nekik is vannak jogaik stb. Erre esetleg?

Mai kedvencem: A(z egyébként egy forintot sem érő) Coldplay ma kijelentette, hogy addig nem koncertezik, amíg ki nem találja, hogyan tud karbonsemleges koncertet adni. Rossz hír: azt a kibaszott nagy színpadtechnikát, amin fellépnek, 10-20 kamionnal hordják oda, azt a több száz kilowatt fogyasztást, amit a világításra és a hangosításra használnak, szintén nem levegőből állítják elő. Az kevés lesz, ha gyalog mennek el mindenhova.

Vagyis: A COLDPLAY TÖBBET NEM FOG KONCERTEZNI*

Ugyanez a mostani generáció "bálványa" Billie Eilish, ami ugyanúgy felül erre a trendi vonatra. A sok hülye meg elájul tőle.

(* legalábbis addig nem, amíg ezt a hipertrendi faszságot be nem fejezi)

trey @ gépház

Nekem valahogy nem fér a fejembe hogy miért kap butthurt panaszokat valaki azért, mert a Coldplay bejelenti hogy környezetvédelmi okokból nem turnézik. :)

(igen, valószínűleg ez egy ügyes marketing fogás, de szerintem azt le lehet szarni)

Szerintem egyáltalán nem baj hogy a környezetvédelmet ilyen marketing jellegű fogásokkal megtámogatják. Vegyük észre hogy az ilyen akcióknak a figyelemfelkeltés és elgondolkodtatás a célja elsősorban, és nem az, hogy a Coldplay pontosan hány molekulányi széndioxidot termel évente. (persze ha nem turnéznak, akkor kevesebbet nyilván).

Az a hiteles környezetvédő  aki a saját célra felhasznált élelmiszer előállítása közben keletkezett füsttel kommunikál. Ja füst..
Bárki aki napjainkban környezetvédelemről (- személyesen) beszél az árt. Tehát magunknak kell rájönnünk az ártalmakra és ezeket kizárólag személyesen szájhagyomány útján adhatjuk tovább. Te mikor jöttél rá a mikroműanyagok jelenlétére a palackos vízben. Mesélj!

Összekevered a fejlődést a változással. Én modern embernek tartom magam. Rekreációs céllal egy csomó időt töltök -nék a szabadban.

Számomra pont a fejlődéssel igazolt természet rombolással védekező emberek számítanak maradinak. Nincs itt semmi féle pátosz, meg tisztelet. Kell a zöld.

Mutassatok egy olyat, amikor egy tüntetés után a fent levők visszakoztak. "Csak hadd hőbörögjenek, majd elunják és hazamennek". Márc 15 esetleg.

Szerintem sokat vártok az emberiségtől. 50 éve még az is kérdéses volt, hogy pár éven belül kigyilkojuk-e magunkat atombombákkal. Tekintve a kb 10 millió éves létezésünket szerintem tökjók vagyunk. Mára azért senki nem úgy megy ki az utcára, hogy bármikor jöhet egy bomba. Persze vannak elmaradott régiók, ahol még általános, hogy gyilkolják egymást az emberek... de fejlődünk. Idővel jut energia ezekre a dolgokra is. 2000 év múlva már tökre fogjuk óvni azt a pár négyzetméter erdőt, ami maradt.

Bezzeg, ha az úton vagy a járdán van egy kis kátyú, már megy a sírás-rívás, hogy mikor lesz beaszfaltozva. Egyik nagy "környezetvédő" sem állt elő a nagy tervvel, hogy az Andrássy úton újra legyen földút. Szerintem ezek képmutató dolgok. Ugyanazok az emberek, akik állandóan a természetvédelemmel vannak elfoglalva, simán felülnek a buszra, villamosra, metróra, autóba. Egyik sem költözik el a világ végére egy tanyára, ahol villany, víz és csatorna nélkül tengeti az életét.

trey @ gépház

Igen. Az autó, meg a busz alatt pont az a leaszfaltozott környezet van, amit meg készülsz menteni. Ebből a szempontból lófasz különbség sincs. Az ember, ha meg kell magyaráznia a bizonyítványát, akkor nagyon kreatív tud lenni. És rendkívül álszent.

trey @ gépház

> ... de fejlődünk

Hja, valószínűleg ez a legnagyobb illúzió! Sose jön létre alacsonyabból magasabb rendű. Ez lehetetlen. Ennek pontosan a fordítottja történik. És ez, vagy általában a változás van tévesen fejlődésnek értékelve.  Ahhoz h érvényesen fejlődésről beszélhessünk - már szemantikailag is - szükségeltetik egy abszolút bírálhatatlan idea, aminek irányába a változások mutatnak.  Ennek -  a dolgok folyását tekintve -  erősen híján vagyunk! Ugyan kreálhatók olyan értelmezési keretek, amik érvényesnek tűnnek és amiken belül logikusan lehet fejlődésről beszélni. Ezek azonban csak illúziók, kreálmányok, nem valóságosak. Még akkor is azok, ha az illúzió nagyon meggyőző, nagyon valóságosnak tűnik és  nem látható át könnyen a kreált volta. 

Tenyérviszketést szoktam kapni, amikor a fenntartható fejlődésről kezdenek zagyválni. Egészen egyszerűen a hitel-kamat piramisjáték fenntartásáról van szó. Valójában ez az a rendszer amit fenn kéne tartani szerintük. Persze nem ezt mondják, hanem ökológiai köntösbe csomagolják.  És akkor ez mint az un. ingatlanfejlesztés mozgatórugója kapcsolódik a topikhoz is.  A rendszernek mindig új alanyokat kell bevonnia, akik "önként" hajlandóak eladósodni felé, különben a rendszer összeomlik. Valójában nem azért épülnek a házak (akár természetvédelmi területre) mert az embereknek szükségük van rá. (ezzel nem azt állítom h nincsen rá szükségük.) Hanem azért épülnek mert ez a mód vagy eszköz, a "mézesmadzag" amivel bevonhatók az új alanyok a kamatos piramisjátékba. Ez a kamatos játék nagyon fontos. Annyira, h ha az emberek, mivel jópáran megégették már magukat telhetetlen tőkével szemben devizahitel kapcsolatban, már jogosan félnek hiteltől, akkor az állam lép fel hirtelen kedvező támogatásokkal és szállítja játékba az új, adósság vállaló alanyokat, akik nevében a kamat majd megint fizetve lesz a rendszer haszonélvezői javára.  Az róható fel az államnak vagy Fidesznek, Orbánnak, hogy nem azon igyekszik, hogy olyan feltételrendszert alakítson ki, amivel a polgárokat elszeparálhatja ettől a piramisjátéktól, hanem direkte ösztönzi őket, h lépjenek bele.  Így kiszolgálja a rendszert. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Biztosíthatlak, h egészen kis gyerekként születtem. A változás nem egyenlő a fejlődéssel. Most így gondolkozom korábban meg esetleg másképp. Ez csak a változást írja le. Az időbeliségből nem következik szükségszerűen a fejlődés - ha lett volna ilyen illúziód.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Mint írtam, kialakíthatók olyan értelmezési keretek amiken belül fejlődés értelmezhető.  Ezek kreatúrák, illúziók. Pl csinálok egy programozási keretrendszert v. nyelvet ami jó bonyolult és mindenre [is] alkalmas. Ez elterjed, és akkor a programozók nagy örömmel elkezdhetik elsajátítani a használatát. Lesznek olyanok akik még éppen csak elkezdik tanulni, lesznek haladók, meg lesznek akik nagyon profik benne és nem csak használják, hanem tovább is fejlesztik. Akkor itt most felvázolódik egy fejlődési pálya ami bejárható. De ennek az egésznek lételméleti értelemben nincs szignifikáns kapcsolata a valósággal. Az egészet csak én találtam ki.  Az ebben elért fejlődés, nem igazi fejlődés. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

a régi paraszt karbonsemleges volt... a mostani falusi suttyók is , köztük én is, kb alig termelünk szemetet. csirke megeszik, vagy a komposzt. kaját a macska, csirke... szódavizet gyártok, kolát nem iszok. a városiak nagy része, ez látszik... műanyag zsacskóba veszi a kenyeret (ezt az igénytelenséget....) meg tonnaszám hordja a petpalackot haza vízzel teli... aztán megy tüntetni... háborog, hogy üvegpalackban kéne a hordani a buzivizet. egy üvegpalac súlya többszöröse a petnek, ergó drágább és károsabb szállítani. össze kéne gyűjteni a műanyagot, és ellenőrzött körülmények között el kell égetni... dehát ez a zöld biznisz is hülyékkel van tele, mint az energiaklub. ágálnak paks2 ellen, mikor EGY VILLAMOSMÉRNÖK NINCS KÖZTÜK...

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Az a baj hogy egy meglehetősen nagy tömeget általánosítasz, te is. Amit leírtál k.ra nem igaz minden városlakóra. (az én tágabb családom összes tagja pl. városlakó, és mindenki messze kerüli a pet palackos lehúzást).

Ezen keresztül pedig feljogosítva érzed magad arra, hogy a "megmozdulás" (nevezzük bárminek) céljait is megkérdőjelezd. Van olyan nagyhatalmú elnök, aki a hasonló gondolkodás hátán ért el sikereket.

szerk.: a vidéki emberek sem karbonsemlegesek, éppen most kellett bezárnom a ház összes ablakát, mert szellőztetni próbáltam, de valami tőrőlmetszett tudatlan suttyóparaszt műanyaggal próbál fűteni, és köhögni kell a környéken tőle. (az önkormányzatnál lehet kérni tüzelőt...)

Láttam a híradóban, ott volt egy marék ember a környezetvédelmi területen. Külön vicc volt látni, hogy a "tömeg" mögött elhúzott egy fekete Audi kombi. Nem tudom, hogy a tüntetők egyike, a szervezők vagy csak egy troll ment azzal oda, de olyan volt, mint a szarnak a pofon.

trey @ gépház

Na, voltál? Jobb volt, mint a nyugodtan elfogyasztott finom reggelim? :D

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE