kalvi blogja

Film: Pesti balhé

Tök jó az intró vagy hogy hívják. Amikor így mennek a nevek és közben   történik valami jelentéktelen. Szerintem a kamerás munka az elég igényes lett. A dramaturgi munka meg hát. Szerintem nem is volt. Olyan mint az amatőrfilmes dialógusok. Figyu itt most nagy szituáció van csippanás után mondjad! Nem, nem ne vegyük fel mégegyszer jó lesz. Szabó Simon elmehetne a fenébe. Az orgánumán kívül semmi érdekes. Fingani meg böfögni tud.  Hegedűs jó volt meg Inotay.
Egy jó poén volt. A templomos pöcsös.  Volt egy mondás, hogy ne legyenek ilyen művészkedő köldöknézős filmek amiket senki nem ért. Ok. Ez van helyette?

https://www.imdb.com/title/tt10319486/

Film: A potyautas

Nem tudom hol bukik el egy film, hogy rossz lesz e vagy jó. Ennél a filmnél minden adott volt a jósághoz. B kategóriás színészek fasza díszlet. Sőt az kifejezetten jó lett. Annyira, hogy talán a film első perceitől fogva magasra tettem az elvárásaimat.
És akkor jön a potyautas és a magyarázat, hogy hogy kerül oda. Biztos nem ugyan azokat a képeket láttuk. Én nem tudtam elképzelni, hogy máshonnan jutott oda be mint ahonnan ki. Egyszerűen nem láttam a helyet, csövet, járatot. Be volt passzírozva mint a szardínia.
Aztán ott az űrséta. Van űrruha, van ilyen mászást segítő kis basz. De mi nincs? Az. Karabiner amivel biztosítaná magát. Jó azt otthon hagyták. De kötelük az van. Hát azt sem használják. Az igaz, hogy így jobban izgultam. Kár érte, mert a külső jeleneteket tényleg jól megcsinálták. Meg az egész űrhajó, repülő szerkezet nagyon ötletes volt.
Az egész űrséta azért volt mert  tönkre ment egy kb. 3kilós egység ami az oxigénellátást biztosítja a legénységnek. Én úgy tudtam, hogy sok alkatrész megegyezik az űrhajókon, hogy lehessen cserélgetni ha valami qva kiba nagy gond van. Hát itt nem. Ebből egy volt és az sem javítható. Így jártál.
Az tetszett, hogy nem lehetett semmit csinálni és csak ott tanácstalankodtak, hogy mi legyen. Semmi. A moszatokal lehetett volna még egy kicsit próbálkozni. Így elég nehéz volt elhinni, hogy az  botanikus szuperprofesszor és nem egy DIY szakkőr vezetője.
Na mindegy. Ne nézzétek meg. Vagy nézzétek, de én szóltam.

https://www.imdb.com/title/tt9203694/

Álomvölgy pusztítása

Már írtam ezzel kapcsolatban. További fejlemények:
Budakeszi határában Rönő Baumgartner úr (faszt) széttúrt egy fokozottan védett természetvédelmi területet (Belépés engedéllyel). Lakóparkot akar.

De nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy kiba nagy gépek felvonultak, kábelt, vezetéket fektettek. Ezek olyan gépek amiket látsz az út mellet. Akkora, hogy egy pótkocsis vontatmány viszi a helyszínre. A feljelentés eredménye:

“Az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható”

https://blog.atlatszo.hu/2021/04/felfuggesztette-a-rendorseg-a-termesze…

NER-es akarok leniiíííÍÍÍ

szókészlet frissítés

Lassan kifutnak a régiek. A "migráns" kifutott a "Soros" részben. Az "alkalmatlan"  május 15-ig még használható. 
 

>> Baloldal << negatív környezetben használható, használandó!

Az "oltáskellenes baloldal"-t hetente nyolcszor kell használni.

Üdv. Führi

Film-Cloverfield

Néhány év késéssel megnéztem másodjára is. Ez egy ilyen "kézikamerás" akció film. Ez előny is, mert nagyon valóságossá teszi a cselekményeket, de néha elég nehéz nézni a rázkódások miatt. De valahogy ezt is ügyesen csinálták, mert az elejéhez képest eléggé kisimul.
Az egyik ami miatt szerettem, hogy baromi lassan indul. Ha van türelmed  és kivárod a 18 percet akkor sokkal erősebben ér folytatás. Meg ez a 18 perc pont elég ahhoz, hogy elfelejtsd, hogy ez nem egy akció film hanem  valamilyen párkapcsolati történet.
A szereplőket ez alatt eléggé vagy amennyire szükséges felépítették. A videós csávónak meg adtak egy ilyen picit retard karaktert. Ez látszik már a felvezetésben is, de nem bír jelentőséggel amíg el nem kezd kényszeresen kamerázni. A fényképezést nagyon csodáltam, hogy  nem nagyon tudtak  belehibázni. Meg a fényekbe sem. Ezt a home videót qva nehéz lehet megrendezni.
Az akcióból  néhány utcai fight lett király.

 

https://www.imdb.com/title/tt1060277/

Megérkezett a csomagom

A sajtóban  még mindig  lehet olvasni arról, hogy  jönnek az SMS-ek arról, hogy csomag érkezett. Két hete tart?
Elképesztően jó programozók lehetnek ha olyan spam-et tudnak küldeni  ami Európa több országában működött és képtelenség leállítani.  Ráadásul az érintett országokban vannak olyan cégek akiknek itt is van érdekeltségük. Ha ez a link egy hatalmon lévő, pöcsét lóbáló politikusra vinne akkor fél óra alatt ehetne intézkedni. Gcik.

oltáska

Több ismerősömet a bejelentett lakcímétől kiba messze hívtak oltásra. Oda vissza 150 km sok?
Valamivel kevesebb ismerősömet akik megkapták az elsőt behívták egy másodikra is, de jóval az ideális határidő előtt és egy másik oltóanyagra. Annyi lehet, hogy a i=1 N-végtelen lett.

operák és egyebek androidon

Évek óta Operát használok és kíváncsiságból feltettem a  firefox-ot. Minden szempontból megfelelő volt egyedül a home gombot és a  < > -at hiányoltam. Nem is gondoltam, hogy ilyen fontos. Valahogy úgy alakultak ki a szokásaim, hogy elindítom a böngészőt  ott vannak az ikonok kattintok, megnézem home gomb és jöhet a következő. De ugyan ezt tudja a Vivaldi is.  A ff-fox és klónjait nem is értem. Több gombnyomásra érem el a ugyan azt. Egy új stílus születését látom éppen? Egy év múlva újra ránézek addig eljátszom a Vivaldival. Úgy érzem ott értik, hogy mi való a gyenge szememnek és tuskó ujjamnak.

Tunderbird költöztetés

Jó ideje használatban van egy 68-as Thunderbird levelező.

Át kellet volna vinni egy másik pc-re. Öregem nem gondoltam volna, hogy visszaugrom az időben 10 évet.

Öreg gép 68 új gép 78-as verzió. A 78-as szól, hogy ez így már nem fog menni sajna.

Biztos van egy jó add-on! Van, de egy sem használható a 78-as verzióhoz.

Akkor 78-le 68 fel. Persze azt sem találni minden bokorban. De akkor mit gondolnak, hogy hogy?

Annyira imádnám ha csinálna egy file-t amit vihetnék bárhova. Most ráuntam.

Szemüveges leszek

A szemész megvizsgált aztán az optometrista is. Mind kettő mást mért, de tudom, hogy lehet eltérés akár a fáradságtól is.
Aztán jön, hogy válasszak szemüveget. Ez kész. Ha rájuk hallgatok az isten pénze nem lesz elég.
Közel látó + távol látó. És még azt is meg kell mondanom, hogy a közel hol legyen. 30cm, 40cm?
Bifokális. Erre akartak rábeszélni.
Aztán van egy zeiss officelens amiről nem tudtak túl sokat ahogy én sem.
Ennek kb az a lényege, hogy egy meghatározott távolságon belül fasza. (vagy mindenütt egy kicsit szar?)
Olvasás>1m, olvasás>2m és olvasás 4m.
Azt nem értem, hogy miért nem mindenki a 4m-eset választja.
Így kezdő szemüvegesnek mit javasoltok?
Nagyjából a full range egyformán picit homályos.

Minek tesz jó ez a [KV]

Az biztos, hogy sok cég majd belátja, hogy teljesen feleslegesen rángatja be a dolgozóit az irodába. Kevesebb ronda irodaházra lesz szükség és kevesebb utazásra.
Új innovációk születnek a szofisztikáltabb igényű távmunkákra. Ma hívott a voda-pc, hogy hosszabbítsunk szerződést. A háttérben ott beszélgetett a kisgyerek. Az fiatalokat is teljesen felesleges -egy bizonyos kor után-  berángatni az iskolába. 

[KV] Nyitvatartás

Miért nem engedélyezték kapásból, hogy a boltok mindenféle rendkívüli egyeztetés nélkül éjszaka is nyitva lehessenek?

Simán mennék hajnal kettőkor. Az öreg rokonaimnak akkor csak a kaját vinném haza.

Biztos még nem olyan súlyos a helyzet. Meg egyeztetni kell az illetékes hatóságokkal, tárcákkal és az államtitkár úrral, tisztiorvosi(ja velük nem), orvosi kamará(ja velük sem).

Álomvölgy. Tovább épitkezik baumgartner

https://blog.atlatszo.hu/2020/02/folytatodik-az-epitkezes-termeszetkaro…

Elképesztő milyen fos a magyar elöljáróság. Évek óta nem lehet ezen a natura 2000-es területen építkezni. Csak elkezdte.

Három folyamatban lévő nyomozás folyik az ügyben.

Volt már olyan, hogy valamit vissza kellett bontani? Rekultiválni kellett a területet?  Ez a féreg majd mindent felépít és ártatlanul belenéz majd a kamerába és azt mondja, hogy itt már nincs mit védeni hátra arc. Megyek a kasszához befizetni 150 000Ft.-ot.

Személyes tapasztalat, hogy Svájcban valaki a telkét egy kicsit megnagyobbította az erő felé. A hatóságok kijöttek és gépekkel együtt lelakatolták a területet az ügy végéig. Itt meg 30napos postafordultával leveleznek.

F1 2019

Az év elején csináltam egy listát most meg visszanéztem.

1. Megjósoltam, hogy a Merci nyeri a bajnokságot pedig senki nem gondolta.

2. A Ferrari épp, hogy második lett. Azért, mert a RB nem Albonnal kezdett. Megint: Talán jövőre.

3 Red Bull. Sokkal jobb lett a motor mint gondoltam. MaxV sokat hozott.  A Honda aláírt 21-re.

-

4 McLaren. Új vezetők. Carlos Sainz és Lando jók voltak. A befektetők egy rakás pénzt nyomtak egy majdani szélcsatornába. Talán feljebb tudnak kapaszkodni.

5. Csoda, hogy a Renault 5. tudott lenni. Abiteboul nem túl erős emberekkel vette körül magát. a McL bucira verte őket. 21-től Senkinek nem kell a Renault motor. Ciki.

6. Egész jó szezont futottak majdnem megvolt a Renault. Majd jövőre. Gasly újjászületése marha jó volt.

7. Racing Point. Jól visszaestek pedig Perez idén jókat ment és Stroll az irgalmatlan méretű fejével sem volt rossz. Lehet, hogy a tulajdonosváltás nem volt zökkenőmentes.

8. Alfa. A megérdemelt helyén volt. Kimi jól el lesz még itt egy picit. 

-

9. Haas. Nézzétek meg a Refluxon a Drive to survive c. sorozatot. Kiba jó. Van egy rész amikor Guenther Steiner magyaráz telefonon a nagyfőnöknek mint egy kisfiú, hogy elbsztuk. Ugyan azt a két versenyzőt szerződtették jövőre.

10. Williams-Mercedes tök utolsóxsok. Az új Minardi = kiskedvenc

 

Sok versenyt utólag néztem. Nem is olyan rossz. Jobb mint elolvasni a híreket, az unalmas részeket meg lehet >>.

 

Ha az erősorrendet kéne megjósolnom 2019-re akkor:

1. Mercédesz: Jó kocsi, profi csapat
2. Ferrari: Jó kocsi, olaszos csapat
3. Red bull: Talán a legjobb csapat és lutri Honda motor. A show kedvéért szeretnék pár füstölgő motort látni.

Innen nagyon szoros:
4. Racing point: Merci motor precíz kis csapat és most pénzük is lesz. Pereztől várom a jobb teljesítményt. A gigantikus fejméretű Stroll a főszponzor fia. Szerintem egész évben jók lesznek.
5. Renault: Lassan beérik minden fejlesztés illetve mindenkinek közeledik a fejlesztési plafon. Kevés zsózsóból is a csúcsra lehet érni csak lassan. Van egy jó versenyző párosuk. Nagyon kíváncsi vagyok Ricciardora.
6. McLaren: Brown apránként rájön, hogy kell csapatot építeni. Jönnek a szakemberek. Az év második felére várok jobb teljesítményt.
7. Alfa Romeo: Szerintem Haas 2. Kiminek lesz néhány jó húzása, de többre nem számítok.

8. Haas: Egyszerűen nem tudom komolyan venni ezt a csapatot. Szerintem idáig szerencséjük volt. Még néhány év és kiszállnak, mert nem megy.

Alsó régió:
9. Toro Rosso: Honda + Albon és Kvyat a krióból. Itt a versenyzők lesznek akik szűkebb keresztmetszetnek számítanak.
10. Williams: Ha szerencséjük van akkor ok, de a tavalyi gárda nagy része maradt. +Kubica. Kuka

A 4-5-6-7 szabadon variálható
A szezon végén elolvasom, hogy lássam mekkora jós vagyok.

DraftSight + Magic Earth

Magicearth:

Navigáció.

Az új verzióban a gyári forgalmi jelentésen kívül van   közösségi  forgalom visszajelzés is. Elég jónak tűnik.

DraftSight:

Szuper kis CAD. Eddig teljesen ingyenes volt, most 30 nap próba.  :(

IMPORTANT: if you are currently using a free version of DraftSight, you will no longer be able to re-download or access any previous free version of DraftSight (2018 or earlier) once you download and install the DraftSight 2019 Premium free 30-day trial.

Mandalóri

Megnéztem az első 4 részt.

Sajna sokkal többet vártam és lehet, hogy ez volt a baj. A 4. rész végére sem lépett túl egy vasárnap délutáni scifi sorozat színvonalán. Pedig az első részben volt pár olyan jelenet amiből azt gondoltam, hogy kiba jó lesz.

Ez az egyik: https://www.youtube.com/watch?v=1etNcuojPkE

Ez a jelenet hibátlan. Ha nem ismeretlen a SW timeline akkor tudod, hol vagyunk, kik ezek a rohamosztagosok és  ki a góré. Ahogy hátrafordulnak az zseni, Werner Herzog monológja azzal hanghordozással megint ..

El is tekintettem a rész többi hibájától. De ahogy haladunk előre a sokaságuk miatt inkább felerősödnek. A lopások más filmekből nem zavarnak. Volt már ilyen. A logikátlan baromságok!

-Nem veszi le a sisakját. Nem csak ki áll az ablakba egy óvoda elé.

-Sétál baby-yodával. Persze minden lépésnél távolodik a mandarin és ez minden snittnél újra mellőle indul. by kb eggyel megy. Komolyan, de szerintem sokat mondok.

-Leszáll egy bolygón. A céltól egy nap légszekéren. Mi a fenéért nem megy ü hajóval miért egy szekéren kell szenvedni? 

Mindjárt megnézem az 5. epizódot.

osmand mapillary

Ez volt az első nyaram, hogy navigációhoz és kiránduláshoz is az Osmand+ -t használtam. Nagyon elégedett voltam vele. Ebben fedeztem fel a mapillary alkalmazást.
Feltelepítettem és valahogy úgy kezdtem alkalmazni ahogy a panoramio-t. Pl. egy faluban lefotóztam egy utcát ami lehetőleg reális képet ad róla. Vagy egy tök unalmas emlékművet ami csak ott van és rá lehet rakni a térképre. Feltöltöttem és pár nap múlva kaptam egy üzenetet, hogy köszi a fotót, de ez így nem lesz ok. Ne ilyen individuális fotókat rakjak fel hanem ilyeneket. És belinkelte nekem Budapest mapillary térképét. Nem tudom láttátok e, de elképesztő. Ott minden van.
Egy telefon a szélvédő mögött, naplemente, az ablak koszos és a fél műszerfal belóg. És fotózva van a forgalom. Mit tudnak ezzel kezdeni? Vagy akciókamera a sisakon ami folyamatosan remeg és bemozdul. Ezt a szintet szerintem nem engedhetné meg magának az Osmand.
Később utánaolvasva rájöttem, hogy nem az én informatívnak szánt fotóimra van szükségük. Arra használtam volna, hogy megyek valahova akkor ott szétnézzek egy kicsit, hogy milyen. Na erre nem lehet.Vagy inkább úgy mondom, hogy a fotóknak csak töredéke van profi eszközzel fotózva és elhelyezve a térképen. Kézen fekvő lett volna ezt használni. Mindegy még marad a google.

Hülyék az ürben

Egy 1957-es scifit olvasok amiben van egy jelenet, amiben egy űrhajó landol egy idegen bolygón. Elemzik a levegőt ami alkalmas lenne a belélegzésre, de DE DE még is csak szkafanderben mennek ki, mert az egyik biológus szerint talán-talán előfordulhatnak olyan vírusok, spórák amik ártalmasak lehetnek az űrhajósra.
Itt jutott eszembe az alien prometheus ahol a legénység bemegy egy barlang szerű képződménybe ahol a műszerek megfelelőnek találták a levegő összetételét. Az egyik szereplő a többiek tiltakozása ellenére hm.. leveszi a sisakot. Akkor is azt gondoltam, hogy hát izé ezek az emberiség egyik legnagyobb felfedezését teszik és a leghülyébb embereket küldik? Nem lehetne ilyen fasza scifi-horrorokat készíteni? Tudom, hogy fantázia az egész. Az apróságokat el tudom fogadni, hogy lézerkard, hibernálás meg teleportálás. Ezek nélkül is menne a történet. De ez bmg, hogy egy csapat idiótát küldenek Colombusnak? Mindegy a könyvekben nagyobb a választék.