Álomvölgy. Tovább épitkezik baumgartner

https://blog.atlatszo.hu/2020/02/folytatodik-az-epitkezes-termeszetkaro…

Elképesztő milyen fos a magyar elöljáróság. Évek óta nem lehet ezen a natura 2000-es területen építkezni. Csak elkezdte.

Három folyamatban lévő nyomozás folyik az ügyben.

Volt már olyan, hogy valamit vissza kellett bontani? Rekultiválni kellett a területet?  Ez a féreg majd mindent felépít és ártatlanul belenéz majd a kamerába és azt mondja, hogy itt már nincs mit védeni hátra arc. Megyek a kasszához befizetni 150 000Ft.-ot.

Személyes tapasztalat, hogy Svájcban valaki a telkét egy kicsit megnagyobbította az erő felé. A hatóságok kijöttek és gépekkel együtt lelakatolták a területet az ügy végéig. Itt meg 30napos postafordultával leveleznek.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 02. 25., k – 10:57

Szerintem az is durva, hogy van egy terület ami tied és mások akarják szabályozni  lakhatsz-e rajta. Oké, bármit ne csinálhass, de lakni???

Hogy értsd: Veszel mezőgazdasági területet, építhetsz rá az állatok részére akármit vagy a termés feldolgozásához, de lakni nem lakhatsz ott. Miért?

"Szerintem az is durva, hogy van egy terület ami tied és mások akarják szabályozni  lakhatsz-e rajta."

Pedig ez amúgy mindenhol így van (lásd az építési szabályokat, műemlékvédelmet, helyi arculati szabályozásokat, stb). Megveszel egy területet, az nem azt jelenti ,hogy azt csinálsz ott amit akarsz. 
Kérdés: amikor megvette, akkor még nem éltek a területre vonatkozó szabályok? Még nem volt természetvédelmi terület? Vagy annak -és a vonatkozó előírások- tudatában vette meg? 

"Hogy értsd: Veszel mezőgazdasági területet, építhetsz rá az állatok részére akármit vagy a termés feldolgozásához, de lakni nem lakhatsz ott. Miért?"
Mert nem építési telek? Mert így védik a mezőgazdasági területeket, hogy azok azok is maradjanak? (egyébként lehet rá építkezni -lakóépületet is- csak egy építési telekhez képest igen magas a minimum terület méret és igen alacsony a terület beépíthetőségi aránya)

Mert mindig van pár idióta, aki megvesz egy pl. ártérben lévő birkalegeltetésre való telket, majd házat épít rá, amikor meg az árteret a folyó rendeltetésszerűen használni kezdi, aka elönti, akkor meg megy a sírás, gátért, meg segélyért. Lásd Római-part, Szentendre, stb. A víznyerő területen pöcegdröt ásó idiótákat is mondjam? Soroljam még? Az a durva, hogy az ilyen engedély nélkül építkezőknél nem az a jogszabály, hogy buldózer, teherautók, majd kiszámlázzák a helyreállítást és a NAV behajtja.

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

"Az udvariasság olyan, mint a nulla a számtanban. Egymagában mit sem jelent, de sokat változtat azon, amihez hozzátesszük." - Freya Stark 1893 - 1993

Az első szabadon választott kormány beiktatása előtt egy nappal vette meg az állampárttól. Amikor még lehetett a zavarosban halászni.

Telnek az évek és területek felértékelődnek. Ez speciel kiemelt természetvédelmi terület lett.

Sok lehetőség van. Az állam pl. kártalaníthatja. Bár most, hogy szétbaszta több milliós károkat okozva a természetben lehet, hogy nem sokat kapna.

Baumgartner a vadkeletben lett nagytőkés az olajszőkítés idejében lett milliárdos. Ehhez a mentalitáshoz van hozzászokva.

de lakni nem lakhatsz ott. Miért?

Pont azért, hogy ne akarjon már baromira nem szánt területre az újgazdag "nekem ne mondja meg senki, hogy mit csinálok" köcsög kúriát építeni egy természetvédelmi területre. Vagy, hogy ügyeskedők lehetőleg ne akarjak felhúzni szállodát egy nemzeti park közepére, stb. Vagy a már említett árteres esetek. Római parton is a Nánásitól Duna felé gyakorlatilag le lehetne dózerolni egy csomó mindent, máris kevesebb probléma lenne az árvíz védelemmel.

De hozhatnék példának egy kúria felújítását, átépíttetését is példának, amivel éppen egy kedves építész ismerősöm szív: megvették sokért, amivel azt hiszik, hogy bármit megtehetnek és jön is az ügyfél a nagyszerűbbnél nagyszerűbb ötleteivel, ő meg mondja, hogy megtervezhetik, csak épp nem fogja jóváhagyni a műemlékvédelem.

Balcsi partot is eltúrták szépen a kormánypárti spanok, abból sem lett semmi. Ezekből az ügyekből sosem lesz semmi. Pár 1000nm-es "gazdasági" épületek, és társaik.

En ott tartottam, hogy Forma 1-es pilota volt Minardinal es szerzett egy pontot. Aztan meg felrepult magasra hogy leugorjon valami ejtoernyovel.

Na ne mar, hogy nincs ott par polgari engedetlensegre hajlando szemely, akik orommel mennenek a teruletre vandalkodni, szigoruan nem termeszeti ertekeket. Veletlenul a hatosag meg eppen sosem talal senkit... Az ilyenek csak ebbol ertenek, par felgyujtott, felrobbantott, osszedontott ez az itt ott veletlen balesetek tortennek. Tuzet is neha csak tuzzel lehet oltani.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Megértem az illetőt, én is építkeznék oda. :)

Álmodj csak róla, de van, aki megteheti!