Film-Cloverfield

Néhány év késéssel megnéztem másodjára is. Ez egy ilyen "kézikamerás" akció film. Ez előny is, mert nagyon valóságossá teszi a cselekményeket, de néha elég nehéz nézni a rázkódások miatt. De valahogy ezt is ügyesen csinálták, mert az elejéhez képest eléggé kisimul.
Az egyik ami miatt szerettem, hogy baromi lassan indul. Ha van türelmed  és kivárod a 18 percet akkor sokkal erősebben ér folytatás. Meg ez a 18 perc pont elég ahhoz, hogy elfelejtsd, hogy ez nem egy akció film hanem  valamilyen párkapcsolati történet.
A szereplőket ez alatt eléggé vagy amennyire szükséges felépítették. A videós csávónak meg adtak egy ilyen picit retard karaktert. Ez látszik már a felvezetésben is, de nem bír jelentőséggel amíg el nem kezd kényszeresen kamerázni. A fényképezést nagyon csodáltam, hogy  nem nagyon tudtak  belehibázni. Meg a fényekbe sem. Ezt a home videót qva nehéz lehet megrendezni.
Az akcióból  néhány utcai fight lett király.

 

https://www.imdb.com/title/tt1060277/

Hozzászólások

A folytatása(10 Cloverfield Lane) nagyon jó lett, ajánlom! A Cloverfield Paradoxot viszont csak akkor ha nagyon nincs más.

Nekem egyszer is sok volt. Aki feltalálta a kézikamerás filmeket, ott kellett volna agyon verni.

Nyilván ízlés dolga (is), de szerintem a kézikamerás hatást jól is lehet használni. Amitől én is idegbajt kapok, az az, amikor úgy rángatják a kamerát, mint ha rá lenne írva, hogy "használat előtt felrázandó", te meg lemaradsz a lényegről. (Asszem pl. a második Bourne-filmben voltak ilyen bunyós jelenetek, ahol alig lehetett látni, mi történik.)

baromi lassan indul ... kivárod a 18 percet

A 18 perces beindulás lassú? :)