DraftSight + Magic Earth

Magicearth:

Navigáció.

Az új verzióban a gyári forgalmi jelentésen kívül van   közösségi  forgalom visszajelzés is. Elég jónak tűnik.

DraftSight:

Szuper kis CAD. Eddig teljesen ingyenes volt, most 30 nap próba.  :(

IMPORTANT: if you are currently using a free version of DraftSight, you will no longer be able to re-download or access any previous free version of DraftSight (2018 or earlier) once you download and install the DraftSight 2019 Premium free 30-day trial.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 12. 11., sze – 11:55

A Magicearth-rol ezelott nem is hallottam, de most megneztem es tenyleg jonak tunik, koszi!

A DraftSight viszont nagyon csunya huzas..

A magic earth-nek adok egy esély, idegesítő a waze számomra. Egyrészt a felület lassúcska, másrészt simán kerültet jobbról balról 1 perc előnyért, amibe nem számolja bele a dugóba való visszatérés veszteségét, szóval folyamatosan gondolkodnom kell hozzá, meg áttekinteni indulás előtt, meg stb. Mintha régebben okosabb lett volna, mint ma.

A Waze nem feltétnenül a legjobb utat adja, gyakra maga próbálja meg szétosztani az utak terhelését, ezért nem mindenki kapja meg az optimális útvonalat.

Néha vannak fura dolgok, amivel nem tud mit kezdeni (pl. egy balratérés, amikor meg kell várnod, hogy szabad legyen az út, ami néha azonnal megvan, néha 5 perc, ezeket általában nem számolja jól... bár nem tudom hogy lehetne jól számolni)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Engem elsősorban az zavar, amikor alapvetően egy hosszú szakaszon ugyanazon az úton megyek, ami mondjuk torlódott, dugús egy kicsit, és képes arra hogy párhuzamos kisutcákba kivisz majd rögtön visszavisz, gondolván hogy szerinte ezzel nyerek egy percet, valójában vesztek ötöt, mert vissza is kell térni a dugóba. Ha lámpás akkor jó eséllyel rövid a zöld, és ott ugyanúgy feltorlódtak a waze-sok, vagy ha nem lámpás, akkor meg azért, mert az amúgy is torlódott kocsisorba nehéz visszatérni, főleg ha nem egyedül jössz be. Szóval ezt a nyereségtoleranciát kicsit feljebb kéne venni.

(egyébként régóta vágytam olyan navigációra ami google-függetlenül működik (OSM), és van benne live traffic data, ami remélhetőleg, megközelíti a google-os adatok színvonalát és frissességét).

DraftSight helyett mondjuk nanoCad?

I don't run often, but when I do, I run as administrator.

Szerkesztve: 2019. 12. 11., sze – 16:10

CAD kérdés: 3D nyomtatáshoz, saját alkatrész tervezéséhez egyszerű CAD-et tud valaki javasolni, ami kicsit kevésbé fapad, mint a freecad? Szeretem használni, de a kezelőfelülete nem kényelmes, egyszerű alakzatokat készítek és nyomtattatom, másra nincs használva.

szerk.: még csak CAD se kell, közben rájöttem, hogy csak az .stl kimenet a lényeg, és a felhasználóbarát megközelítés

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Szerkesztve: 2019. 12. 21., szo – 20:34

Magicearth -t kipróbáltam ma, tökéletesnek tűnik.
Köszi szépen.