Debian 10 print szerver és Debian 9 kliens - HP1100A nyomtató

Fórumok

A házi szerverkém felújítása zajlik (még mindig).
Régebbi topicban már megoldottam, hogy cups és hplip segítségével működésre bírjam az eléggé öreg multifunkciós lézeremet - nyomtat és szkennel :)
A feladathoz letöltöttem a hplip Debian forrását és újraforgattam paralel port opcióval. A teszt rendszeren jól működik.
Eddig mindig csak windows gépeknek, samba -n keresztül nyújtott printer szerver szolgáltatást, ahol fel lett telepítve a HP1100A driver (sok évig megbízhatóan működött). Most eljutottam oda, hogy szeretném ha a Linux gépeim is tudnának így nyomtatni (eddig ez ritka volt és megoldottam pdf nyomtatással amit a windows kliens kinyomtatott - eléggé nyakatekert de működik).
A Debian wiki szerint, ehhez a "task-printer-server" nevű csomagot kellene feltelepítenem a szerverre. Kipróbáltam a homokozómban dry feltelepíteni a csomagot ami rögtön azzal kezdi, hogy "cups-bsd{a}" aztán olyan dolgok mint "printer-driver-cjet{a}" illetve egy kupac más "printer-driver" kezdetű cuccot, "usb-modeswitch", tcl és tk csomagok, no meg az "xterm{a}".
Kérdés, tényleg kellenek ezek a csomagok amellett, hogy már ott van egy működö cups, hplip, sane és a megfelelő ppd fájl (az az egy ami nekem kell)?
Aztán itt jön a másik oldal, a Debian 9 (egyelőre) kliens amiről én úgy tudtam kell a "cups-browsed". Csak dry megnéztem mit telepítene, nem látok benne printer drivert. Lehet nem is kell? Elvilegf a wiki -ben írnak olyan verzióról ahol a kliensnek nem kell printer driver.
El kéne egy kis segítség.
SZERK: Esetleg tud valaki jó leírást?