UART (TTL) ETHERNET TCP/IP "gateway"

Fórumok

Rendeltem egy ilyet eBay

Nem vásárolt valaki ilyet? - nem találom hozzá a konfigurációs szoftvert.
Lehet nem is kell?

Az jár az eszemben, hogy itt egy NYÁK -on ott a W5500 és valami STM proci, sajnos az eddig fellelt képeken nem látom az MCU pontos típusát, vagyis elméletileg akár lecserélhetem a teljes firmware-t. A LQFP 48 MCU sok másra is alkalmas lehet.

Hozzászólások

Köszönöm!
Nem pont ugyanaz, de nagyon hasonlít, egy próbát biztos megér.
(Több kínai kereskedő site -on ott van ez a cucc és képeket is mutatnak a szoftverről - persze kínai írással - de nincs letöltési lehetőség.)
Írtam az eladónak is, de egyelőre nincs válasz :(

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Cégnél Lantronix gyártmányokkal találkozom, azokat saját webes felületéről (http://ipcíme) tudod konfigurálni.
Benne azt, hogy melyik TCP porton figyeljen vagy mely IP:PORT-ra csatlakozzon, továbbá az UART beállításokat (baudrate, ...) és még néhány finomságot. Ennyi.
Linux oldalon sima TCP sockettel (netcat, bármi) tudod tesztelni, ha nem kapcsolsz be titkosítást.

Lantronix -al én is dolgoztam - persze lassan 10 éve :)
Viszont ez kis panel <2.500,- HUF/db
Valójában abban reménykedem, hogy tudom programozni a rajta levő MCU -t.
Persze, lehetne külön W5500 + valami MCU, de ez két panel, mechanikusan nem túl jó - viszont több féle kész szoftvert is lehet találni forrás kód szinten.

OFF: A WEB -en sok olyat láttam, hogy a W5100/W5500 nem elég megbízható, időnként csak a tejes áramtalanítás hozza vissza az életbe. Ennek vényében szeretném ezeket a darabokat kicsit megjáratni, mielőtt "dezintegrálom". Persze még szebb lehet, ha megtalálom, mondjuk a git -en. a firmware forrását. Ennél egyszerűbb, olcsóbb és kompaktabb kivitelt csak egyedi NYÁK gyártással lehetne csinálni, de az valószínűsítem a többszörös ár lenne.
Láttam egy chipes megoldást is, de nem tudom mi az a chip.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Van még egy hasonló lap, >4.500,- HUF és a TM4C129 ARM Cortex M4 -re épül.
A TM4C129 szépsége, hogy a PHY is bele van integrálva, de jó drága, ráadásul nem tudom mivel is lehet rá fejleszteni - lehet a sima gcc alapú toolchain, de a JTAG már azért kérdéses.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Igen, annó a Luminary Micro volt az, amelyik ARM Cortex M3 + ETH MAC + PHY közös tokba integrálást végzett. Aztán egy MagJack és készen is vagy. Még van itthon ilyen mikrovezérlőm mutatóban.
A Luminary Micro-t sok-sok éve felvásárolta a Texas. A többi mikrovezérlőben jó ha az ethernet MAC van csak benne, aztán ehhez kell külső PHY + MagJack (trafó+RJ45 aljzat).