webinart felvenni

 ( gee | 2019. szeptember 23., hétfő - 23:18 )

Holnap és holnapután egy webinart szeretnék követni, de holnap délután nem tudok a gépnél lenni.

Fel szeretném venni, amit mond és mutat az előadó. A cég maga a webinarról nem tudom, készít-e felvételt, de nem osztják meg velünk (feltételezem, nem szeretnék, ha kikerülne).

Az első (és egyetlen) ötletem az, hogy egy screen recordert fogok munkára, felveszi ami a képernyőmön van.
Első akadály: ha nem vagyok a gépnél, akkor is működnie kellene. Ideális esetben a gép észreveszi, hogy történés van, és hagyja békén. Kevésbé ideális esetben megpróbálom mindenhonnan kivenni a képernyő kikapcsolás meg sleep meg automatikus lockolás és hasonló beállításokat.

Második: google hozott nekem millió találatot (na jó, ilyeneket, hogy a top 20 screen recorder linux alá).

Nincs időm holnap reggelig végigpróbálgatni 20-at vagy többet, ezért arra vagyok kíváncsi, mi az, ami bejött nektek. Esetleg azt is, hogy miért

Peremfeltételek: ez egy tanfolyam, reggeltől estig tart, szóval órákon át kell a felvételt készíteni. Ezt valahogy úgy kellene becsomagolni on the fly, hogy ne fussak ki tárhelyből. A kész anyagot nfs-en felmountolt NAS-ra kellene menteni. A NAS-on van 800G hely, a laptopom csak 13G, félek, ebből egy sok órás HD felvétel kifutna.
Vas: egy 9 éves HP laptop. OS: Debian stable. KDE5-öt használok.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem tudsz megkerni valakit teamviewerrel jelentkezzen be a gepedre es inditsa majd stoppolja a felvetelt? Windows on ez mukodne bar eleg falusi megoldas, hirtelen erre futotta...

Szerk: esetleg csaladtagot megkerni aki megkapna a login adataid es rogzitene neked?

De olyat is el tudok kepzelni hogy teamvieweren te belepsz valakihez aztan belepsz webinarba, elinditod a valaki pedig rogziti neked...

Hát lehet, hogy tapasztalatlan vagyok a témában, de miért kell nekem teamviewer, és valaki más?

Az miért nem jó, hogy én elindítom a saját gépemen a felvételt amikor még itthon vagyok, aztán elmegyek, amikor meg hazajövök, akkor leállítom?

Azt hittem Te nem tudod elindítani mert nem vagy otthon. benéztem, sorry.

obs a legjobb.

--
GPLv3-as hozzászólás.

https://obsproject.com

Ebben meg tudod adni közvetlenül a webinar URL-t, és akkor kizárólag azt fogja felvenni, nem kell ablakokkal, screen kivágással, stb. vacakolni.

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

ügyes