A QR kódos fizetésben rejlő veszélyekről ...

 ( trey | 2019. augusztus 31., szombat - 17:08 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Azt mondanám, hogy ügyes, de feltételezem ez úgy működne, hogy a bicajt kioldod a fizetéssel. Így meg fizetsz, és nem nyílik, szóval elég hamar le tud bukni a hamis kód.

Az igazán ügyes az lenne, ha a hekker kapná meg a zsét és a bringát ki is oldaná. Akkor aztán hónapokon át folyhatna be a zseton.

Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy ugyanannyit von-e le a próbálkozóktól, mint amennyit a rendes kód. Nem tudom, hogy megy a QR kódos fizetés ott, vajon beolvasás után le kell-e okézni az összeget (meg mondjuk hogy ki kapja)

SUB

szábszkrájb
--
"Csak webfejlesztést ne..." -ismeretlen eredetű szállóige-

Én amikor QR kóddal fizetek akkor kiíírja, hogy kinek fogom fizetni, és azt azért szokásom elolvasni

Régen is volt olyan trükk, hogy az emberek létrehoztak a valódi céghez hasonló nevű céget, és aki fizetett nekik, nem is tudta, hogy rossz helyre ment a pénz, amíg az eredeti címzett reklamálni nem kezdett.

Manapság meg a unicode betűkkel még könnyebb viccelődni.

Kapcsolodo:
https://lemil.blog.hu/2011/03/11/pilon_ur_az_adohatosag_reme

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Külföldön ahol láttam QR kódos bérelhető bringákat, ott mindegyiknél egy applikáció kellett a bringa használatához, és azon belül lehetett fizetni. Nyilván van előnye és hátránya az applikációs és csak QR kódos fizetéses rendszernek, de a külön applikáció szerintem biztonságosabb, és könnyebb tájékozódni a felhasználási feltételekről.

Miben más ez, mintha rászerelnék egy perselyt és ráírnám, hogy 200 forint bedobásával nyílik? Mert annyival rosszabb, hogy a QR kód alapján pillanatok alatt kideríthető, hogy hova ment a pénz...

--
https://iotguru.live