tarhely.gov.hu API?

Sziasztok!

Létezik API a tarhely.gov.hu -hoz? Nagyon kellene, mert ez így totál használhatatlan. Küldözgetik a leveleket, csak éppen a tartalomért kell mindig felmenni az oldalra, ami aztán kiléptet mire átrágod magad az első pdfen...

Köszi,
Gergely

Szerk: Úgy rémlett, hogy korábban valaki linkelt itt egy hivatalos doksit ezzel kapcsolatban, de nem találom sehol, ezért kérdeztem.

Hozzászólások

Jó lenne. Az is szupi lenne, ha a küldéshez lenne egységes, könnyedén használható rendszerük.

Létezik, úgy hívják gépi hivatali kapu. Jó tudom te az ügyfélkaput szeretnéd. ;)

Ja és persze az ÁNYK is csinálja valahogy. Az más kérdés, hogy a NISZ-nek nem biztos , hogy tetszeni fog a kísérletezgetés. ;) (főleg ha szétesik tőle az egész XD)

Java decompiler? Egyszer neztem benne az ANYK-t, aztan nem volt hozza turelmem (elojott valami hiba, amire nem talaltam erdemi valaszt, gondoltam belenezek).

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Nem feltétlenül gondolkodom Java-ban és nem is hiszem, hogy bármelyikünk mókolása lenne a megoldás. Bonyolult, mezsgye mentén használható ez az üzenetküldő rendszer, ami ráadásul nem is egységes. (Különböző állami szervek felé eltérő módszerekkel lehet levelet küldeni, de még azon belül is bonyolult. Pl. a bíróság felé a levél és a fénykép, videó stb. küldése is másképpen működik.)
A levelek olvasása legalább egy felületen történik, de ahogyan a topik indítója is írja, nagyon nem ergonomikus. Hiszem, hogy dolgoznak mind az egységesítésen, mind a jobb használhatóságon. Azt is feltételezem, hogy egyre többen használják, és megy a 1818-ra a sok visszajelzés, hogy ez így tré.

Ok, lehet, hogy megtaláltam: https://szeusz.gov.hu

Regisztráció után elérhető a Cégkapu és a "Biztonságos Kézbesítési Szolgáltatás" a.k.a tarhely.gov.hu csatlakozási űrlapja és interfész specifikációja.

Valakinek van ezzel tapasztalata?

Ezt a doksit felhasználva írtam C#-ban gépi hivatali kapu klienst. Tudok leveleket küldeni-fogadni, de az API ennél sokkal többre is képes.
Létezik teszt szerver is, de ahhoz a NISZ-től kérni kell hozzáférést, amit magánszemélynek nem fognak adni, csak a velük szerződésben álló hivataloknak.
A kapcsolat HTTPS(TLS) protokollal interneten keresztül megy, minden klienshez külön-külön kiállított tanúsítvánnyal, fix IP cím regisztrálással.

Pár napja pont ezt akartam kérdezni én is... :)
--
"Sose a gép a hülye."