D1 mini I2C remap

sziasztok,

adott egy D1 mini + SHT30 + Relay + OLED + Button setup. külön-külön remekül működik minden, de ha minden össze van dugva, akkor nem. ennek kézenfekvő oka, hogy a relé alapértelmezetten a D1 lábat használja, amivel beletenyerel az I2C kommunikációba (alapértelmezetten D1, D2), amit meg az SHT30 és az OLED is használ. hasonló a gond a gombbal, az a D3-ra van kötve alapértelmezetten, amit pedig az OLED is használ, legalábbis ott kell resetelni a setupban.

a kérdés: lehet-e ezekre szoftveres megoldást találni, vagy át kell forrasztanom a pineket a relén és a gombon? az I2C remap-ra elvileg lehet, de nekem wire.h driverrel nem sikerült wire.begin(GPIOegyik, GPIOmásik) paranccsal, de nem is teljesen világos számomra, a display és a hőmérő honnan tudná, hogy máshol jön az I2C, de sosem foglalkoztam még ilyesmivel ilyen mélységben.

kösz ha tudtok segíteni.

Hozzászólások

Elvileg elég kell legyen a Wire.begin(...), de előfordulhat, hogy a konkrét hőmérő és OLED library magán belül is meghívja default GPIO-ra, amivel felülcsapja a beállításaidat. Forrást kell nézni, adott esetben library forrást módosítani és küldeni pull request-et a library karbantartójának.

--
https://iotguru.live

Ha oda van forrasztva, akkor az ott van.
Írhatsz te a szoftverbe varázsigéket, imákat, szerencsétlen processzor akkor is csak azon a drótján tudja megszólítani, amelyikre rádrótoztad.

Volt egy mondás, hogy a számítógép a parancsaidat teljesíti, nem a vágyaidat.

A hardvert se tudod megkefélni, azt használod, amit összeraktál.