Gokart

4 óra gokartozás után olyan görcs van a kezemben, alig bírok írni. (Ezt nem gondoltam volna.) Évente max egyszer érdemes tolni, mivel azért elég monoton ez a másodperc farigcsálás. (Ráadásul ua az a pálya.) Szóval F1-es pilóta se szeretnék lenni, de azért jól esett, meg az idő is megvolt szépre.

Hozzászólások

Huuu, pedig a gokartozas az nagyon jo :)

Annyi a trukkje, hogy nem masodperc-farigcsalos eventekre kell menni, hanem szervezett versenyekre (ha van). Illetve nem egyszerre nyomni le 4 orat, hanem mondjuk 2 het alatt :) Annyira nem gokartoztam sokat (nem annyit, mint szerettem volna), de baromi jo testedzes is, a hatnak, meg a karoknak.

Nem tudom, hogy otthon (vagy ahol elsz/voltal gokartozni) van-e ilyen szervezett verseny, itt a UK-ben altalaban van valami membershiphez kotott exkluziv versenysorozat.

https://www.team-sport.co.uk/the-grid-go-karting-club/member-only-event…

Ld. egyik versenyem lassan 2 evvel ezelottrol :) https://www.youtube.com/watch?v=H8XU3BCflE0

Amugy otthon is van hasonlo, vagy meg talan jobb is: http://www.hobbycartkupa.hu

GYIK:
Mi a különbség a Hobby Cart Kupa és az Országos Amatőr Gokart Bajnokság között?

HCK:
Sokan vannak, akik nagyon szeretnek gokartozni, ám még nem szereztek kellő versenytapasztalatot, vagy nem szándékoznak sok időt eltölteni a felkészüléssel, gyakorlással. Nekik lett kitalálva a Hobby Cart Kupa, ahol a kezdők is kipróbálhatják magukat versenykörülmények között. A versenyzőknek, és a családias hangulatnak köszönhetően bárki könnyedén beilleszkedhet a csapatba.
A szabályok segítségével arra törekszünk, hogy azok a versenyzők, akik már jelentős eredményekkel rendelkeznek az amatőr gokartozásban, ne indulhassanak el a HCK futamokon. Ezt a bajnokságot elsősorban a kezdőknek és a hobbi gokartosoknak ajánljuk. A versenyek hossza 15 perc.

OAGB:
Az itt indulók egy része már bizonyított külföldi versenyeken és a világbajnokságon is. Ebben a sorozatban bárki elindulhat, de a kezdők közül csak azoknak ajánljuk, akik rövid idő alatt szeretnének fejlődni, hiszen a legjobbaktól tanulhatnak. Persze nem elég az, hogy valaki kiváló versenyzőkkel mérje össze magát, a rengeteg gyakorlás elengedhetetlen a gyors fejlődéshez.
A versenyek hossza 20 perc.

Gondoltam indulni rajta anno, de sajnos akkor nem jott ossze...

4 óra? Az kurva sok szerintem. A negyede is bőven elég, az is több szakaszban.

--
trey @ gépház

Így szokott ez lenni. Mi is így csináljuk. 15 perc a bemelegítő, utána kb. ennyi az időmérő. Majd jön a futam. Utána ha valaki jó, akkor van még neki egy döntő is. Több csapatra - általában 3 - osztjuk az embereket, így tudnak közte pihenni is.

Ez azt jelenti, hogy egy ember kb. 45-50 percet tölt az autóban 3 szakaszban, amik közt bőven van pihenője. Ez is elég megterhelő annak, aki ritkán szokott gokartozni.

--
trey @ gépház

Én két-három gokartozás után arra jutottam hogy a speed pályák jobban bejönnek (több egyenes, kevesebb kanyar). A klasszikus tekervényes gokarpályától pár kör után már lassan jött a róka, meg a karjaim is kezdtek leszakadni.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Én meg mikor repülni voltam még az elején sportrepülővel 1 órás út után meghúzódott a bal bokám. Fogalmam sincs hogy történt, de be a gépbe rendesen szálltam, ki meg már sántítva. :)
BTW feltételezem, hogy mivel csak minimálisan használtam oldalkormányt végig rossz pozícióban tartottam a lábfejem és a rezgés szépen lassan megviselte a lábamat. :D

Pár éve a kollégákkal gokartoztunk a legnagyobb nyári melegben kültéri aszfalt pályán.
X perc bemelegítés, Y perc időmérő és Z perc verseny.
Azt hittem, hogy lesz közte legalább 2-2 perc szünet, pl folyadék pótlásra.
Persze nem volt, gondolom gyorsan le akart tudni minket a személyzet :-)
A fáradtság egy dolog, de kb a verseny felét már rohadtul nem élveztem, annyira szomjas lettem, hogy már nem volt kedvem versenyezni, ennyire még nem vártam gokartozás végét korábban.
A verseny után mindenki lelépett, én még pihegtem az árnyékban úgy 20 percet, és vedeltem a vizet.
Mondjuk én a futam előtt mentem a gyerekemmel is néhány kört.

Jobban szeretem a mélygarázsban lévő pályát, télen/nyáron ugyanaz a hőfok. Annak meg az a hátránya, hogy a rajtmezőn állva szívod a kipufogó füstöt...

ott a szemelyzet volt rossz. mi is voltunk nemreg, es kiszalltunk megnezni az eredmenyeket, amugy is jo ilyenkor dumalni kicsit a, lehetett kozben inni/wcre menni, stb.

a melygarazsosnal konkretan tobben rosszul lettek a tomeny kipufogotol :(

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!