"Itthon minden rossz" episode 7584

Szemelyi igazolvany megujitas, beleertve:
- fenykepezest (tobbszor)
- adminisztraciot
- e-alairas igenylest
- veszhelyzet eseten ertesitendo telefonszamok rogziteset:

varakozassal egyutt, Budapest belvarosaban, ebedidoben 11 (tizenegy) perc.

Mondjuk az vicces, hogy a tobbseg arra nem volt kepes, hogy idopontot foglaljon, aztan nezett ram szuros szemmel, amikor elobb bementem, mint ok.

Hozzászólások

:)

Mondjuk nekem már volt azzal is pozitív tapasztalatom, hogy ha időpont nélkül mentem oda "épp ráérek" alapon.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Én ugyanigy csináltattam jogsit. Online foglaltam időpontot, időpont előtt 10 perccel odaértem, foglalás ID-val téptem sorszámot, pár perc múlva hivtak, 10 perc volt az egész. Ott is volt hőbörgő "beszélni akarok a fönökével" típusú user, de kiröhötem és mentem a dolgomra.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Miért téptél sorszámot? Én épp tegnap intéztem hosszabbítást a lejáró e-aláírás tanúsítványhoz. Online foglaltam időpontot, és a visszaigazoló e-mailben ott volt a sorszámom, amit a foglalt időben szólítottak is. Szintén kész volt az egész pár perc alatt.

Mert ez a process. Legalábbis novemberben még ez volt az Árpád hídnál lévő központi ocsmányirodában. A sorszámhúzó kezdőképernyőjén 2 opció volt, a "Előjegyzéses ügyintézés" és az "Előjegyzés nélküli ügyintézés". Előjegyzésesnél bepötyögtem a mailben kapott visszaigazolószámot (123456789) és kaptam sorszámot (123).
Gondolom azért van rá szükség mert az ügyfélhívó nincs összekötve az online rendszerrel (ki sem férne a táblára).

-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Az időpont foglalást mennyi idővel hamarabb intézted? Pár évvel ezelőtt az volt a tapasztalat, hogy a frekventált helyeken nem nagyon volt 3 héten belülre foglalható időpont.

hely / időpontja válogatja ezt amúgy.

Jártam már én is úgy, hogy kb. ~10perc alatt végeztem (nem volt foglalás előre)

meg jártam már úgy is, hogy ~40percet ücsörögtem, látszólag semmire (nem volt foglalás). Azért írom, hogy látszólag semmire, mert ahhoz a pulthoz ahova kerültem, előttem kb. 2 darab embert hívtak.

Szóval valamikor ilyen széria van, valamikor olyan széria van :)

Majd a kórházi tapasztalataidat is írd le

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

kituno pelda arra, hogy semmi nem fekete-feher, igy az sem igaz, hogy allami=rossz, magan=jo (amugy meg ott van a threadben az elmenybeszamolo az allamirol is, hth)

Mint mondtam, lassan 20 eve csak latogatokent jarok korhazba, ami alapjan azt tudom mondani, hogy
- vannak jobb es rosszabb helyek (sot, nagyon jo es nagyon rossz helyek)
- vannak lelkiismeretes es flegma apolok
- vannak profi es ostoba orvosok
- van normalis kaja, es van undorito
- van jol felszerelt korhaz, es van, ahol nincs semmi

Tenyleg nem ertem, mit vartok, mit mondjak. Volt olyan allami eu intezmeny, ahol iPaden ertekeltek ki az EKG-met, mashol pedig egy rokonom elkapott +1 fertozest a meglevo melle. Valahol szar. Mashol meg nem szar. Ennyi.

ha nem lopnák el itthonról az összes pénzt, nem stadionokra költenénk 1000 milliárd forintokat akkor nem kéne olyanokat írni, hogy van ahol szar, valahol nem szar. hanem lehetne mindenhol jól. kurva rossz hozzáállás a "lehetne rosszabb is", mert valójában lehetne sokkal jobb is.

te is és trey is elkövetitek a hibát, hogy amire nincs szükségetek azt le se szarjátok, csak kiragadtok egy adott dolgot. sikerült személyit csináltatni 11 perc alatt, tehát mire ez a nagy hiszti ami itthon megy?

az oktatási rendszer és az egészsügy módszeres lerombolása mellett sajnos nem tudok örülni annak, hogy 10 perc alatt sikerül kiállítani egy hivatalos okmányt 2019ben. ez a "hova szarjak" kategória a jelenlegi körülmények között. nem az a probléma hogy 10 évente 1x 1 órát kell várnom valamire vagy 10 percet.

bocs, nem tudok ujjongva tapsolni mert működik itthon van valami aminek semmi jelentősége nincs az általános helyzethez viszonyítva, de örülök hogy titeket ennyivel le lehet venni a lábatokról.

"> tehát mire ez a nagy hiszti ami itthon megy?
ne adj olyan szavakat a szamba, amiket sosem mondtam, de meg csak nem is gondoltam ra"

a blog bejegyzés nem jött volna létre, ha nem így gondolnád. (főleg nem ilyen címmel)

nem stadionokra költenénk 1000 milliárd forintokat akkor nem kéne olyanokat írni, hogy van ahol szar, valahol nem szar. hanem lehetne mindenhol jól
Tehát 2010 előtt, amikor stadionokra nem költöttek 1000 milliárd forintokat, akkor mindenhol jó volt.

- Te dohányzol?
- Igen dohányzok.
- Hány dobozzal szívsz el egy nap?
- Napi 2 doboz
- Mennyibe kerül 1 doboz?
- Kb 1000 forint.
- Akkor napi 2000 forintot költesz kb cigire?
- Igen.
- Akkor egy évben 730.000 ft amit cigire költesz?
- Igen.
- Akkor 15 év alatt 10.950.000 forintot költöttél cigire?
- Hát igen.igazad van.
- De gondolj bele, ha nem dohányoztál volna és a cigire költött pénzt félretetted volna a bankba akkor most vehetnél magadnak egy Ferrarit!
- Hmm, ezen nem is gondolkodtam még. De figyelj csak, te dohányzol?
- Nem! Én még soha sem szívtam el egy cigit sem.
- Akkor mutasd meg, hol van a Ferrarid!

"Tehát 2010 előtt, amikor stadionokra nem költöttek 1000 milliárd forintokat, akkor mindenhol jó volt."

A te érvelési hibád: te is.
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Friss, negativ tapasztalatok:

1. Budapestre kell visszajarnia egy rokonomnak egy korabbi beavatkozas miatt kontrollra a nyugati hatalszerol. Az idopontfoglalas ugy mukodik, hogy az orvossal (nem az asszisztenssel) egyeztetsz telefonon, hogy mikorra tudsz jonni. Ha esetleg nem veszik fel, akkor marad a szemelyes megjelenes azert, hogy idopontot fogalhass par hettel/honappal kesobbre, amikor a kontrollvizsgalat megtortenik, ugyanis a kontroll csak elozetes bejelentkezes utan lehetseges (es ezt az infot egy olyan melleken sikerult megszerezni, amit korabban nem emlitettek, hogy ott is kellene erdeklodni, ha mashol nem veszik fel). Az elmult 2 hetben legalabb 70 alkalommal tortent megkereses telefonon, ebbol 4 alkalommal vettek fel.

2. Honved korhaz, alvaslabor, eves kontroll. 11-re volt idopont, 1 orakor sikerult bejutni az elso rendelobe, fel3-kor ert veget az utolso vizit.

Pozitiv tapasztalatok:
A HUP-on olvastam arrol, hogy egyes laborok feltoltik online az eredmenyeket a megfelelo portalra, es az utolso nagylaborom eredmenyei elektronikusan elerhetoek. (Erre kar, hogy nem a laborban hivtak fel a figyelmem, mert akkor sporolhattam volna egy kort az eredmeny utani futkosassal.)

Lehet lecserélték a naptár kifeszítős alkalmazást (mekkora egy hulladék volt az okmányirodás időkben)

Nem minden rossz, de azért vannak rendszerszintű problémák. Nézzük pl. ugyanezt az ügyintézést a lakcímkártya esetén:
Időpontot sem kértem, csak besétáltam az asszonnyal, és húztam volna egy sorszámot (egy ember volt előttem), de a biztonsági őr rám szólt, hogy ha ketten vagyunk, akkor két sorszám kell. Mondom, négy, ő erre húzott még kettőt. Ugyanis egy ember negyed óra, négy ember egy óra. Ugyanarra a lakcímre. Miért?
Mert az ügyintéző egyetlen lépést tud megspórolni az egyszerre több emberen: csak egyszer, nem pedig négyszer kéri le az ingatlan tulajdonosi adatait. Viszont minden az ingatlanhoz tartozó adatot újra és újra fel kell vinnie (pl. az összes tulajdonos összes adatát). Na, az ilyen esetek miatt szokás mondani, hogy „itthon minden rossz”.
(Bár én azt szoktam mondani, hogy nálunk az a baj, hogy mechanikus az ügyintézés, sok esetben gyakorlatilag írógépet is használhatnának számítógép helyett.)

Nekem az ügyfélkapu okozott kellemes pillanatokat pár napja.
Megjött az email, hogy lejár a jelszó, módosítsam. Oké, belépek, fél órán keresztül próbáltam módosítani, de csak annyit kaptam hogy a "Jelszó módosítás sikertelen." Hogy mégis mért, az kimaradt, de minden mező szabályosan ki volt töltve. Anyád!
Azóta legalább a régi jelszóval se enged be, szóval mehetek be személyesen módosítani.

<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Nekem nagy kedvencem az egyik helyi kórházban lévő kartonozó. Ilyen automata üvegajtó van előtte, elvbe akkor mehetsz be ha téptél sorszámot és szólítanak.
Na de már sokszor jártam úgy, hogy rajtam kívül senki más sem volt, és ha kérdés nélkül bementem, erre mindig az volta válasz, hogy vannak maga előtt. :)

Egyszer kivártam még így is a szólítást és így bagolyoztunk 10 percen át, egymással szemébe nézve szótlanul.

[új] - No rainbow, no sugar - [új]

Én olyat tapasztaltam, hogy hiába mentem foglalással, várnom kellett: A gép külön sorszámot ad útlevélre, jogsira, meg személyire. Három sorszám ugyanarra az időpontra. Fényképező meg csak egy van. Meg az ügyintéző is ugyanaz.

Nekem most a tavasszal vegyes:

Pozitív: magyar adóbevallás ügyfélkapun negyed óra alatt megvolt igazolásokkal együtt. Oké, hogy egyszerű a bevallásom, de nagyon flottul ment a folyamat.
Szülők igényeltek támogatást mosógép cserére, ügyfélkapun flottul lement az egész úgy, hogy apu távsegítséggel meg tudta csinálni az összes lépést okmány föltöltéssel együtt. Tetszett a megoldás.

Negatív: útlevelünk lejárt négy embernek a családban: konzulátusi ügyintézés (a 400 km vezetés rendben van, be volt kalkulálva). A négy fényképet és az ujjlenyomatokat majd két óra alatt sikerült megcsinálni, és pár nap után hívtak, hogy nem fogadtak el belőle kettőt a BM-ben. Megoldás: mobilommal csináltam képet magyunkról, gimppel méretre szerkesztettem, át is ment csont nélkül. (Legközelebb szerintem az ujjlenyomatokat is házilag oldom meg, és viszem nekik png-ben.) Ezek után pont két hónap alatt érkeztek meg az okmányok. Régebben ez max két-három hét volt, most is annyira készültem.

Honap pont Magyarországra utazok pár napra, kíváncsi leszek a benyomásokra.

--
Csaba

Most, hogy volt idom en is elmentem szemelyit csinaltatni, mert lejart. 9 eve.
Mondjuk most is csak azert mert dijmentes.
Nagyon meglepett, mert egy egesz napot raszantam es az egesz megvolt besetalok, intezem, kijovok egy ora.
Most lehet csinaltatok ugyfelkaput is, ha mar van elektromos szemelyim.
Adventure Syndicate.

Mondjuk megcsinaltatni nekem se volt sok ido, viszont amikor atvettem vartam vagy 40 percet. :D