FBI alkalmazás

 ( taarzaan | 2019. április 13., szombat - 2:20 )

Vajon létezik?
Bármikor lekérdezheted a megadott szám gps koordinátáit?
nem csak a hívás gomb van az adott szám mellett, hanem a legközelebbi kamera videóképét is közvetlenül lekérdezheted?
Te hogy terveznéd? Milyen feature lenne az, ami mindenképp benne lenne, ha az összes backdoor-t kihasználhatnád?
Mi tenné user friendly-vé?

vajon a jövő FBI-osai valamiféle google glass-t fognak használni?

...amit gondolatokkal vagy mondjuk szemmozgásokkal tudnak irányítani?

Milyen AI-t tennél mögé? Mi az, amit mindenképp tudnia kéne?

Think out of the box!

Képzeld el, hogy az összes létező információ a rendelkezésedre áll!

Mire használnád? Jobbá tudnád vele tenni a világot?

...csak arra gondoltam, hogy valami hiányzik... valami, ami nagyon egyszerű... de mégis, ott, ahol kéne, mégsem használják... mert valahogy mégsem gondolt rá senki.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nice try FBI! Nice try!

-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Nem az fbi-nak lesznek ilyen csodakütyüi, hanem a megacorp-oknak, gugli, facse, amazon, m$, eppöl, hüvely, shamesung stb.
--

Egykutya, legalábbis az amerikai megacorpokat a növekedésük egy fázisában megkeresik a hárombetűseik, és dönthetnek: vagy beszállnak a kémbizniszbe, vagy kicsinálják őket. Ilyen ez a popszakma.

+1

Kormanyok lenyegtelenek, sot komplett orszagok is.
Amikor az egyes oligarchikus hatalmaknak, akkora ero all rendelkezesere, hogy kenyelmesen iranyithatnak, felszamolhatnak teljes kormanyokat es ultethetik a demokracia latszatat teljesen fentartva es annak mukodesi mechanikajat kihasznalva babjaikat megfelelo pozicioba, akkor miert gondolja azt barki, hogy barmifele hatalom van a vezetok kezeben.

Utoljara ezt talan egy szemely tudta megtorni, es valoszinuleg o volt az utolso.
Megneznem, hogy egy Rosenberg, M.M Milne, James Wattson triot mikor tudnanak megtorni, ha akarnanak valamit. Feltetelezve, hogy szemely egy az energetikai ipar 90+% felett rendelkezik befolyassal, szemely ketto a legnagyobb bankok tulajdonosa, harmadik szemely mindosszesen csak banyaszati es acel baro aki maga a piac.

Ps: Neveket direkt fiktivre csereltem.

Jobbá tudnád vele tenni a világot?

Nem vagy te egy cseppet cinikus?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A GPS-t nem, de elég pontos pozíció infót adnak a torony adatok is, és ehhez még csak hekkelni sem kell, a szolgáltató API-t ad a biztonsági szolgálatoknak rá. (Az 5G gondolom az eddiginél is pontosabb pozíció adatot fog szolgáltatni, akár azt is megmondja, hogy melyik helyiségben van a user.)

A többi úgy működik, hogy be tudnak lépni a GSM csipre, és onnan felderítést indítani, illetve az architektúra lehetővé teszi a kernel megpeccselését a fő OS csipben. Ha van kompromittált kernel verziójuk ahhoz, amit futtatsz, akkor meg lájv-peccselik, és már el is érnek minden infót, illetve irányítani is tudják, amihez van "törésük", tehát amibe bele tudnak memória szinten nyúlni.

Nincs benne rakétatudomány, és többé-kevésbé publikus is, hogy ezek vannak, mert ugye ezek miatt nem lehet a GSM csipre nyílt firmware-t tenni (nem is létezik, és nem is szabad léteznie), és a szolgáltatóknál ott ülnek a nemzetbiztonság kötelező ládái az összes vonalon, ez is közismert.

Szerintem ezek sima asztali, vagy esetleg mobilos alkalmazásról érhetőek el, és alapvetően úgy működnek, hogy telefonszám alapján lehet belépni a GSM csipbe, telepíteni az OS ágenst, és utána elérni a kamerát, mikrofont, brózolni a fájlrendszert. Ha nagyon kell, akkor hosszabb rögzítést is lehet indítani, csak azzal az a baj, hogy esetleg le lehet bukni vele az akkuidő-csökkenés miatt.

akár azt is megmondja, hogy melyik helyiségben van a user

A user? Nem a telefon? Bár aki sz.rni is telefonnal jár...

Nem kell okostelefont használni.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"A user? Nem a telefon? Bár aki sz.rni is telefonnal jár..."
Elég egy okosóra, és akkor már a user pozícióját is ki lehet sakkozni..

"Nem kell okostelefont használni."
Szerintem ma már a legbutább telefon is rendelkezik elegendő funkcióval ahhoz, hogy távolról kihasználható legyen.. Az, hogy az 5G-vel 2 cm-es pontossággal be lehet határolni valakit nem jelenti azt, hogy a régebbi technikákkal ne lehetett volna megmondani méteres pontossággal, hogy hol a készülék - ez is bőven elég már egy helység szintű meghatározásra..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Helység szintűre persze. De helyiség szintűre is? ;)

Fene tudja. Telefon kikapcsolható, nem kell mindenhova hurcolászni, mintha muszáj lenne.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem kell FBI-nak sem lenni hozzá: a telefonszolgáltatók pár dollárért elseftelik ezt az információt: https://motherboard.vice.com/en_us/article/nepxbz/i-gave-a-bounty-hunter-300-dollars-located-phone-microbilt-zumigo-tmobile

"Microbilt buys access to location data from an aggregator called Zumigo and then sells it to a dizzying number of sectors, including landlords to scope out potential renters; motor vehicle salesmen, and others who are conducting credit checks. Armed with just a phone number, Microbilt’s “Mobile Device Verify” product can return a target’s full name and address, geolocate a phone in an individual instance, or operate as a continuous tracking service."