ASUS RT-AC68U VPN - LAN kérdés

 ( anocre | 2019. március 21., csütörtök - 15:05 )

Sziasztok !

Egy ASUS RT-AC68U típusú routeren fut az OpenVPN szerver. Ha belépek a VPN-re távolról, akkor a router felületét is meg tudom nyitni vpn-en keresztül. A számlázóprogi kliensei minden gond nélkül csatlakoznak a szerver géphez IP cím alapján (MSSQL). A megosztott mappák azonban ugyanazon a gépen amelyen a számlázó adatbázis szervere fut nem érhetők el VPN-en keresztül.

A VPN a 10.8.0.0/24 , a helyi hálózat 192.168.111/24 subneten van.

Van valakinek ezzel tapasztalata?

Anocre

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Gondolom megosztások csak a helyi subnetben működnek. Milyen megosztás, milyen OS, milyen beállításokkal?

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Szerver gépen Win 10 pro smb 1.0 is engedélyezve rajta, kliensek Win10 home. Belső hálón mind eléri gond nélkül a megosztott mappát.

Tűzfal?

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

A tuzfal alapbol csak a sajat subnetebol engedi a hozzaferest a megosztott mappakhoz. Fejbol meg nem mondom, de par tuzfal szabalyhoz fel kell venni a VPN subnetet is (vagy csak az IP-t, ha 1 geprol van szo). A (ha magyar a w10) "Fájl- és nyomtatómegosztás..." (van jopar ilyen..) kell felvenni az IP-t vagy subnetet. Elkepzelheto, hogy van mas is amihez fel kell venni, fejbol nincs meg...

Hát igen a tűzfal volt a ludas. Köszi a tippeket (béna voltam, hogy nem jöttem rá)
TCP 445,139 UDP 137,138 portokat nyitni ESET Internet Securityn és már megy is.

Köszi a segítséget !