Telenor Huawei e5785 router & port forward

 ( Tron | 2019. március 19., kedd - 12:18 )

Előzmények:
Sajnos még nagyvárosok közepén is előfordul, hogy egyik utcában van minden szolgáltatás, de 20 méterre a nővéremék utcájában már csak a tanyasi "tányéros tévé", semmi több. Mivel más megoldás nincs, jöjjön egy mobilnetes szolgáltatás, ebben az esetben a Telenor Hipernet Home+. Remekül működik, jobban mint az egyik országos szolgáltató wifis átvitele, ami legjobb körülmények közt is max 2Mb/s sebességgel ment.

Amikor megtekintettem ezt a Huawei routert (video ITT) nagyon megörültem: van publikus IP, port forward, meg minden ami szükséges. Főleg akkor, ha van egy kamerás rendszer a háznál, amit nem árt kívülről is elérni. És mivel ez egy ubuntura húzott ZoneMinder, az ssh elérése sem ártana.

Be is állítottam a "virtual server" résznél, azonban amikor csatlakoznék hozzá távolról, azt a hibaüzenetet kapom, hogy jogosultság megtagadva (Permission denied, please try again.).

Viszont ha a routeren bekapcsolom a DMZ-t a szerverre irányozva, az ssh csatlakozás hibátlanul megy.

Van valakinek ötlete, hogy hol lehet a hiba? A modem/router rendszere nem enged át valamit, vagy az ssh konfigjában kellene valamit állítani?