Hová tűntek a színek? A választás lehetősége?

 ( Nextra | 2019. március 16., szombat - 17:46 )

Ruházat
1 - Férfi ruházat színkollekció: fekete, sötétkék, szürke. S ezek variánsai. Mindenki pesszimista?
Nekem volt már bordó nadrágom, s jól is nézett ki. Okkersárga (Ikarus szín) kabátom.
De most zöldet szeretnék, vagy pirosat, lilát bármit csak ne sötét legyen.
A méretezés is megőrjít. Szabványok sincsenek már? A jelenlegi kabátom 3XL-es. De új 3XL-es nem jön rám.
A netes vásárlás éppen ezért ruhában nem jó ötlet, még ha ott találnék is színeset.

Autós navigáció.
1 - Autós navigáció - Két ismerősöm is új autót vett. Mindegyikben lebutított, fapados, színtelen semmit tudó gyári navigáció van. S még csak le sem lehet cserélni. S egyik sem tud magyarul.

2 - Linux desktop felület - KDE Plasma, plasmoidok.
A részletes beállítások eltűntek. A plasmoidok szörnyűek. Az ikonok gyalázatosak. Nem tudom mi a jó ezekben a lapos ikonokban. Visszafelé haladunk a folyadékkristályos kijelző és színvilág felé? Két szín.
S a megváltozhatatlan megjelenítés. Tiszta Windows feeling. Külön kisalkalmazás kell ahhoz hogy pl. az óra megjelenítését szabályozni lehessen?

Mit jelent a letisztultság? Mert mindig ezzel jönnek.

Azt mondom hogy a szobából hajíts ki mindent, ne legyenek képek a falon, virágok a polcon, Polc se legyen mert minek? Csak megbontja a szoba geometriáját. Könyvek? Ugyan már. Ki olvas mostanában?

Legyen elég egy ablak, egy ajtó, s egy falból kinyíló ágy. Az ablak sem jó ha a fás tájra néz, mert fújja szél őket. Mozognak a dolgok. Az ember beleszédül. Fesd be az ablakot 1/3-ad rész világoskékkel felül, az alsó részt meg fűzölddel.
Részletek nem kellenek. Minek bajlódni vele? Nos. Szvsz. ez a letisztultság.

Utálom.
Ez már nagyon bennem volt. Csak nekem van ezzel bajom?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"A méretezés is megőrjít. Szabványok sincsenek már? A jelenlegi kabátom 3XL-es. De új 3XL-es nem jön rám."

Ne is mond. Sok márkából bőven elég az xl, másokból xxl is kicsi. A másik, hogy vagy megnőtt a lábam 30 felett, vagy újabban egyre keskenyebb cipőket gyártanak, mert hiába mentem feljebb egy méretet, szűkek.

Ruha: nem lehet, hogy te nőttél meg és nem a ruha lett kisebb? Ez a jelenség gyakran előfordul, főleg nőknél. Évek óta egy boltból vásárolok magamnak ruhát, mert ár-minőség arányban veri az összes többit. Eddig nem volt gond a méretekkel, mindig ugyanazt kaptam.

Navigáció: autós oldalakon (pl. Totalcar) régóta téma és nem ajánlott egy ilyen rendszerért a felárat kifizetni. 3-4 év után már nem támogatott, akkor meg nem csak a gagyi interfész, hanem az elavult térkép is idegesítő lesz. Az én autómban is egy RNS 510 van. Rádió és telefonkihangosító kivételével semmi más funkcióját nem használom. A telefonkihangosító is egy gagyi szar benne, dual sim-es telefonnal párosítva nem tud hívást kezdeményezni. Az elavult térképek frissítése több mint 100 euróba kerülne, minek ha ott a Waze vagy ha netán nincs net akkor az OsmAnd? Ha a lecserélés opció, akkor Ebay-en lehet kapni mindenféle Androiddal ellátott cuccot. Arra olyan navigációt tehetsz amilyet akarsz.

KDE: túl gyenge a gépem már hogy használjam, de pár évvel ezelőtt még ott volt az Oxygen ikonkészlet. Ez is eltűnt mára?

https://444.hu/2019/03/10/ez-az-oltozkodes-jovoje-de-kicsit-meg-dolgozni-kell-rajta

Az online ruhavásátláshoz.

Én se szeretek online ruhát venni. Mondjuk offline se.

Ruhában engem pont az idegesít, hogy nem találni sima, egyszerű fekete ruhákat, cipőket.
Vagy egy szükségtelen zseb, vagy kacifántos nyakkivágás, vagy egy valami kis design csík, kisbetűkkel felírat, világos cérnával varrás..., valami kis extra mindig van ami miatt nem veszem meg.
Azt mondjuk rólam tudni kell, hogy imádom a minimalista stílust és csak feketében járok, még ha 40 fok van árnyékban, akkor is.
Ezt mindenki tudja rólam, ennek ellenére minden éven kapok valami színes ruhát szülinapra, vagy karácsonyra, amik aztán az idők végezetéig a szekrény mélyén lapulnak.
Jah, nem vagyok pesszimista, csak rock rajongó és imádom ezt a stílust. Amit persze senki sem ért meg és fogad el, de az legyen az Ő gondjuk :)