NAT vége

Tisztelt Ügyfelünk!
Tisztelt Ügyfelünk!

Eltávolítottuk a szerződését NAT mögül, 11:00 után már publikus IP cím kerül majd Önnek kiosztásra.

Szolgáltatásainkkal kapcsolatban bármilyen jellegű kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal. Munkatársaink a nap 24 órájában elérhetőek a 1272-es telefonszámon.

Köszönjük megértését!

Tisztelettel:

DIGI Kft.
Levelezési cím: 1384 Budapest, Pf.:739.
Tel: 1272
Fax: +3617070009
E-mail: hibabejelento@digikabel.hu
Web: www.digi.hu

Köszi :)
PS.: A megszólitást nem én dupláztam meg :)

Hozzászólások

Mennyit fizetsz ezért pluszban? Fix IP milyen felárral van?

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Semennyit. Csak kérni kellett. Telefonon azonnal megcsinálják, de én lusta voltam, ezért irtam mailt a szerződés számommal / bekötési cimemmel. Ez volt tegnap este, ma délelőtt pedig megkaptam a fenti választ.

-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

"Eltávolítottuk a szerződését NAT mögül" ... elképzeltem, ahogy kivették a szerződést a NAT mögül.

Egyébként simán visszakérhetitek a publikus IPv4 címet, mivel a riasztót, kamerát, otthoni fájljaidat, bármit el kell tudni ugyebár érni. A CGNAT pedig ahogy sokan tapasztaltuk, szolgáltatási szempontból nem teljesíti maradéktalanul az "internet elérés" fogalmát. Az más kérdés, hogy a facebook elérhető, így sok felhasználónak valójában elég.

Nagyon várom már annak az eljövetelét, amikor minden szolgáltatónál lesz IPv6 (is). Ekkor már nem fog érdekelni az IPv4 CGNAT, de addig korlátozna engem is, így én is kértem a CGNAT kikapcsolását.

Egyúttal a DIGInek köszönet, hogy már több mint 3 éve hibátlanul adja nekünk a natív IPv6-ot.
Példát vehetne róla a többi vezetékes és mobilszolgátató - nem csak önfényező reklám szintjén. Anyósomnál ebben a hónapban teszteltem - nincs IPv6 a Telekom üvegén.

Pontosan. Publikus rútolható, viszont nem fix. Kb. percre pontosan hetente a PPPOE szolgáltatói oldaláról kierőszakolt leszakítás-újracsatlakozáskor tök más range-ből kapok új IP-t.

Csak onnan tudom pontosan a percre pontosan 1 hetet, mert az opnsense-n futó unbound DNS szerver szinte percre pontosan minden szombat 11 óra körül baszódott meg, és qrvára nem értettem mi a baja. Aztán mikor nézegettem a logokat, láttam h. nini, WAN uptime 7 nap 1 perc és mindig akkor döglött meg a DNS. Kiderült h. a PPPOE-reconnect újrarúgta a DNS service-t is a rúteren. Az meg valamiért ilyen hot-restart szituációban beledöglött a reklámszerver-blokk include fájl beolvasásába a chroot-on kívülről. Amikor zsinorban a 3. hétvégén megtörtént az eset, és jött a nyígás a család wifi felhasználóitól, kibasztam a reklámblokkoló include fájlt az unbound-ból a picsába, és leszartam a témát. :)
--

Örülj neki, hogy alapból publikust kaptál eddig. Sajnos az utóbbi 5 évben egyre többünk jár úgy, hogy a szolgáltató egyszercsak CGNAT mögé rakja a végpontodat. Persze ha szólsz, berak a kivételtáblába.

CGNAT esetén 100.64.0.0/10-ből kapsz a szolgáltatótól IP-t, és a szolgáltató a szolgáltatói internet kijáraton szintén NAT-ol egyet. Így CGNAT esetén nem tudsz az internet felöl közvetlenül haza csatlakozni.

A dinamikus IP otthonra sokkal kisebb probléma amióta a DynDNS és vele egyenértékű szolgáltatások működnek. Ekkor az otthoni végpontodat változatlan hostnéven mindig eléred.

UPC-nél ilyet (hogy?) lehet? Ügyfélszolgálat reflexből mondta, hogy fizessek üzleti előfizetést :/

Úgy hogy addig kapcsolgattatod magad az ügyfélszolgálaton, amíg nem fogsz ki egy embert, aki megérti a problémádat.
Gondolom fix IP-re gondoltak, a NAT-ról pedig a Nemzeti alaptanterv ugrott be nekik.

Próbálhatod adni a hülyét is és bejelented hibára, hogy nem éred el az IP kamerádat otthon az XY porton. Mivel a portról L1-nek fogalma sem lesz, ezért talán eljut a ticketed L2-höz, ahol már esetleg hallottak róla.

Régi mondás, hogy csak az Inv*t*ltől és a U*C-től ments meg Urunk minket! Ma ehhez ügyfélszolgálati szinten csatlakozott a T és a Vodafone is.

"és a Vodafone is".. ami mingyárt UPC.
A Telenyom ügyintézőknél legalább viszonylagy gyorsan belátják, hogy fingjuk nincs a kérdésedről se, nemhogy értelmes választ tudnának adni. a upc-nél valami komoly kiképzés van mert ott birka türelemmel nyomják a hülyeséget.. ..felmerült bennem, hogy valami robot (és nem bio-robot) van a túloldalon :).

10év alatt már elvesztettem a reményt, hogy ügyfélszolgálat ügyfél számára releváns top10 kérdésben tud működni, de a Digi-s ügyintézés váratlanul pozitív eredményt hozott..

IPv6 -> IPv4 váltás és publikus IP kérés a upc oldalán (myupc) kapcsolható (egyszer, később csak telefonon lehet ide oda kapcsoltatni)

Amikor elköltöztünk és új előfizetésünk lett, én is csodálkoztam, hogy nem megy már a dyndns, mert régen még alapból publikus IPv4-et osztottak.