Wordpress telepítés - localhost

 ( s-kami | 2019. február 11., hétfő - 18:17 )

Amikor localhost -ra telepítjük, akkor nincs ftp és elsőre könnyen lehet, hogy nem megy a frissítés sem.

Alap problémák megoldása egy teljes telepítéssel.

Fogadjátok nagy szeretettel:

https://www.youtube.com/watch?v=3eSQyT-Y0HI

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szerintem nem jó ötlet localhostra WordPress-t telepíteni, miért tennénk ilyet? Távoli szerveren akarjuk futtatni, tehát az ottani konfigurációval kell tesztelni, a saját gépen nem lesz ugyanaz a konfiguráció. Legkönnyebb tehát eleve a távoli szerveren tesztelni. Van sok tárhely, ahol egy kattintással lehet létrehozni teszt oldalt (staging), vagy pedig van erre WordPress plugin is, aztán megint egy kattintás az élő változatra átmásolni a letesztelt oldalt.

> miért tennénk ilyet?

Mert mondjuk plugint vagy sablont fejleszt valaki, vagy bármit, ami nem (kéne, hogy) függ(jön) a server configtól

Az lehet, de szerintem akkor is kényelmesebb távoli szervert használni, ott már minden be van állítva. Pl. email küldés, SSL-kompatibilitás, ezeket is tesztelni kell.

> akkor is kényelmesebb távoli szervert használni

Már miért lenne beállítva? A távoli szerver a fán terem?

Gondolom aki WordPress-t telepítene localhostra, annak van éles weboldala is, ami fut egy tárhelyszolgáltatónál. Ott már ugye telepítve van minden, be van állítva. Akkor minek próbálkozni localhoston ezt az egészet lemásolni? Meg ugye átlag user Cpanel alá fogja feltenni a WordPress-t, és Cpanel alatt van olyan okosság, amivel összeakadthat adott plugin, pl. Imunify360, ezt is tesztelni kell, meg hogy https alatt nincs-e mixed content warning, emaileket tud-e küldeni stb. Ezt mind be kéne állítani localhoston, elég macerás lehet.

Jaj. :(

Ezektől távol kell maradni.

Én ha _bármit_ fejlesztek, azt összerakom, hogy menjen _minden_ a laptopomon. Talán rossz szokás. De néha szívás a nettől függeni.

Jártam már úgy, hogy ügyfélnél kellett fixet és patch releaset csinálni gyorsan net nélkül. Vagy ha vihar miatt leszakad a net, akkor ne kelljen egy nap kényszerszabira menni határidő előtt.

Nyilván ha hadoop-oznék, azt nem csinálnám laptopon (bár mérni tesztelni okosan lehet kis adatmennyiségen is), de aminek nincs akadálya, azt igenis telepítem a fejlesztői gépemre.

-.-

Hint: Docker.

gyorsabb a fejlesztés egy pöppet lokálba...

Épeszű ember önszántából miért használja ezt a szart?

--
openSUSE 42.2 x86_64

Szerintem a fő ok, hogy több tízezer plugin és sablon érhető el hozzá, mindenre van már kész megoldás, nem kell a nulláról kifejleszteni.

Cserébe nem lehet elég vasat rakni alá, hogy normálisan fusson és akkor sétál be rajta Vlagyimír, amikor akar, mert lyukasabb, mint egy tésztaszűrő.

--
openSUSE 42.2 x86_64

semmivel se lukasabb mint pistike random php kodja. aki meg nemtud rendesen beallitani egy webserver+php biztonsagosra az ne akarja adminolni

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Vagy elsétálunk a wordpress.com -ra és megrendeljük domainestül, security supportostul meg mindenestül, és a hákolást rábízzuk a hákolókra.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Igen, az a másik. Talán azt kéne felismerni, hogy ne filléreskedjenek az ügyfelek. Én a komplett fejlesztői vállalkozásomat becsuktam, mert meguntam, hogy csak jót adok ki a kezemből, drágán, aztán jön a hiszti, hogy dehát feleenyiért is van. Ja van, csak az szar lesz és nem értette meg. Utána hozzám jött, hogy inkább mégis, mert a másik szart csinált.
Tartja a mondás, hogy az olcsó néha drágább...

--
openSUSE 42.2 x86_64

Mert egy kibaszott jó CMS, csak érteni kell hozzá!
Én csak és kizárólag erre vagyok specializálódva, immáron 10 éve.

Én meg azt szoktam kérdezni, mi a jó istenért használ valaki olyan szennyt mint a Drupal. Egy évet lehúztam mellette, de hajamat tépve menekültem aztán a közeléből.

"Mert egy kibaszott jó CMS, csak érteni kell hozzá!"

Azért ez egy kicsit erős: bizonyos területeken jó, de hogy "kibaszott jó" lenne, az - nekem legalábbis - máshol kezdődik.

akkor valamit nagyon elrontottál a Drupal esetében, vélhetően már a tervezéskor. hasonló CMS a WP és a Drupal is, de nem ugyanarra valók végső soron. előbbi egyszerűbb igényeknél, rövidebb fejlesztési időtávon, utóbbi komplexebb feladatok megoldásában és elhúzódó, átalakuló projektek esetén jeleskedik (és jön ki az erősségük). lassan 15 év Drupal és WP fejlesztés, üzemeltetés stb. után mondom mindezt.

A történet messziről indul, valaki ismerkedik az informatika rejtelmeivel és a webes alkalmazásokkal.
Az történet eleje:

https://skamilinux.hu/phpBB3/viewtopic.php?t=556&start=40


Puppy linux, mert megérdemlem. http://skamilinux.hu

nem néztem végig, de wp-config.php-ba define('FS_METHOD','direct'); és meg is vagyunk :) erről (is) szól a video? :)