OpenMediaVault - rsync probléma

 ( pekob | 2019. január 24., csütörtök - 10:33 )

Sziasztok!

Egy egyszerű rsync feladatot csináltam OpenMediaVault alatt, de nem akar lefutni:

Please wait, syncing to ...

Permission denied, please try again.
Permission denied, please try again.
Permission denied (publickey,password).
rsync: connection unexpectedly closed (0 bytes received so far) [Receiver]
rsync error: unexplained error (code 255) at io.c(235) [Receiver=3.1.2]

The synchronisation has completed successfully.
Kész

Ez egy pull request lenne, az OMV-s gépen parancssorból futtatva gyönyörűen lemegy, itt meg olyan,
mintha már az autentikációnál elakadna.

Köszönöm!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

'Permission denied (publickey,password)" Pedig odaírja, jogosultság gond.

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Igen, de parancssorból miért nem?

Nem akarok beleokoskodni, nem értek az OMV-hez, de lehet hogy a parancssorban futtató usernek van joga, a GUI-t futtatónak meg nincs?

-----------------------------------------
Linux parancsok, kezdőknek

Jah szerintem is - lehet a GUI-t a httpd user futtatja - a webserver a tulaja a processnek - a parancssor pedig masvalaki...

Ugyanazt a usert használod parancssorban is?
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Igen, ugyanúgy próbálom, legalábbis remélem ugyanúgy, mert a konkrét parancsot, amit a GUI kiad nem találtam meg, ezzel próbáltam CLI-ből:

rsync -rtpogv -progress --delete --rsh='ssh'

:tmp/feff/ /Pool/Backup/Foo

sudo?
--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Nem, sudo nélkül van.

Kicsit belekotyogok. Az OMV (nem a kúthálózat) szétválasztja a guis, és az alaprendszer futtatásait.

Olyannyira, hogy az alaprendszer kézi elállítása nem jelenik meg a guin. (pl hálózati kártyák.) Legalábbis a 3.x-es verziókon. Lehet 4.x-en már más a helyzet.

2 megoldási javaslatom van.
1, Nagyon sok pluginje van az OMV-nek (omv-extras). Van köztük több mentő cucc is.

2, ha így sem megy, keress rá, vagy tedd fel a kérdésedet az OMV fórumán. Segítőkészek.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Köszönöm, valószínűleg ott is fel fogom tenni a kérdést.
Az egésznek a lényege az lenne, hogy GUI-n kattogtatom össze a dolgokat,
cron-os scriptet most is tudnék írni, de akkor minek az OMV?

Nem is szabad alányúlni a guinak, mert összezavarodik a rendszer. Tudom, csináltam már. Újratelepítés lett belőle.
Ja, és http://omv-extras.org/joomla/

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.