Fetchmail gond... vagy mas?

Fórumok

Fetchmail gond... vagy mas?

Hozzászólások

Köszi a hozzászólásokat!

Az alias mellett döntöttem. Shirrrályul megy. Hozzáteszem, az aliases módositása után a "newaliases" paranccsal újra kell olvastatni a file-t...

Üdv:
Sanyi

[quote:63b850e1b8="Zs"]A procmail kihagyása azért is szimpatikus, mert ha bármi miatt helyi levelezés történne, akkor a procmail használatával a csak user1-nek szánt levelet is mindenki megkapná - alias használata esetén nem.

ott a pont. erre nem is gondoltam.

Sziasztok Tagok!

A következő gondom miatt írok nektek:

Van egy Debian 3-as szerverem, ami eddig tűzfalkodott, routerkedett, meg filemegosztkodott. Most viszont szeretnék megoldani, hogy egy Axelero-s postafiókról 3 user külön gépekre megkapja a leveleket. Feldobtam egy Exim-et egy Fetchmail-lel, s a fetchmailrc-t a következőképpen írtam meg:

poll axelero-s szerver stb....... is user1 here keep
poll axelero-s szerver stb....... is user2 here keep
poll axelero-s szerver stb....... is user3 here fetchall forcecr

Nos a gond az, hogy user2 panaszkodik, hogy nem minden levelet kap meg, amit a többiek, s ezt a log is igazolja. Van mikor nem reading message, hanem skipping message van nála... Nyújtani kellene a timeouton? Hogyan?? Azt is próbáltam, hogy előbb egy temporary fiókba szedem le, és localhost-ról töltöm le és szórom szét.

Esetleg amire gondolok: nem lehet valahogy csoportot létrehozni Exim alatt, hogy csoportnev@server-re fetchmail által leszedett levelet user1-2-3 is megkapja, mert ez megoldaná?

Ha valakinek van vajmi jó 5lete, ne sajnálja megosztani... :)
Előre is köszönöm!
Sanyi

tipp: csak user1nek toltod le a leveleket, utana procmailnek atadod es az tovabbpasszolja a masik ket usernek.

Szia!

Hmmmm... azt is a fetchmailrc-n belül??? Hogy néz ki a paraméterezése, tudsz valami bővebbet? Nem változik a feladó személye?

Köszi:
Sanyi

erre gondolok.

user=valaki
userhome=/home/valaki

a fetchmail leszedi a leveleket valaki user szamara, majd atadja a procmailnek (.fetchmailrc -be 'mda "/usr/bin/procmail /home/valaki/.procmailrc"'

utana a /home/valaki/.procmailrc fileba kell definialni, hogy mit csinaljon a procmail a fetchmailtol kapott levellel.

A te esetedben tovabbitani user1,user2,user3 -nak.
Ezt valahogy igy:
:0 c
user1

:0 c
user2

:0 c
user3

(nem probaltam ki, csak fejbol irtam, ugyhogy bocs ha nem mukszik :) ha nem pont igy gondolod, akkor man procmailrc , ill man procmailex - ahol peldakat talalsz)

Ha ugyis van fent exim, akkor egyszerübb az /etc/aliasest kitölteni, hogy csoport: user1, user2, user3 és utána a fetchmail-lal úgy lehúzni a levelet, hogy a csoport nevü helyi usernek továbbítsa a cuccot. Ekkor a procmail megspórolható.
A procmail kihagyása azért is szimpatikus, mert ha bármi miatt helyi levelezés történne, akkor a procmail használatával a csak user1-nek szánt levelet is mindenki megkapná - alias használata esetén nem.