Logikai játékok algoritmushoz

Fórumok

Üdv!
Algoritmus játékos tanulásához keresek online v. offline logikai játékokat. Pl. "Incredible Machine" (90-es évekből), "Cut the Rope".
Gondolok itt arra, hogy:
* tehát logikai kellene az algoritmusok megértéséhez - gondolkodásra készteti a gyereket (7-8. osztály),
* még jobb ha hálózatban is lehet játszani,
* ingyenes,
* webes is lehet (pl. flash),
* OS lehet: Win, Linux, Android, iOS,
* pl. pontszámmal méri, hogy meddig jutott el a játékos.

Tudtok ilyen játékokat még?

Hozzászólások

minecraft. minetest ha ingyenes kell.

--
GPLv3-as hozzászólás.

https://en.wikipedia.org/wiki/Lightbot

Egyebkent 7-8. osztalyban mar siman programozhat valami komolyabb programozasi nyelvben is. Pl. a Python meg hasznos is, de ha erdekli az elektronika, lehet Arduinoval is jatszani.

Aztan ott a Colobot, ami C++-szeru, elvileg csinalnak valami felujitott valtozatot is belole. Nekem nagy kedvencem.

10+ eve szorakoztam a DroidBattles nevu jatekkal (Debianon). Itt robotot kell osszerakni, es programozni ASM-ben, aztan egy virtualis arenaban szetloni az ellenseges robotokat. Ezt is szerettem, de aztan osszeraktam egy botot, ami az osszes olyan robotot lenyomta, amit a netrol ossze tudtam szedni, es kicsit unalmassa valt. :)

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

én nem javaslom az arduinot. a hozzá való környezet, és a minták inkább elrontják a gondolkodást, rettenetesen rossz példák, és hasztalanok. ha annyi az igény, hogy örüljünk hogy kigyullad a led, vagy megy a dht, és az időzítéshez elég egy sleep(1000) és nem tovább, akkor jó, bár ezt kidobott időnek gondolom, de ez az én véleményem. ha komolyabban gondoljátok, inkább stm32. stm32f(3|4) discovery és egy világ nyílik ki előttetek.
Python meg sem említem.
------------------------
Jézus reset téged

Szerintem a zachtronics játékok azok amiket keresel, minden játék eleje könnyű annyira szerintem, hogy 7-8. osztály is megérthesse, aztán persze nagyon elszállnak. SpaceChem és ShenzhenIO amikre elsősorban gondoltam. https://en.wikipedia.org/wiki/Zachtronics

Edit: Jaj. Átsiklottam az ingyenesség felett. :(

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Tudom, nem felel meg a feltételeidnek, de azért bedobnám a levesbe. Micro:bit vagy Arduino + Visuino, illetve valami hozzájuk való egyszerű robot (pl Bit:Bot). A cégnél rendszeresen oktatunk gyerekeket és pedagógusokat Micro:bit programozásra, és általában pozitívak a visszajelezések.

Ha már logikus gondolkozás, ezekkel a kütyükkel többet lehet tanulni.

OFF, de most komolyan: amikor a flash-t láttam, ellenőriztem hogy tényleg 2018-as bejegyzés-e?