Zyxel NAS326

 ( gkaroly | 2018. november 19., hétfő - 21:05 )

Sziasztok!

Van egy Zyxel NAS326-os NAS-om, benne 2 TB HDD-vel és egy 120 GB SSD-vel.
De az a gondom, hogy 1-2 napos uptime után az admin felületre nem tudok rálépni, egész egyszerűen azt írja, hogy Helytelen felhasználónév vagy jelszó. A reset ugyan megoldja a gondot, de a fájlrendszer miatt nem humánus megoldás. Hogyan tudnám megoldani a problémát, ha egyáltalán meglehet? Az elérhető legfrissebb firmware van rajta. SSH-n rá tudok lépni, de ha ott újraindítom a httpd daemon-t sem oldja meg a problémát.

Köszönöm előre is az ötleteket.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

V5.21(AAZF.2)C0 June 29, 2018?

Ha be tudsz nézni, akkor nézd meg a logokat, hogy mi történt.

Azt most meg nem mondom fejből, de szerintem inkább 2017. decemberi a fw.

Logban semmi nincs kb. Pár ext4 error, de ezt SSH-n nem is tudom javítani. Kapjam ki belőle a HDD-t?

--
-- Üvegfiú - Csontkemény harc
Tégy Jót!®

Nekem is volt ilyen problémám. Másik browserrel be tudtam lépni.

Ez fontos pedig és az is hogy mely szolgálatatások érthetőek el kívülről.

Van egy ugyanilyen NAS-om, ugyanezzel a problémával. Egy workaroundot találtam amihez nem kell restartolni, mégpedig azt, hogy létrehozol egy sima mezei usert, bejelentkezel azzal, majd logout. Ezután mehet az admin login, ekkor el fogja fogadni a jelszót. Lehet, hogy valami cookie probléma van a dolog mögött, de nem néztem utána.

Ezt a user login && logout dolgot eljátszhatod minden egyes "helytelen admin jelszó" üzenet után és nem kell majd restartolni.

Nem lehet hogy egy frissítés után beköltözött valami új jelszó szabály? Például hogy minimum 8 karakter kell legyen a jelszó.
SSH lépj be, változtass jelszót adminnak ott, legalább 8 karakterest és utána próbáld a webes belépést.

Próbáltam. Nem jött össze.

--
-- Üvegfiú - Csontkemény harc
Tégy Jót!®

Akkor lehet nem az lesz ami nálam bejött teljesen ez a hiba ugyanilyen NAS-on.
Frissítés után új jelszó szabály költözött be a NAS-ba, ami nem engedte a 8 karakternél kevesebb jelszót. Csakhogy ez oda vezetett hogy a korábban megadott 6 karakteres jelszóval nem engedett már belépni se.

Ha SSH-n szintén admin-nal, ugyanazzal a jelszóval be tudsz lépni, de a webes felületen nem, akkor én mégis valami cookie-ra gyanakodnék. Meg tudod próbálni egy teljesen másik gépről? Esetleg még billentyűzet-kiosztásbei probléma lehet (angol/magyar). Ha jól emlékszem, a web GUI a magyar billentyű-kiosztást követi, az SSH pedig az angolt. Én ha nem vagyok biztos, akkor a felhasználónévnél bepötyögöm a jelszót. Ekkor látom, hogy mit írok, utána kitörlöm.