Debian alá levelezőt - csak relay!

 ( Battle | 2018. november 2., péntek - 11:21 )

Sziasztok!

Milyen levelező szerver megoldást javasolnátok Debian alá, ha a cél a belső levelek kiküldéséén kívül, hogy 4-5 domainhez tartozó e-mail átirányítások is mehessenek? Nincs szükség imap-ra se pop3-ra. Cél csak annyi, hogy a meglévő domain-ekhez tartozó akarmi@ at legyen dobva a barmi kukac gmail.com-ra?

Eddig postfix+mariaDB kombinációt volt szerencsém látni, de valami nagyon balul sült el, mert boldog boldogtalan használta az smtp -t és végül az IP-t a google erősen szűrni kezdte és végül a relay-ezett levelek nem mentek ki (a simán a szerverről indított levelek viszont igen), a naplók meg tele voltak warning meg "lost connection after auth" bejegyzésekkel random IP-kről.

Bármilyen javaslatot szívesen fogadok.

Köszönöm!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Teljesen jó a postfix, csak rendesen be kell állítani!

+1

A nem megfelelő üzemeltetést nem oldja meg a technológia váltás.

Nincs szó váltásról. Ez két külön történet. Csak annyit írtam láttam - rosszul - konfigurált postfixet, de itt most jelenleg semmi sincs.

Teljesen egyetértek veled. Ez lesz, ha más se javasol mást. Reményeim szerint egy szűz telepítés után teszi majd a dolgát ha én konfigurálom. Ettől még ha van valakinek más javaslata akkor szívesen fogadom.

Bizakodok, hogy magában a postfix - dovecot és társai nélkül - nem bonyolult téma.

> Bizakodok, hogy magában a postfix - dovecot és társai nélkül - nem bonyolult téma.

Hogyismondjam, a POP3 és IMAP beállítása nagyjából egy mozdulat, míg az SMTP beállítása a mai kívánalmaknak megfelelően (SMTP authentikáció, SPF, DKIM, DMARC, ARC, spam szűrés, vírus-szűrés, stb.) nem egy egyszerű projekt, és utóbbira mind szükséged van akkor is, ha csak leveleket továbbítasz.

> Cél csak annyi, hogy a meglévő domain-ekhez tartozó akarmi@ at legyen dobva a barmi kukac gmail.com-ra?

Ilyet ne akarj. Egyrészt, ha nem üzemeltetsz helyben tartalomszűrőt, akkor minden, hozzád beérkező SPAM-et továbbítani fogsz a Gmail-nek, amiért ki fognak tiltani. A Gmail egyértelműen leírja, hogy csak megszűrt leveleket szabad hozzájuk továbbítani. Másrészt, a levéltovábbítás eltöri az SPF-et (és esetleg a DKIM-et is) amit csak az ARC implementálásával tudsz "megjavítani".

Vagy menjen az MX közvetlenül a Gmail-re, vagy legyen POP3 kiszolgálás, és a leveleket NE továbbítsd a Gmail-hez, hanem a Gmail töltse le tőled POP3-on.

Köszönöm, átgondolom.