Ubiquiti Airvision NVR

 ( hendrick | 2018. október 29., hétfő - 3:32 )

Hirtelen szükség lett egy kamerarendszerre, sokan jókat mondtak róla itt, hát UBNT lett. Rendszer összerakva, tesztüzemben próbapadon megy, holnap megy fel falra. Minden nagyon szép és jó, amin viszont megakadt a szemem: sources.list wheezy main contrib non-free & wheezy-updates
Namostakkor lássuk mit mond a gyártó, hogyan kell update-elni az OS-t:
https://help.ubnt.com/hc/en-us/articles/204952214-UniFi-Video-How-to-Update-the-NVR-Operating-System

apt-get update && apt-get upgrade -y && apt-get dist-upgrade -y && apt-get autoremove -y && apt-get autoclean && apt-get clean

Ha jól sejtem június óta ott fű sem nő. Erre pedig semmi hivatkozás: https://deb.freexian.com/extended-lts/
Az UBNT support fórumán sokan kétséggbeesésükben próbáltak kézzel upgradelni, aminek végeredményeképp többé-kevésbé összezuhantak a rendszerek. Érdekes, hogy egy terméket lehet úgy árulni még, hogy egy EOL OS repora van ráállítva az alkalmazás, és nincs upgrade dokumentáció(illetve az van amit linkeltem).
Az a baj, hogy nincs kedvem kísérletezni vele, hogy mi fog eltörni upgrade esetén vagy repováltásnál (az OS patchelve lesz de az Airvision törik miatta) lehet airgappelem picit, amíg utánajárok a dolognak, a rögzítés megy így is csak macera használni.

Ki hogy kezeli ezeket a gyöngyszem készülékeket?

A jó megoldás talán egy másik gépre friss OS-t húzni, és külön feltelepíteni az alkalmazást, de akkor marad egy papírnehezékünk.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Igen ez az új termék. Amúgy mintha hadititok lenne első körre nem sikerült beazonosítani, hogy ez mi. Mármint mi is fut rajta, milyen OS fut a vason. Ha valakinek átfutott a kezén egy ilyen, és sikerült rájönnie, elárulhatná. Csak hogy tudja az ember, hogy milyen EOL-ra számítson.

Értem én, hogy jobb a friss (bár ami működik azt ne javítsd meg), de NVR-t nem raksz ki direkt net-re, csak tűzfal/VPN mögé.
Mi a kockázat abban, ha nem frissítesz?