Pöttering áldja meg az sshd-t...

 ( NevemTeve | 2018. október 23., kedd - 15:59 )

Akarom mondani, a haladás nem áll meg, tehát az sshd-t már a systemd indítja a kis laptopomon. És az is állítja meg. Kb. 30 másodperc után. Mert valamiért úgy érzi, hogy nem indult el. Tök jó, hogy ilyen rendes szoftverek vannak, amik gondoskodnak debuggolnivalóról...

Mondjuk egy zavaros pontot azért látok a dologban: ha azt hiszi, hogy nem indult el, akkor mit állít le? Szóval azért tudja, hogy 'jé van itt egy process, amit én indítottam', csak valamiért nem vagyok elégedett vele, hát leállítom'

Szerk: most leírom a legsötétebb gondolatot, ami csak eszembe jutott, és reménykedem, hogy nem ez lesz az igaz: Debianék belemaszt...mesterkedtek az OpenSSH-ba, hogy systemd-kompatibilis legyen, ami persze az eredeti gyári termékben nincs benne. Ezek szerint a megoldás a Type=notify helyett Type=forking lehetne.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Pedig de. Mondjuk az azert erdekes, hogy miert nem jut el a jelek szerint a readiness jelzeshez.

--
|8]

Lehet, hogy NevemTeve forrásból fordította, és nem kapcsolta be a systemd támogatást, mert minek, és a saját maga által fordított OpenSSH nem kompatibilis így már a Debianos systemd unittal, mert a Debianos unit feltételezi a Debianos patch meglétét.

Nem szabad elfelejteni sosem, hogy a Debian és a többi vendor patcheli a rendszert alkotó csomagokat sok esetben, akár csak azzal az indokkal, hogy egységes viselkedésűek legyenek.
Akinek vanilla élmény kell, ott az Arch.

Devuan? Ugyanaz a csomagkezelő és készlet, de nincs systemd.

Köszönöm a hozzászólásokat, végül a Type=simple látszik jónak a 'ssh -D'-hez.
És persze igen, házilag fordított OpenSSH-ról van szó.

Igaz, hogy most egyáltalán nem megy a net, de ezt nem ennek tudom be, hanem a crda elleni reménytelen harcom aktuális állapotának (volt ez már jobb is: https://hup.hu/node/63466#comment-2272858 )

Házilag fordított OpenSSH-hoz házilag készített systemd unit is dukál. Nem is értem, hogy mit vártál egy olyan rendszertől, amiről tudható, hogy patcheli az általa szállított szoftvereket.

> amiről tudható, hogy patcheli az általa szállított szoftvereket.

De csak azért, hogy segítsenek és megkönnyítsenek. Nem is tudom, hová lenne ez a világ segítő és megkönnyítő jószándék nélkül.

Nem, hanem azért, hogy az amúgy ezerféleképpen működő, ezerféle projektből és fejlesztőcsapattól származó komponensek működésébe valamennyi koherenciát vigyenek.
Aztán sokan csodálkoznak, miért szeretik sokan a BSD-ket, vagy éppen a Solarist az üzemeltetésben. Vagy épp az AIX-et, nemdebár?

Off: AIX-ben is van segítő és megkönnyítő szoftver, pl. 'System Resource Controller' néven. De nem annyira fejlett, mint a Debiané, mert nem haxol bele az OpenSSH-ba (vagy legalábbis gyári állapotú OpenSSH-val is működik).

Segítettek is, szállítottak egy olyan sshdt, ami normálisan működik a systemdvel, és megkérték a systemdt, hogy normálisan használja.

Az, hogy te csakazértis futottál egy kört, és eközben sikerült felfedezned, hogy a systemd sokféle módon tud processzt felügyelni (amit ugye azért nem árt tudni, ha az ember ilyenekkel mókol), és emiatt futottál egy kört, az egyszocprob, nem a debian hülyesége.

Hát igen, ez egy jogos kérdés...

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead