Cisco packet tracer Xubuntu 16.04-en

 ( pischta | 2018. szeptember 14., péntek - 12:32 )

Sziasztok!

A Packet Tracert először Xubuntu 18.04-en próbáltam, de nem működött. Segfaultolt. Olvastam több tanácsot is a neten, egyik sem segített. Gondoltam visszalépek egyet, és kipróbáltam 16.04-en. Ezen már odáig eljutottam, hogy elindul, nem segfaultol, de a következő hibát írja:
"Cannot load ExApp. The executable file name or location may be incorrect, or the ExApp is not designed to be launched from Packet Tracer."
De ettől még fut. Nem tudom, hogy összefüggésben van-e a hibaüzenettel, de a felső ikonsor monóban jelenik meg.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kipróbáltam Linux Mint Mate-n is, az eredmény ugyanaz. Ubuntu 16.04-en rendesen megy... Az ikonok itt is monóban vannak - lehet, hogy a 7.2-ben ez a természetes?
Valójában nekem azért kellene egy light disztró, mert Virtualboxot akarok használni (nem Packet Tracerrel egy időben), és szeretném, ha a gazdagép minél kisebb erőforrásigényű lenne - de azért normálisan futtassa a szükséges programokat. A Packet Traceren, Virtualboxon kívül még Netbeanst, természetesen Firefoxot, Geanyt kell futtatnom. Ha nem lesz más ötlet, akkor kénytelen leszek az Ubuntut választani, de örülnék, ha lenne alternatív ajánlat - ideális esetben úgy, hogy kipróbáltátok rajta a Packet Tracert.

Nálam Linux Mint 18.3 (64 bit, MATE) alatt hibátlanul működik (a főmenübe ugyan hibásan teszi be a telepítő az indítóikont, de javítás után nincs gond).

MX Linux 17.1 (Debian 9, 64 bit, XFCE) alatt is kifogástalanul használható (az indítóikonnal szintén babrálni kell, de ennyi belefér).

A Packet Tracer melyik verziójával megy neked?
Én legfrissebb Mint Mate-vel próbáltam, tiszta telepítéssel. A 7.2 helyből nem indult, az indító script meg elnyeli a hibajelzéseket. Miután előszedtem a hibajelzéseket, és a hiányzó csomagokat feltettem, akkor indult a jelzett hibajelzéssel, és ronda ikonokkal.
Újra kezdtem, tiszta Mate telepítésre feltettem a Packet Tracer 7.1-et. Na az megy hibaüzenet nélkül...

7.2-vel csont nélkül megy.

Én feladtam, Mate-en 7.1-et használom végül.