Cib Internatbank jnlp vs. nyomtatás

 ( ace | 2018. szeptember 11., kedd - 15:42 )

Sziasztok!

Most, hogy az új Firefox ESR, már nem támogatja a java plugint, tud valaki arra megoldást, hogy a jnlp-ből is menjen a nyomtatás? Jelenleg nem történik semmi, még egy hibaüzenet se :(

Debian 9

openjdk version "1.8.0_181"
OpenJDK Runtime Environment (build 1.8.0_181-8u181-b13-1~deb9u1-b13)
OpenJDK 64-Bit Server VM (build 25.181-b13, mixed mode)

ii icedtea-netx:amd64 1.6.2-3.1 amd64 NetX - implementation of the Java Network Launching Protocol (JNLP)
ii icedtea-netx-common 1.6.2-3.1 all NetX - implementation of the Java Network Launching Protocol (JNLP)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ja, tudok! Én már tavaly is cseszegettem a CIB-et, egy normális kliensért! Azt mondják készül... Aha...

Mindig vannak olyan emberek, akik az hiszik, hogy bohócot csináltak belőled. Ne rontsd el a játékot azzal, hogy elárulod nekik, tiéd a cirkusz!

Nekem a klienssel nincs problémám, megszoktam már :), van egy új webes, de ott nincs meg minden funkcionalitás, ami a java-sban. Milyen distro, Milyen csomagok vannak fent, SUN vagy OpenJDK-val tolod?

---
[hnrbrt - YT]

Jé, nekem is ezt mondták, még nem klszült el?..... Annyi különbséggel, hogy én személyesen mentem be (mivel másképp nem lehetett elintézi, ez volt kb 2016 -ban és ígérgettek) a fiókvezetővel kellett beszélnem (mert meg akartam szüntetni a számlámat). kb 1.5 órámba került., majd a rendszerük ismét bénázott, saját maguk is meggyőzödhettek róla, egy kicsit volt kínos (nekik).

Elgondolkodtál már azon, hogy mi az a szolgáltatás, ami a CIB-nél tart?

--
https://iotguru.live

hogy barmikor szophatok egy jot

És ez hogyan oldaná meg jnlp-s nyomtatást?

Egyébként gondom nincs velük, vagy ami volt az telefonon eddig mindig megoldották, ellentétben OTP/BB/Erste-vel szemben. Az én szokásaimmal kb. az éves kártyadíj a költsége.

---
[hnrbrt - YT]

"És ez hogyan oldaná meg jnlp-s nyomtatást?"

Sehogy. De más bank már nem használ Java klienst... :)

--
https://iotguru.live

"Egyébként gondom nincs velük, vagy ami volt az telefonon eddig mindig megoldották, ellentétben OTP/BB/Erste-vel szemben."

Na, hát akkor hívd fel őket :)

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

emlékeztet a hasonlóan lényegre törő válaszra, amikor megkérdezi valaki, hogyan lehet megoldani valamit x programban, amire a válasz miért nem használod az y programot. köszi, sokat segítettél. :-) bár lehet nem az volt a cél.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Nézd, nekem még anno CIB dolgozóként se a CIB-nél volt az elsődleges számlám és ezzel nem voltam egyedül akkoriban... és azóta se lett jobb a helyzet. Úgy vagyok a dologgal, hogy ha valaki szeret szopni, akkor szopjon. :)

--
https://iotguru.live

nekem cib-em van, dolgozni meg csak majdnem dolgoztam ott, és nem emlékszem semmi olyan problémára ami másnál nem fordulna elő. így nekem nincs igazán bajom velük, pontosabban nincs több, mint amennyit a munkatársaimtól hallok a saját, nem cib, bankjaikra. mondjuk annak tényleg nem örültem, amikor szombaton 21 órakor nem tudtam a kártyámat használni egy boltban és amikor felhívtam őket, közölték, hogy a rendszerkarbantartás van. a beszélgetésből úgy jött le, hogy tervezett, tehát nem összefosta magát a rendszer. éppen volt nálam pénz, megoldottam, de nem hinném, hogy szombat 21 óra a praktikus időpont ilyenre.

szerencsétlennek cib-je van és amiatt azért nem biztos, hogy váltana bankot, mert mondjuk nem tud nyomtatni, de van esetleg megoldás, így azzal sokat nem tud kezdeni, hogy menjen máshová. bármennyire is jó szándékkal írtad. ahogy a példámban is, ha x programmal van probléma, nem az y programra átállás a megoldás, illetve ha érdekelné a kérdezőt, akkor azt kérdezné, hogy milyen x-nél jobb programot tudnátok ajánlani.

budapest banknál voltak ismerősök, ott érdekes dolgok mentek, de kintről mondjuk az sem volt látható, így feltételezhetően te többet tudsz a bent folyó dolgokról, mint én.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Én ezt mind értem.

De már több mint öt éve tudtuk, hogy a böngészős-klienses Java szopás lesz. És az eltelt évek alatt kiderült, hogy tényleg szopás. És a jövőben is szopás lesz, ha egyáltalán még egyáltalán elérhető marad. Az is tudjuk, hogy a CIB-nek több mint öt éve nem sikerült megszabadulni egy Java 1.1 kompatibilis internetbanktól és úgy néz ki, hogy a jövőben se nagyon lesz ebben túl nagy változás.

Szóval én általánosságban nem értem, hogy ha az embernek van lehetősége arra, hogy kényelmesebben intézze a bank ügyeit, vagyis nem csak két rossz opció közül kell választania, akkor miért ragaszkodik a rossz megoldáshoz.

--
https://iotguru.live

általánosságot és is értem, de neki akkor is egy konkrét és nem általános kérdése volt. egy nyomtatás miatt, amit lehet két perc alatt meg lehet oldani, nem biztos, hogy a legegyszerűbb megoldás egy bankváltás, ami gondolom nincs ingyen. de lehet bogyója tele lesz pár napon belül és vált.

mivel nem mindenki egy, a tuti banknál van, így elmondható, hogy az emberek nagy része nem a jó megoldásnál van, mégsem mozdul. lustaságon túl lehet van okuk. amikor én a cib-hez mentem, csak a cib volt hajlandó foglalkozni velem, mindenki más, bár roppant szomorúan, de elküldött anyámba. így maradtak ők, eddig észveszejtő problémám nem volt velük. a java-s klienssel sem. tehát minek mozduljak. (illetve hazudok, problémám volt, de egy konkrét emberrel, de őt és a főnökét kirúgták a fiókból, megoldották, így maradtam.) lehet a kérdezőnek is megvan a maga története.

nem saját történet, de mondjuk cib-ről tudok rosszat is mondani, amikor megvette az ieb bankot, volt ismerősöm aki eredetileg ieb-nél volt céges számlával, meg volt velük maximálisan elégedve, majd folyamatosan szidta, ahogy egyre cibesebb lett. kliensüket kivezették, helyette lett a java-s. na, ő szidta őket ezerrel.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

van lehetősége arra, hogy kényelmesebben intézze a bank ügyeit

Azért meséljétek már el, hogy melyik az a bank, ami nem rosszabb úgy általában, viszont kényelmesebb a netbankja. Mert én megfordultam a cibbel együtt kb. 6 bankcsoportnál az elmúlt 20+ évben Magyarországon, és nem találkoztam ezzel a bankkal. Most ott vagyok, hogy cib + raifi van itthon, és a kettő együtt nagyjából tolerálható minőséget ad. Azt el sem tudom képzelni, hogy létezhetne egy olyan bank, ami tudja azt, amit ez a kettő együtt. Ez egészen utópisztikusnak hangzik. Pl. frankó, hogy a raifi netbankja sima webes, cserébe az értelmes funkciók felét nem is lehet rajta keresztül elérni, és hát azon felül, hogy webes, semmivel nem kényelmesebb, mint a javas vastagklienes cib netbank.

Hali!

Nekem win alatt müxik. A jnlp-t direktbe hívom be a java-val, browser közbeiktatása nélkül. Ha így nyomtatást kérek, akkor a böngésző kidobja a pdf kimenetet, amit vagy lementek, vagy küldök a nyomtatóhoz.

Debian alatt is működnie kellene így, ha nem, akkor az nem a cib sara lehet szvsz, mert elvileg mind a java, mind a browser OS független.

--
"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

"mert elvileg mind a java, mind a browser OS független"

Lófaszt. Főleg a kliens oldalon lófaszt és főleg a nyomtatás nem OS független... :D

--
https://iotguru.live

Köszönöm a hozzászólásokat, bár érdemi elég kevés volt :), gondoltam ez egy technikai portál, és előbb kapok segítséget, mint a CIB Telebankból, ahogy javasolták :)

Probléma megoldva Sun/Oracle java 1.8-val tökéletes. wlaszi hozzászólása alapján: Jre saját home álá letölt, kicsomagol, script-ből a cib-es jnlp-t direktbe meghívja, így a rendszert se kellet összecseszni. Gyorsabb volt mint egy bankváltás, és annak nyűgjei.

U.i.: Van űj web-es kliens, és mobile app is, de a java-sat már belaktam/megszoktam.

Mikor legutóbb körbenéztem, nem volt jobb alternatíva, mely az én igényeimet lefedte volna. Mely bank ami sokkal jobb, és érdemes bankváltás?

---
[hnrbrt - YT]

A legjobb appja és webes oldala az MKB-nak van, hogy érdemes-e váltani azt neked kell tudnod, és próbáltam eljönni de nem volt alternatíva :)
--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó

Milyen szempontok alapján legjobb? Kezelhetőség? Technológia? Funkciók?

A topicban sokat szidott javás CIB Internet Bank például funkciók terén sokkal jobban áll, mint a "modern", HTML5-ös ún. reszponzív szutykuk (CIB Online Bank). Utóbbiban olyan funkciók sem elérhetők, mint a rendszeres utalások kezelése, vagy a számlakivonat megtekintése/letöltése. Az már csak hab a tortán, hogy a gyakorlatban nem igazán reszponzív.

"Mely bank ami sokkal jobb, és érdemes bankváltás?"

Transferwise + Revolut például.

--
https://iotguru.live

Azért kíváncsi lennék a gyakorlatban egy Revolut-os céges, számlavezető számlára hazai környezetben...
Tudom ódivatú a szemléletem, de néha az ember úgy érzi, hatékonyabb az ügyintézés, ha van lehetősége fizikailag is verni az asztalt, nem csak chatelni valakivel. (Pl 4 napja vártam választ az emailemre a K&H-tól, de csak azután jött, hogy személyesen bementem és megüzentem a nőcinek, hogy kegyeskedjen...)

--
"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

"Azért kíváncsi lennék a gyakorlatban egy Revolut-os céges, számlavezető számlára hazai környezetben..."

TransferWise egészen jól működik, mint céges számla, a Revolut pedig kiegészíti plusz szolgáltatásokkal.

--
https://iotguru.live

egy cég helyett kettő, amelyek szovjet utódállamokból indultak. hm. persze ettől még lehet jó.

azért érdekelne ez hogyan működik. csak áttekintés, ha már te gondolom használod, nyolcvan nagyot mondó pr oldal helyett valós képet kapok. miért kell kettő cég? kinél van a pénzed, bankkártyából milyet kapsz, hogyan tudsz reklamálni, például eltűnik a kártyád, ha kell. tippem, hogy a revolut a bank (tehát számla + kártya), valamint láttam van ingyenes csomagjuk is, ami gondolom alapnak elég. csoportos beszedés mondjuk ezekkel működik? befektetés náluk van vagy ehhez máshová kell menni?


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

"egy cég helyett kettő, amelyek szovjet utódállamokból indultak. hm. persze ettől még lehet jó."

Elég sok dolog indult onnan már... igen, kettő cég, de én már leszoktam arról, hogy egy gigantikus svájcibicska cég szolgálja ki minden igényemet, inkább megkeresek több céget, ahol az igényeimre a legjobb szolgáltatást adják.

A TransferWise az alapvető számlavezetést tudja, azt jól, gyorsan és egyszerűen. Van kártyájuk is már pár hónapja, ez még kényelmetlen. A Revolut sokkal jobb a kártyás szolgáltatásokban, de nincs még rendes számlavezetésük. A kettő így ad egy jól használható bankot, ami nekem elég. Csoportos beszedés nincs, befektetés nincs. Ha ilyen kell, akkor ezekre vagy keresel szolgáltatót vagy megoldod máshogy. Ha eltűnik a kártyád, akkor például Revolut esetén mobilról ki tudod kapcsolni, ha mégis megtalálod, akkor tudod engedélyezni, ha pedig kompromittálódott, akkor tudod tiltani véglegesen.

Néha érdemes kimozdulni a komfortzónából és kipróbálni új szolgáltatásokat.

--
https://iotguru.live

köszi, leírva szimpatikus, megnézem őket. a revolut milyen kártyát ad magyarországra? mert az oldalukon annyit találtam, hogy helytől függ master vagy visa. mi melyik vagyunk?


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Én MC-t kaptam, a TransferWise-tól és a Revolut-tól is; illetve akit ismerek, mind MC-t kapott.

--
https://iotguru.live

"Néha érdemes kimozdulni a komfortzónából és kipróbálni új szolgáltatásokat."

Igen, de én ezt inkább érzem "kimozdulásnak", a jelenlegi egy helyett 2+ (+csoportos, befektetés, megtakarítás) szolgáltatóval bajlódni.
---
[hnrbrt - YT]

Egy szóval nem mondtam, hogy mindenkinek jó... de amíg a CIB évek óta stagnál pár százezer ügyféllel a hasonló mamutoknak telített piacon, addig a Revolut havonta nagyjából százezer ügyfelet szerez, egyszerűen azért, mert bár keveset tud, de amit tud, azt nagyon jól tudja.

--
https://iotguru.live

Ha terminalbol inditom a firefoxot, a terminal ablakban latszik a link, amit szeretne nyomtatni. Ezt visszamasolva a firefoxba megnyitja a nyomtatando dokumentumot. (Keveset kell nyomtanom, igy nem is igazan neztem, hogy miert nem nyitja meg a linket.)

Nem CIB internet bank volt, de szinten Javas desktop kilens. A Java nem minden DE alatt tamogatja az URL megnyitast. KDE alatt biztos nem (ha jol tudom Gnome es XFce alatt megy):


UnsupportedOperationException: The BROWSE action is not supported on the current platform!

--
http://blog.htmm.hu/

Nekem firefox-ból ment, míg nem dobta ki a java támogatást az ESR52.9 EOL-al a Debian.
Viszont a JNLP file-t OpenJre/IcedTea-vel futtatva konzolból látszik a link, amit bemásolva tényleg megnyitja, de OracleJRE-vel megnyitja automatikusan.

---
[hnrbrt - YT]