[Megoldva]Véletlenszerűen új virtuális deszktop indul (KDE Plazma 5.x.x)

 ( pepo | 2018. szeptember 11., kedd - 8:45 )

Sziasztok!

Talán ez már az ötödik verzió sorozatban a Plazmából, ami önhatalmúlag újabb virtuális deszktopot nyit időnként egy új alkalmazás indításához. A Rendszerbeállításokban megadott virtuális asztalok száma elállítódik (oké a konfigfájlban). A gugli két találatot adott a véletlenszerűen megnyíló virtuális asztalokkal kapcsolatban, ahol érdemi válaszok nincsenek.
Van tippetek, hogyan tudnám javítani? (Azonkívül, hogy megvonom a konfigfájl írási jogát.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Melyik disztro? Nálam nincs ilyen, két virt desktop van beállítva, még olyat sem szokott, hogy másikon nyit meg alkalmazást. Mondjuk épp most csorog le egy nagyobb update, remélem nem abban lesz bug :D

+1 Még nálam sem fordult elő ilyen hiba. Arch + kde

Szintén arch, azt nem írtam. És update után is ok.

Kubuntu 16-tól kezdte és most 18.04-en is csinálja.

Ez olyan, mintha valami shortcut aktiválódna spontán, nem az egered vagy billentyűzeted szívat? :)

Ez meg sem fordult a fejemben, mert minden egyes esetben egy új program indulásakor kezd rendetlenkedni az ablakkezelő. Mindenesetre átnézem a gyorsbill.-ket.

Arch Kde alatt van olyan aktivizált KWin szkript, hogy MACsimize? (Rendszerbeállítások->Ablakkezelés->KWin szkriptek.)
Inaktiváltam, talán most jó.

Szerk.: Igen, az a szkript okozta a KWin elhalálozást, a véletlennek tűnő új deszktop indítást. Szóval, ez a szkript arra való, hogy azt az alkalmazást, melyet teljes képernyőben futtatunk, tegye új deszktopra. Csak azt nem értem, hogy ez kinek jó, és miért default?

Kubuntu nem a KDE által adott alapbeállításokkal jön, nagyon sok helyen át van konfigolva, ki van egészítve nem alapértelmezett dolgokkal, scriptek, témák, stb. Jó eséllyel ez is egy ilyen dolog, nálam 4 script van mindössze, és abból is csak egy aktív, az ablakdekor kényszerítése gtk-ra. De mondjuk én nem is nagyon állítgattam, csak a témát cseréltem oxygen-re, meg egy ablakdekoráció van telepítve, minden más kb gyári.

Igen, tudom, hogy nem feltétlenül KDE deafult, ezért kérdeztem fentebb, hogy Arch KDE-ben alapértelmezett-e ez a beállítás.
Az általad leírtak alapján akkor reklamálnom a Kubuntuéknál kellene.
Köszi.