[Megoldva]Véletlenszerűen új virtuális deszktop indul (KDE Plazma 5.x.x)

Fórumok

Sziasztok!

Talán ez már az ötödik verzió sorozatban a Plazmából, ami önhatalmúlag újabb virtuális deszktopot nyit időnként egy új alkalmazás indításához. A Rendszerbeállításokban megadott virtuális asztalok száma elállítódik (oké a konfigfájlban). A gugli két találatot adott a véletlenszerűen megnyíló virtuális asztalokkal kapcsolatban, ahol érdemi válaszok nincsenek.
Van tippetek, hogyan tudnám javítani? (Azonkívül, hogy megvonom a konfigfájl írási jogát.)

Hozzászólások

Melyik disztro? Nálam nincs ilyen, két virt desktop van beállítva, még olyat sem szokott, hogy másikon nyit meg alkalmazást. Mondjuk épp most csorog le egy nagyobb update, remélem nem abban lesz bug :D

Arch Kde alatt van olyan aktivizált KWin szkript, hogy MACsimize? (Rendszerbeállítások->Ablakkezelés->KWin szkriptek.)
Inaktiváltam, talán most jó.

Szerk.: Igen, az a szkript okozta a KWin elhalálozást, a véletlennek tűnő új deszktop indítást. Szóval, ez a szkript arra való, hogy azt az alkalmazást, melyet teljes képernyőben futtatunk, tegye új deszktopra. Csak azt nem értem, hogy ez kinek jó, és miért default?

Kubuntu nem a KDE által adott alapbeállításokkal jön, nagyon sok helyen át van konfigolva, ki van egészítve nem alapértelmezett dolgokkal, scriptek, témák, stb. Jó eséllyel ez is egy ilyen dolog, nálam 4 script van mindössze, és abból is csak egy aktív, az ablakdekor kényszerítése gtk-ra. De mondjuk én nem is nagyon állítgattam, csak a témát cseréltem oxygen-re, meg egy ablakdekoráció van telepítve, minden más kb gyári.