HP QY776AA billentyűzet - 2 évet bírt

Előzmény: Új HP billentyűzet

Az úgy volt, hogy hajnali kettőkor nagyban gépeltem egy hosszabb jegyzetet. Természetesen a szoba sötétben volt, így nem sokat láttam a monitorból áradó fényeken kívül. Ekkor megszomjaztam, ösztönösen nyúltam a pohár után, amit általában az egérpad mellé szoktam lerakni. Igen ám, de most nem volt ott, hanem a billentyűzet felett! - Más sem kellett, rá is borult a pohár teljes tartalma a billentyűzetre.

Egy gyors szárítás és törölgetés után még úgy tűnt, hogy működik, csak aztán rájöttem, hogy a felső sor (qwertzu...) és a numpad fele nem működik. Szétbontottam gyorsan, hátha csak beázás, de egy csepp folyadékot nem láttam a belsejében, viszont a fólián látszott, hogy több helyen megpörkölődött az áramkör. Szóval ez így RIP.

Összegezve a 2 évet:

* Strapabíró irodai billentyűzet volt, hiába nyeklik-nyaklik a műanyag.
* Az Fn gombos hangerőállítás megtetszett, nem is tudok már élni nélküle.
* A billentyűk felirata ennyi idő alatt nem kezdett el kopni nálam, kifényesedés is csak minimálisan van rajta, főleg a space-n látni csak.
* Megtetszett, de nem venném meg újra. Valahogy még mindig hiányolom a jó öreg HP DT528 anyagminőségét. :\

Az új billentyűzet majdnem egy DELL KB216 lett, aztán olvastam, hogy játékra problémás, mert nem megy a w+shift+space kombó. Állítólag ez by design így van megtervezve, nem tudom, hogy tényleg igaz-e, mindenesetre nem akarom bekockáztatni.

Nézegettem tovább a kínálatot, de mechanikusat nem akartam venni, noname márkát nem akartam bekockáztatni (habár Chicony-val volt régen egy meglepően kellemes tapasztalatom) és a legtöbb ormótlan nagynak tűnik kép alapján, amit megint csak nem akartam. Végül teljesen véletlenül visszatértem a HP-hez, egyszerűen nem találok nála jobbat, ami kinézetre is tetszik és értelmesen van rajta megoldva az Fn gomb is: HP N3R87AA (Business Slim).

Jövő héten érkezik.

Update: Ismerős vett egy DELL KB216-ot, megerősítve általa, hogy tényleg nem megy vele a shift+w+space kombináció egyidejűleg...

Hozzászólások

Előttem egy Digital PCXLA-LQ "Designed for Microsoft WindowsNT / Windows 95" billentyűzet van. Ne kérdezd meg, hány éves... :-) És ugyan vizet nem, de sört már kapott :-P (2009-ben már írtam egy hsz.-ban, de tuti régebbi - valamikor 2004-2005 táján került hozzám egy leselejtezett PC tartozékaként...)

'95 környékén azért a PS/2 még elég egzotikumnak számíthatott a DIN-hez képest.
Amúgy a PS/2 --> USB átalakító gondolom vmi aktív cucc integrált elektronikával? Csak mert a 2 interfész homlokegyenest másképp működik, és nem lenne elég csak az "áthuzalozás". PS/2 ha jól rémlik endpoint polling-al működött, (volt is rá vmi registry hack h. feljebb vedd a polling frekvenciát, és faszább lesz a quake) míg az USB az busz-alapú.
--

Lehet, hogy a kilencvenes években a ps/2 egzotikum volt a dzsunkapécé-vonalon (miközben 1987-ben mutatták be...), de komolyabb eszközökben/gyártóknál azért nem annyira - 1998-ban egy IBM PC300GL volt a céges gépem, és azon bizony ps/2 billentyűzet+egér lógott.
7-800 Ft-ért nem érdekel, hogy mi van, mi kell, hogy legyen egy ps/2-usb átalakítóban (két ps/2 mama - usb papa), pláne azért, mert a mostani PC-men is van még ps/2 csatlakozó.

"habár Chicony-val volt régen egy meglepően kellemes tapasztalatom"

Most egy ujjlenymatolvasós régebbi Lenovo billentyűzetem van, a Chicony gyártotta, szóval lehet hogy nem túl ismert, de nem gagyi. Bár valószínűleg árkategóriától is függ

A vilag billentyuzeteinek kb 70-80%-at a Chicony rakja ossze, legyen az Lenovo, Dell, vagy akar HP. Neha forgalmaznak sajat nevuk alatt is billentyuzeteket, en a mai napig hasznalok egy KB-9820 tipusjelzesu peldanyt (szerintem a 20. eleteve korul jarhat). A gombokrol a felirat mar 10+ eve lekopott, a muanyag bombkupakoknal elegge jelentosen latszik a korom nyoma, viszont minden mas egyeb dolog tokeletesen rendben van. A gumiharangok is, amelyek visszanyomjak a betuket.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Leehet nem artan valami kakao biztosat szerezni ;-)

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Strapabíró irodai billentyűzet volt

Hát ezek szerint mégsem volt az. A régi DT528 sokkal strapabíróbb, azon még átfolyik a folyadék és nem zárja rövidre az elektronikát. Nekem is volt egy, egy teljes pohár bort ráöntöttem, és nem romlott el, csak kicsit ragadósak lettek a billentyűk. Ki lehetett mosni a csap alá tartva :)

Mellesleg nekem még a laptopom is kibírja bekapcsolt állapotban, ami veled történt, szóval ideje lenne felülbírálnod a "strapabíró" szó jelentését. Ami nyeklik-nyaklik, az szar. A kognitív disszonanciát meg hagyd meg az almásoknak.

Dell KB215/216-osom van, majd kipróbálom ezt a billentyű-kombinációt, eddig ilyesmibe nem futottam bele, de nagyon szeretem. Régi "nagyspace"-es Dell után álom rajta gépelni.

csak nehogy te is kapj egy emailt, azzal hogy "láttuk ám, hogy mit csináltál, amikor tönkrevágtad a billentyűzetedet, de ha küldesz pár bitcoint, akkor jófejek leszünk és nem mondjuk el senkinek" :D :D :D

--
Falu.me Tárhely Domain VPS

De jó neked! Én már csak az alsó sorig tudok ellőni XD

--
I hate those Smurfs!

Update: Ismerős vett egy DELL KB216-ot, megerősítve általa, hogy tényleg nem megy vele a shift+w+space kombináció egyidejűleg...