Új HP billentyűzet

Volt vala egy HP DT528 klaviatúra. Mindenki ismeri, látott már ilyet. Ha máshol nem, filmekben biztosan. Évente legalább kétszer meglocsoltam valamilyen folyadékkal, mert szerette, szépen kivezette alul és működött tovább. - Egészen mostanáig. Történt, hogy egyre több gombot nehézkesen érzékelt már és mikor felnyitottam, kiderült, hogy el van repedve a fóliája. Pontosan meg nem mondom mikor lett véve, de emlékeim szerint 7+ éve biztosan megvan már.

Mivel nagyon elégedett voltam a billentyűzettel, ezért biztos-ami-biztos alapon maradtam a HP-nál és vettem egy újat. Sajnos a fent említett billentyűzetet nem kaptam meg (leálltak a forgalmazásával?), helyette a QY776AA-t találtam.

Ami így elsőre változás a régihez képest, hogy kényelmesebb rajta gépelni és a gombok is szebben muzsikálnak a fül számára. A space hangja sem zavaró. Ami nem tetszik, hogy szemkibaszós kék LED van rajta. Szerintem a borostyán LED-ek kifejezetten szépek voltak a régi billentyűzeten.

A legnagyobb probléma viszont maga a műanyag ház és ezt inkább videó formájában demonstrálnám... Azért az előző HP billentyűzetes tapasztalatok után ezt pont nem vártam.

Na mindegy, ha kibír 10 évet és ugyanolyan jól vezeti el a folyadékokat, mint a DT528, akkor egy darabig elleszek vele. :-)

Hozzászólások

Szeretem ezt a billentyűzetet. Azért mert klasszikus, de a hangszabályzást is értelmesen oldották meg (Fn gombbal).

A kék ledeket én úgy oldottam meg, hogy ragasztottam rájuk (házon belül) vagy 5-6 réteg matt ragasztószalagot.

Igen, az Fn megoldás nekem is tetszik. Jó helyre tették az Fn gombot és tényleg csak minimális plusz funkciót ad, nincs telenyomva az egész billentyűzet funkciógombokkal. Egyébként meg is lepődtem a csomagot kibontva, mert a képeken elkerülte a figyelmemet ez a kis apróság. A hangszabályzó gombokat már birtokba is vettem. :_D

Hasonlót használok, csak ebben van smartcard reader. Masszív darab.

Nekunk ilyeneket voltak csomagolva (mar atvaltottak a slim keyboardra) az osszes ujonnan vasarolt HP szamitogepekhez. Olcso, irodai tucatbillentyuzet Mancikaknak tervezve.
10 ev? Sok szerencset. Az eddigi tapasztalatok szerint nem egy idotallo darab.

Ja, lesz belőle matricázatlan. Az enyémen sacc egy évvel benne nincs kopás. De ha lesz majd eladjuk jó drágán :).
Olcsó és kínai, persze, de még mindíg jobb mint az Optiplex-ek billentyűzete. Mechanikailag meg stabilabb mint a Logitech alsó középszintű drótnélküleijei.

Az egerek sokkal inkább megsínylették a költséghatékonyságot.

Azért én a Lenovo hagyományos billentyűzetétől (kép) sem vagyok elájulva. Napi szinten látok ilyeneket és közülük nem egy annyira deformálódva van már, hogy billegnek az asztalon. Hogy ez nem megfelelő használatból adódó deformálódás-e vagy valami más az oka, azt nem tudom.

Én a feketének a vezetéknélküli változatát használom. Nincs rajta LED! :-D A másikból meg otthon akad egy, jól bír jönni...