Otthoni hálózatom: wireless printer

 ( heckles04 | 2018. július 12., csütörtök - 19:11 )

Eljött az idő, hogy szükség van egy új nyomtatóra. Szerettem volna ha a nyomtató vezeték nélkül tud működni, azaz kábelen csak áram kell neki.

A Canon Pixma Ts3150-re esett a választás. Megkérdeztem tud-e ilyet. Mondták nem, csak "access point mode"-ban tud üzemelni. Tehát ha nyomatatok, akkor addig nem lesz internetem plusz vezetékes hálózaton keresztül nem fog menni.

Workaround: openwrt -> scan wireless network -> join as client.
Driver telepítés, megadjuk kézzel a nyomtató címét. Nyomtatunk. (egykét apróságott még simítgattam, de nem akarok túl szájba rágós lenni.)

Szóval, ha valaki ilyenben gondolkozna működhet a dolog.

update: Nem a nyomtató csatlakozik a hálózatra, hanem a hálózat a nyomtatóra. :D

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

what ? "Mondták nem, csak "access point mode"-ban tud üzemelni. Tehát ha nyomatatok, akkor addig nem lesz internetem plusz vezetékes hálózaton keresztül nem fog menni." ??? what ?

Ahogy néztem van rajta 1 WPS gomb, szépen felcsatlakozik az otthoni WIFIre, örül. Működik. Nem értem a logikát ? Nekem is van itthon egy Canon Pixma, bár nem ez a típus, de ott bizony nincs ilyen "csak access point mode-ban tud működni" bullshit. WPS-el összelőttem itthoni wifivel és kb minden eszközről elérem ami csatlakozik akár vezetékesen, akár wifin.

Szóval nem igazán értem mi ez itt? :)

Hint: esetleg ha WPS setup nem megy, USB kábellal felkötni egy gépre, szoftverét felrakni, azzal beállítani a WIFI részt és örülni :)

Itt van egy kis "trükk" ha nem WPS-el akarja az ember (mobilapp + APként connect rá, utána már elvileg lehet az otthoni WIFI routerhez csatlk. is belőni)
https://www.youtube.com/watch?v=neZoZSA6eKs

Ez meg csak simán a WPS verzió:
https://www.youtube.com/watch?v=2IqDO96XdGU

Ja, nálam is Pixma, és nálam is megy szépen. Igaz, ezen be lehet állítani a wifi jellemzőket. (Én mondjuk el nem tudom képzelni, hogy valaki ezt nem implementálja egy wifis eszközbe.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Úgynézki én gondoltam túl. Bár nem nagyon volt hozzá semmi guide. A képeken meg a telefont matatták csak.
Laptopról próbáltam configolni webes felületen, ott nem hagyta, hogy meg adjak wifit, csak az ac mode.
Majd lehet kipróbálom, de jelenleg működik, és estére már nem akarom elcseszni.
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

Ha sorba kene rakni, hogy mely halozati/it eszkozokkel sz*ptam a legtobbet,
akkor a nyomtatok vinnek magasan a palmat.

Az egyik nemezisem az egy HP all-in-one USB-s nyomtato. Windows frissitesrol frissitesre elromlik vagy a nyomtato vagy a szkennelo resze.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez azért elég furcsa. Nekem egy Xerox Phaser 3020-am van (több éves), és simán fel tud menni "normális kliensként" a wifi hálózatra, ahol kap egy rendes ip cimet és onnantól lehet rá szépen nyomtatni.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Ha van egy régi, de működő kábeles nyomtatóm, akkor érdemes lehet valami eszközzel (pl. rasberry) wireless működésűvé tenni?

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

USB -s router kell neked ddwrt/openwrt -vel, biztos össze lehet kalapálni. Egy fullos rpi csak azért hogy wifire tegye a printert eléggé overkill :) De játszós projektnek nem rossz.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Ezt a funkciót azért a 9 dodós RPi0w is meg tudja lépni. (Mondjuk azt nem tudjuk, hogy *milyen* az a kábel. Ha régi, akkor lehet akár Centronics is - soros nyomtatót azért már én se feltételezek, de tény USB-serial átalakítót könnyebb találni a fiókban, mint USB-paralelt /sajnos már az enyém is elfogyott/ ;-) )

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?