Véletlenszerű kikapcsolás

Sziasztok!

Hajam égnek állna, ha lenne. De nincs, így csak a helye marad állva...

Adott egy Sony MWZ-B183F mp3 lejátszó, ami fogja magát és random számonként kikapcsol szám közben. Mondom, biztos hibás mp3 fájl, de nem hiszem mert gyári reset megvolt, beformáztam újra a meghajtóját, és más zenéket tettem fel rá, és a probléma fennt áll most is. Tavaly vettem kb egy éve már, és eleinte is csinált már ilyet, de akkor is idegesítő.
Rá van írva, hogy made in japan... No comment.

Amikor egy ilyen kikapcsolás után visszakapcsolom akkor mintha full resetelődne az adatbázisa, s végigfut a library megint rajta, hogy végigscannel-je az összes zenét rajta. Akku nincs lemerülve, s függetlenül csinálja az akku töltésétől.

Vajon miért csinál ilyet? Gondolom csak nem gyári hibás. Volt már elődmodellje nálam, az sokkal jobb volt, de 5 év után beadta a kulcsot, mert kimostam véletlenül. (A kimosás után még bő 2 évig működött.)

Hozzászólások

Nem lehet, hogy sérült a filerendszere, s meg kellene formázni? Ugye umount-olod - Windows-on is! -, mielőtt kihúzod az USB csatlakozóból? Újabb firmware van rá, lehet frissíteni?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Garancia van még rá? Had bajlódjon a szervíz.
Az utolsó FW-t nem lehet újrafrissíteni? Esetleg downgrade?

Az is lehet, hogy valahol beázott vagy rakoncátlankodik az egyik kapcsoló. Lehet nem ártana neki egy szétszedés, és ultrahangos tisztítás

Ma reggel ahogy mentem munkába kb 10 percen belül megint kikapcsolt. kb azonnal kihúztam a zsebemből és láttam a kijelzőn hogy kiirja hogy power off mintha rendesen kapcsolnám ki. De a hold csúszka el volt húzva ami eleve kizárja hogy a play/pause gomb hosszan nyomva maradjon a kikapcsoláshoz.... Érdekes. Pedig nem 2-3k-s hulladék lejátszó.

Nekem volt egy filléres fehér Philipsem (nem volt 5ezer). Na az addig müxött, amíg teljesen szét nem esett a fizikai igénybevételtől (saját hiba, nem a lejátszóé).
Sajna nem érdemes már MP3 lejátszót venni, drágát meg pláne nem. Kár hogy nincs valami olcsóbb mobilnetes, amivel lehetne netes streem-et hallgatni. Ha van is hasonló, az már egy komplett mobil, méreteiben is.
De pl egy shuffle méretű cucc, amire előre fel lehet tölteni netes rádiólistát pl, majd azok közt kapcsolgatni menet közben.

Talán túlmelegszik? Már hogy tavaly is csinált ilyet ekkoriban.