33% - ez jó arány?

 ( Zahy | 2018. május 6., vasárnap - 9:18 )

Megszámoltam:
egy blogomhoz (eddig) sikerült 6 hosszászólásból 2 olyat is elkövetni egyik fórumtársnak, amelyben nem szerepelt "mérnökurazás", sem a "tech-lakájmédia", illetve "birka" kifejezések egyikének sem előfordulni. OK, az egyik hozzászólás csak szimpla +1 volt, de akkor is, 1/3-a a hozzászólásnak nélkülözte ezeket. Komolyan, olyan ez, mint Torgyán doktor bármely beszéde patakvér nélkül.

Szinte ünnepi.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Orbán Viktor monnyon le! :)
--
♙♘♗♖♕♔

Sohasem fogok rájönni, mi baja a mérnökökkel. Ha legalább a közgazdászokat szapulná, akik a földi élet megrontói, még érteném. :DD


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Kirúgták a felvételin? Eleve bölcsésznek indult? Vannak még ötleteim...

Én csupa mérnökök között is hallottam ezt. A mérnök úr, vagy a főmérnök arra vonatkozik, aki kicsit túl sokat okoskodik, hogy minden szép túltervezett legyen. A not invented here effektus, meg a működő dolgok újratervezése csak hogy értse ő is a jellemző rá.

Onnan tudom, hogy én is megkaptam már :-)

Szerintem inkább az a baja, hogy van egy vaskos, ám megalapozatlan álláspontja valamiről, s mindenki, akinek viszont van megfelelő képzettsége, gyakorlata, tud számolni, a fejét fogja az ötleteitől. Aztán hajbazer azt érzékeli, hogy mindenki szembe jön, tehát rajta kívül nyilván mindenki hülye.

Ugyanakkor vannak jó gondolatai, csak elvéti a nagyságrendeket. Ezért kellene neki is az elméleti megalapozottság, mert az ördög mindig a részletekben rejlik. Sok dolgot nem elég kvalitatívan vizsgálni, ki is kell számolni, mi mennyi, aztán lesz ott csalódás.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Első felbukkanásakor próbáltam én is és mások is rávenni tényleg fokozatosan újragondolásra, mert a felvetései egy része tényleg igaz. De valahogy csak nem sikerül lejjebb adnia se neki, se sok hasonló vehemenciájú embernek a mindent elsöprő forradalomnál, és a hülyézésnél, ami a szokásos jele a kommunikáció majdnem teljes elbukásának (részéről ÉS részünkről is).

Napokban több helyen is olvastam hogyan emlékszik a mostani generáció Marx-ra, aki hasonlóan tett jogos felvetéseket, de legalább annyi téves megállapítást is, majd tett egy rakás eszméletlen javaslatot, hadovált elvekről, amikhez ő se tartotta magát, és mégis most 2008 óta mint Nostradamus-t úgy ünneplik, bármiféle kritika nélkül.

Hajbazer és az említett blog kommentek kapcsán egy kikristályosodott mostanra: arrogancia. Mucsázás épp most ütötte meg a szemem, eddig nem tudom egyszerűsített-e ilyen brutálisan, lehet, de ezzel nagyjából 90%-át teljesíti is a fentemlített ideológia-család követői vizsgájának: "az emberekért", mondják, nem veszik észre, hogy az emberek akarata ellenére teszik, helyettük, és hogy hihetetlenül nem hatékony a kommunikációjuk, ellenben az erőszakosságukkal ezt aktívan pótolni akarják.

https://youtu.be/1CfbK9b4b5Q?t=17m17s (itt kezdodik Marx hulyesegeinek az elemzese, de az egesz beszed jo volt)

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Nem érti, kirúgták a felvételiről, nem végezte el a mérnöki egyetemet, vagy elvégezte de nem tudott a pályán maradni... Sok lehetőség van. :)

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Erről van szó! Megint szakért egy "fősodratú" mérnökúr :D

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

A fent említett nemtudjukki ;) olyan szinten nem ért a hardverhez, hogy számára egy mérnök felér Sorossal. Remélem jól elmagyaráztam. :)

Ami az érdekérvényesítő képességet illeti, szerintem 1 mérnök = 1 nanoSoros. Más megvilágításban 1 Soros = 1 gigamérnök. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE