KBD 1.12

KBD 1.12

Hozzászólások

Már abszolúte nincs ötletem, hogy miért nem működik a nagy E betű. Gyanakodtam még a kernelre, hogy valamit nem forgattam bele jól, de tegnap az újraforgatás után sem működött. Még mindig a kbd 1.12-re meg az inputrc-ben foglaltakra gyanakszom, de nem tudom, hogy hol lehet a hiba. Minden mást szépen kezel a magyar bill-en, az összes specifikus dolgot, csak az E betűt nem. Meg vim-ben a ctrl-altgr-g kombinációt nem. De azt meg konzolban kezeli jól.

Ha valaki tud segítsen kérem.

Czifi

Linux From Scratch stable 6.0 rendszert építettem. A billentyűzetem magyar, így a billenytűzetkiosztást is magyarra állítottam. A gondom az, hogy a bash promt (bash 3.0)után nem tudok nagy e (E) betűt írni. Pl. Vimben már működik.

Nem tudom, hol lehet a probléma. Ha a segítséghez még kell valami infó, utánnanézek. Jelenkleg nem tudom, hogy hol indulja el.

Czifi

Ez csak egy tipp, de szerintem a BLFS könyvben nézelődj. Pl. itt:
http://www.hu.linuxfromscratch.org/blfs/view/cvs/postlfs/profile.html
Gondolom az /etc/sysconfig/console file rendben van.

Gondolom az /etc/sysconfig/console file rendben van.

Igen az a file rendben van.

Az UHU 1.2 beállításaival hasonlítottam össze és nem volt komoly eltérés. Ami volt azt kipróbáltam de E betűm akkor sem lett. És az a furcsa, hogy minden más karaktert jól jelenít meg, csak ezt az egyet nem.