Licencelt szoftverek GPO-ban (W2012R2)

 ( makgab | 2018. március 30., péntek - 8:50 )

Üdv!
A Mandatory profile szépen működik (egyelőre VM-ben tesztelem). Azaz következő bejelentkezéskor a user profilja felülíródik a szerveren tárolttal. (A GPO proxy is működni látszik. :))

Egy dolog maradt, hogy a licencelt szoftvereket hogyan lehetne megoldani. Pl. AutoCAD, VisualStudio Community.

* A VS ingyenes, de azt is adott időközönként validálni kell (lsd. korábbi téma).

* Az AutoCAD 2017-t viszont minden fióknál külön kell aktiválni és a kövekező belépéskor a profil törölné az aktiválást. Vagy ezek maradjanak lokális fiókban?
Itt mintha azt irná, hogy nem támogatott:
"...
Note: As of the 2015 release Group Policy Objects (GPO) are no longer supported as a method of distributing Autodesk products to Windows computers."

Mi lenne a legoptimálisabb megoldás?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Note: The Autodesk 2015 products do not support Group Policy Objects (GPO) as a distribution method. Microsoft SCCM is the recommended alternative."

http://help.autodesk.com/view/INSTALL_LICENSE/2015/ENU/?guid=GUID-F3B718E3-0172-4243-9DE2-4A86576661CA

Egyébként meg ha már fizettek egy rakás pénzt a szoftverért, akkor meg lehet kérdezni őket is.

Egy vasat nem kell érte fizetni, oktatási célra (diákoknak... stb.) ingyenes!
Viszont a helyi hivatalos forgalmazók, support sem kap már semmilyen információt. Csak a neten levő infó van. Beszéltem a magyar helyi "supporttal".

Imadom az ilyen oktatasi celokra ingyenes dolgokat. Olyan mintha drogot arulnanak a gyereknek es ezt legalisan. Most fiam ingyen kapod az elso adagokat, de miutan raszoktal ugyis eleted vegeig tejelni fogsz nekem.

Kislanyom nem ette meg a belga csokitortat, mert "nem olyat szoktak enni az oviban". Hat megvettem neki a legolcsobb gagyit es boldogan falta, mert ismeros volt az iz..

Már jópár éve működik a dolog. Regisztrálhatsz egyénileg és intézményi szinten (kulcsot kap hozzá a regisztrációkor). Lsd. korábbi AutoCAD témában. Szabadon letöltöd és használod full verzióban (x ideig).
Nem tudom ebben mi a rossz? Amikor pl. főállásban ezzel fog foglalkozni (pénzt keres vele), akkor majd megveszi.