Fénykép az önéletrajzban

 ( villanymester | 2018. március 22., csütörtök - 0:44 )

Egyes országokban (pl.: USA) nem szokás a CVbe képet rakni, inkább negatív, hogy a kinézeteddel szeretnél állást kapni.

Itthon egy egyetemi versenycsapathoz is fényképes CV kell. A multikról nem is beszélve.

Szerintetek mi lehet a mozgató rugója annak, hogy itthon kell bele a fénykép, sőt már-már kötelező? Nem hostess és modell állásoknál, de informatikus vagy villamosmérnök pozícióknál is.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Mindig is így csináltuk" effekt.

Multinal dolgozom, nem szokott erdekelni, ha nincs fenykep. Az enyemben sincs.

Beszélgettem állásközvetítő/fejvadász/karrier tanácsadó hölggyel - erről azt mondta:
- Nincs több idejük egy CV-t megnézni max.10-20mp. - de ha van rajta fénykép, akkor jobban megjegyzik és tudják kihez társítani az adatokat..

Ez kamu duma, mint a könyvelőknél a kinyomtatva kell látnom, nem jo scannelve...

Arc alapján teszik meg az első benyomást. Randizni sem lehet egy paravánnal elválasztva, sötétben, vakon. Illetve lehet, de jön a másnap... és akkor próbaidő alatt lesz vége a kapcsolatnak.

Az *oreg* konyveloknel legalabbis :) Ertelmes konyvelo orul, ha nem kell papirokkal szopnia.

kamu - nemkamu, de ez van.

Egyetértek veled. De ezzel azt mondod h "pofára" megy a recruitment.

Ami nem lep meg, ilyen a világ.. de azért mégis megkérdőjelezhető etikai oldalról...

Szeretünk arcot társítani az emberekhez. Biztos mások is, csak máshol meg kialakult, hogy az ribancos, ha ott a képed... Szerintem egy főnök dolgát megkönnyíti, hogy minél hamarabb megjegyezze az embereit arcról, ha mondjuk hirtelen verbúvál össze egy nagyobb csapatot... vagy ilyesmi.

Viszont egy kép alapján már előitéled lesz, ez befolyásolni fog téged az elsődleges kiválasztásnál, anélkül hogy bármilyen tárgyi tudást ellenőriznél a jelentkezőnél. Ha jól tudom sok országban jogilag tiltják a nemeddel és a születési időddel együtt (kor) ha szerepeljen, mert ez alapján diszkriminálni lehet.

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó

Sőt a hirdetésben nem szerepelhet, hogy csak hölgyet keresel (mondjuk pénzügyesnek vagy titkárnőnek). De azért azt se feledjük, hogy együtt kell dolgoznod valakivel, aki nem szimpi (vagy nem nő, pedig azt akartok). Engedtessék meg, hogy azért válogasson egy cég az alapján is, hogy ki szimpi arcra. Egy csomó időt spórolnak, ha már a CV-ben látják a képet.

Néha még hallok idősektől olyat, hogy kötelezővé tennék a felvételt, ha minden feltétel (iskola+képesség) adott. Egyelőre ott tartunk, hogy kirúgni nem lehet valakit csak úgy, ha minden adott. Ez azért már nem a szocializmus, nem alanyi jogon jár a munka, már a munkáért is meg kell dolgozni! :)

"Engedtessék meg, hogy azért válogasson egy cég az alapján is, hogy ki szimpi"

Eddig oké.

"arcra"

Itt már nem oké.

nem szép dolog, de ez van.

Szia,
Nem akarok gonosz lenni, de igazából bármi alapján lehet diszkriminálni. És ha egy állás lehetőségre te lennél a kíváló jelölt, de az interjún látnak meg és leszel unszimpatikus, csak pazaroltátok egymás idejét. Leginkább ők a tiedet. Ellenben ha van kép az önéletrajzon, akkor már ez eleve kiderülne.
Bár, személy szerint még egyszer se láttam olyat, hogy valakit kép alapján ne hívtak volna be, legtöbbször az a legkissebb érv/ellenérv.
Üdv.,
LuiseX

Sajnos (!) a rossz képek (bulizós képből kivágva vagy érettségi öltönyös kép kis bajusszal) alapból adnak -10 pontot a CV-hez. "Mert biztos a munkája is olyan, mint a CV-je és a fizimiskája", "Sokat bulizik, minden hétfőn betegszabin lesz", "Nemsokára szülni fog, nézz csak rá", stb. :(

Szia,
Azért, ha bulizós képet csatolsz a CV-hez, ne lepődj meg, ha nem vesznek komolyan. Ezt az arcodat mutattad, vállald is a következményeit.
A kép kiválasztása pedig leginkább a te felelősséged, ahogy a CV-det sem írják meg helyetted, és a munkádat sem végzi el más neked...
Üdv,
LuiseX

aki így pályázik... - nem mondok semmit, csak egy tanácsot: előtte inkább menjen el karrier tanácsadóhoz vele közösen írjon CV-t.
Egyébként, egyes CV-k katasztrofálisak..

Unconscious bias melegágya. Így halad a cég afelé, hogy szép, de hülye dolgozóik legyenek, Hawking bácsihoz hasonló zseniket meg elküldik. :) Én nem tenném bele, akkor se, ha kérik.

Segíti a recruiter / HR munkáját, ha van fénykép. Napota ~100 CV megy át egy ilyen ember kezén, és tucatnyi emberrel egyeztetnek mégannyi munka kapcsán. Nem azzal tölt 10 percet hogy eszébe jusson melyik jelölt melyik, ránéz az arcképedre és tudja mivan.

+1

Evvel az erővel akkor mindenki válassza ki kedvenc mesehősét, és küldje be azt, az is egyedi lesz és még inkább megjegyezhető. Indulhatok Vukkal?

Ha valakinek gondjai vannak a memóriájával, használjon rá szoftvert, pl. https://hire.google.com/

> mindenki válassza ki kedvenc mesehősét

dehát miért ne?
csináltam már szokatlan dolgokat recruitment folyamat során, általában kifejezetten pozitív eredménnyel

Taníts, mester! :)

Nem kell nagy dolgokra gondolni, inkább azt mondanám, hogy a stresszinterjú fordítva is működik. :)

Kicsit meg kell grillezni a recruitert, amíg nem tolod túl, (jó értelemben) emlékezni fog rád. A személyes kedvencem kikeresni valami jó sztorit a munkahelyiterror blogról vagy hasonló helyről, majd point blank rákérdezni az interjún.

Jaja, de ehhez el kell jutni az interjúig!

Nem értem ezt a hobbi autizmust. Persze, indulhatsz, valszeg "Vukos fasz"-ként fognak rád hivatkozni egymás között.

hobbi autizmus?

Beszéltem konfon vagy valami hasonlón valakivel, aki egyáltalán nem volt szimpatikus, így amikor beküldte a CV-t a képről rögtön emlékeztem rá és tudtam, hogy nem akarok vele együtt dolgozni.

Egyébként miért jelent problémát képet tenni egy CV-be?
--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

"Egyébként miért jelent problémát képet tenni egy CV-be?"

Write-only módban vagy? Olvasd el a fentebbi hozzászólásokat.

Konkrétan melyiket?
--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

A usákokban a linkedin-nel mit csinálnak? kitakarják postit-tel a fotót?

Nem kell. Nincs fent kep. Pl. :D

Ha valakit érdekel a fotó akkor megnézi a linkedin profilod amit gondolom belinkelsz a CV-be.
Amugy meg az állások 90%-a ugyis linkedinen megy.
Szerintem inkább az a fontos hogy ne valami idióta facebook képet tenyél linkedinre( ne legyne kutya, ne legyen superdesign, ne legyen bulis...stb)

ha nem tévedek nem gyakran adnak meg konkrét fizetési sávot, valamint nem mellékelnek fotót a munkakörülményekről..munkahelyről..ami lehet egy merő retek is, vagy nasa szint. Lehet ha látnád a körülményeket, nem is pályáznál..
Szóval a fotó kérés unfair dolog szvsz..cserébe a rendezett megjelenés elvárható.

> Lehet ha látnád a körülményeket, nem is pályáznál..

Ez lehet, de olyan helyen még sosem írtam alá ajánlatot, ahol nem mutatták meg előtte az irodát kívül-belül.

De tudjuk, hogy dolgoztal a MS-nal, szoval nalad nincs magasan a lec. :D

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

Nem tudom, én az MS irodát pont szeretem – nem az év irodája, meg ilyesmi, de elég sok irodát láttam már, és ez szerintem bőven átlag feletti. A dunaparti séta pl. ebéd után priceless ha szép az idő, de otthonról sincs túl messze, működik az infrastruktúra, stb.

szerk: Igaz, hogy engem pl a kreatív tárgyalónevek vagy a többi buzzword (pl. fiatalos iroda, bármit is jelentsen) nem mozgat meg. :)

Kulturális különbségek, ha nem tetszik, el lehet költözni vagy lehet saját céget vagy saját csapatot alapítani, ahol Te válogatsz.
Saját véleményem: Szerintem is irreleváns, hogyan néz, milyen a politikai gondolkozása, vallása vagy szexuális orientációja, ha a munkája profi!

Szerintem nem elköltözni kell, csak nem kell felülni a hülyeségnek. Majd egyszer elfogy a munkavállalóból az a cég, aki hülyeségeket vár el (és itt most utalok a Morgan Stanley öltözős topicra is :)).

Sosem tettem fenykepet oneletrajzba, senki nem panaszkodott miatta es amikor kerestem, kaptam munkat Magyarorszagon. Multinal is.

Nekem nem tunik ugy, hogy kell, sot, mar-mar kotelezo.