Samsung M2026W vs M2070W

 ( moha7 | 2018. március 10., szombat - 13:51 )

Sziasztok!

Szerenték venni egy nyomtatót. Fontos, hogy Linux alatt normálisan működjön. Kinéztem egy Samsung SL-M2026W lézert, ami wifis és ahogy utána néztem, gond nélkül megy Linuxon. Viszont nem sokkal többért volna multifunkciós SL-M2070W, ami szintén wifis, viszont nem tudom, hogy a scanner része használható-e Linuxot. Sane támogatási listában nincs benne, bár találtam cikkeket, hogy _elvileg_ működik Linuxon is.
Van most egy scannerem (helyesebben egy régi multifunkciós HP, aminek a printere nem műxik), amit tudok használni, de nem tudom, mi a jobb: a sima printer és később egy különálló scanner, vagy a multifunkciós. Közvetlen másolásra ritkán van szükségem, ellenben nem lenne rossz, ha párom magának meg tudná oldani a scannelést (neki Windows van a gépén)

Valaki esetleg használja ezen eszközök valamelyikét? Mik a tapasztalatok?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Samsung M2070W-m van, LinuxMint 17 és 18 alatt is használtam mind a nyomtató, mind a scanner részt (kicsit bűvészkedni kellett vele + érdemes a gyári telepítő scriptet használni)

A scannelés is wifi-n megy vagy csak a nyomtatás? Illetve xsane viszi?

Ha jól emlékszem a Scannelés csak USB kábellel ment - Windows-ra van viszont saját szoftvere, amivel mindent kezel (és a WiFi-t pl csak azon keresztül tudtam belőni)

Bocsi, de ez hogy kapcsolódik ide? Enyhén szólva nem az az árkategória, amit keresek.

Én messziről kerülném a Samsung nyomtatókat, ezért a pénzért kapsz már normális Canon-t vagy HP-t.

--

Jók a Samsung nyomtatók, főleg Linuxhoz. Nem kell kerülni őket.

--

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

Nekem most esett le, hogy valószínűleg otthonra keres nyomtatót a topiknyitó.
Úgy lehet, hogy rendben vannak, de kicsit nagyobb terhelés alatt széthullanak, a szoftveres hülyeségeikről nem is beszélve (mármint Win alatt, Linuxon nem kizárt, hogy rendben vannak).

--

Korábbi nyomtatóm is Samsung volt, azzt használtan vettem. Ment Linuxon zokszó nélkül és tette a dolgát.
Amúgy szétnéztem: multifunkciós HP-ból láttam ugyan hasonlót, de arra csak 1 év garancia lenne, drágább bele a toner és a felbontása is kisebb.
Canon meg méregdrága, a legolcsóbb wifis multifunkciós 57 ezer. Már persze a lézer, mert tintásat nem fogok venni!

Tonerkapacitást is figyelembe vetted az áraknál?

--

Igen. Samsungba az 1800-as toner kerül annyiba, mint a HP-be az 1500-as.

Megvettem az M2070W multifunkciósat. A wi-fi hálózatra secperc alatt kapcsolódott WPS-sel.
Linuxon egy Unified Samsung Driver (http://www.bchemnet.com/suldr/index.html) telepítése után gond nélkül működik a scanner és a nyomtató is.

A nyomtatót látja USB-vel, IPP-vel és TCP/IP printerként is, bár eddig csak USB-vel próbáltam.

A scanner része is egyből megy a driver telepítés után, viszont két furcsaság van: egyik, hogy az Xsane ugyan felkínálja, hogy válasszak eszközt (USB vagy hálózati scan), de az USB-re folyton annyit ír, hogy "device is busy". Másik fura dolog, hogy bár hálózaton megy a scan, minden bescannelt képnek ad egy fehér keretet, mintha a kijelölt terület szélén nem tudna semmit beolvasni.
Mindegy, ezekkel együtt tudok élni.

Holnap kiderül, hogy Windows alatt hogy szuperál.

Nálam M2070 sima változat megy (tehát nem a W-s Wi-Fi-s modell) Arch Linux alatt, a nem hivatalos tárolóból tettem fel a samsung-unified-driver-printer és samsung-unified-driver-scanner csomagokat és működik. Magával a nyomtatóval nem vagyok elégedett, nem tudtam vele borítékot nyomtatni, valahogy nyomtatásnál a dokumentumot akkor is A4-eshez akarja hozzáigazítani a driver, ha a XeTeX-kel és dvipdfmx-szel fordított pdf helyesen tartalmazza a borítékkal egyező oldalméreteket. Az teljesen mindegy volt, hogy fekvő vagy álló tájolással próbálom a nyomtatást és a pdf doksi létrehozását, mintha a nyomtató szúrná el, nem is a szoftveres rész. Ezen eléggé bosszankodok, de minden más megy, nyomtatás, szkennelés (Sane, és XSane GIMP plugin).


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum