KSH Electra Adatszolgáltatás

 ( mraacz | 2018. február 28., szerda - 10:06 )

Nem tudom, ez a szutyok volt-e már:

"Tájékoztatjuk, hogy a KSH-ELEKTRA használatához a Adobe Flash Player bővítmény legalább 16.0, ill. Linux esetén 11.2 verziója szükséges.
Ha az Ön bejelentkezési oldalán az Elektra Adatszolgáltató Kliens felirat alatt megjelenő Flash: szöveg után alacsonyabb verziószám szerepel, kérjük frissítse Flash Player bővítményét."

Gondolom hogy azért flash, hogy szép csili-vili legyen, esetleg mert ezt jobban fizetik a fejlesztőnek?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kopint-Datorg its called NISZ nowadays. :P De van HTML5-ös "ASP-s" verziójuk már az iFormból.

A NISZ-nek van amúgy saját fejlesztője? A KAÜ-t nem ők csinálták, hanem egy másik cég. Az AVDH-t sem, a többit sem.

Napi kapcsolatban vagyok a NISZ-el, de bennem rendszeresen az merül fel, hogy értenek egyáltalán valamihez? :D

Valamihez biztosan, ha életben tudnak maradni... :-)

Most nem mindegy, hogy NISZ vagy nem NISZ? A Flash sztem szakember választása volt, fizetésért, sőt, azt is feltételezem, hogy aki a Flash mellett döntött a fejlesztés idején, dönthetett volna mást is. Komoly szakmai érvek kellenek ahhoz, hogy valaki egy KSH site-on Flasht válasszon fejlesztéshez. Azt hiszem, de megengedem, lehet, hogy nagyon tévedek.

EKOP pályázat volt úgyhogy tutira nem Olafnak hívták a csávót. (szerintem a legtöbb IT tenderen besírna :D) Az, hogy a KSH miért ezt választotta meg csak ők tudják. Én csak a vállalkozói szerződést találtam meg az abban emlegetett (Ajánlattételi felhívás és az ahhoz tartozó műszaki leírást nem). :D

Hát, nem tudom... most hogy a dolog mögött korrupció van-e, az sztem tökre nem érdekes, inkább valami szakmai felelősség nekem a kérdés ilyesmiben. Nem csak a kiíró - talán főleg nem a kiíró preferenciái miatt, hanem inkább az a szakember érdekel, aki azt tanulta, hogy egy ilyen pályázaton (n évvel ezelőtt, rendben) Flash a helyes választandó eszköz a fejlesztéshez. Ez pl. engem jobban aggaszt, mint hogy ki mennyit tett és tett-e egyáltalán zsebre.

Ezt nem fogjuk megtudni, hogy mi vezette. Lehet ez jutott eszébe a "vékony kliens" szóról, vagy sok unatkozó flash varázsló ült a cégnél. De szerintem ez a "vevő" szempontjából nagyobb gáz mint a fejlesztő szempontjából. Értsd már 2010-ben sem lehetett túl egyszerű egy flashes "vékony klienst" rásózni valakire .

Autót vezetni képes kiszállós NISZ-es kolléga értett a kihozott switchhez. Ja nem, nem értett. Mobilneten valami távmenedzsmenten keresztül adott ip címet a távoli kolléga a kiszállított switchnek, hogy rá tudják húzni a configot.

Idomsoft, de legtöbb esetben minden ügyfél viszi a saját rendszerével a saját fejlesztőit(amit sokszor szerencsétlen esetben közbeszen "nyertek").

Mert 5 éve készült és akkor ez tűnt jónak, szépnek, tartósnak.
Állandó fejlesztés miért nincs? Miért nem fejlődik folyamatosan? Ahogy egy cukrászda is megújul, még ha a sütik ugyanazok is.
Kérdés persze költői volt...

5 évvel ezelőtt a Flash még tartósnak tűnt? Rohan az idő.

5 éve szüntette meg az Adobe a Flash plugin androidos támogatását...

Szerk.: Ja, nem. Lassan 6.

A vcenter mikor váltott kizárólag webes elérésre, ahol a flash-es a teljes tudású verzió...?

2016, de a legénységet átültették html5-ös mentőcsónakokba. :)

No igen, bár azzal a mentőcsónakkal maximum a felszínen maradni lehet, de hajózni azt nem igazán...

Volt már :) https://hup.hu/node/148207

De ez durvább: https://hup.hu/node/145143 ("NAIH_AVATÁR" Bejelentkezés Kitöltő Keretprogram)

A vmware vécenter webes felülete szerintem durvább...