Flash alapú honlapok 2016-2017

 ( Charybdis | 2016. június 30., csütörtök - 12:37 )

Még mindig a világ honlapjainak 8,3%-án található Flash, bár erősen csökken a népszerűsége. Gondoltam, ebben a topikban összegyűjhetjük érdekességképpen, hogy milyen honlapok használnak még mindig Flasht. Olyan honlapokat gyűjtsünk, amik Flash nélkül nem mennek.

Én írok kettőt:

KSH-ELEKTRA Elektronikus adatgyűjtés: https://elektra.ksh.hu/ (itt kell beadni szervezeteknek, vállalkozásoknál a KSH felé a statisztikai adatokat)

UnicreditBank internetbank: https://extra.unicreditbank.hu/eib_SP/loginpage.hu.html?defaultLanguage=hungarian (bejelentkezés csak flash alapú, de minek?)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Bármely nyomda ügyféloldala, ahol Agfa prepress rendszert használnak.

Show me the "Wow" ;)

Komolyból: majdcsak az összes gagyi webmail és toldacuccot társaik.

Off
Az én honlapom is használ flash-t html5 mp3 lejátszás alternatívájaként. Sajnos még jönnek olyan böngészőkkel, amik csak így működnek. Pedig jó lenne már kigyomlálni ezt a kódrészt.

"Olyan honlapokat gyűjtsünk, amik Flash nélkül nem mennek."

Igaz nem szorosan a témához kapcsolódik (nem flash), de nekem is van egy sztorim:
A minap a Magyar Országos Közjegyzői Kamara oldalán kellett regisztrálnom. Az oldalon - aminek a fejléce Comic Sansszal van írva - nem csak azt tudtam meg, hogy hogy a böngészőm nem támogatja a Java használatát, hanem:
"A webalkalmazás jelenleg csak Windows 7/8/10 operációs rendszereken használható az aláíráshoz használt komponens korlátai miatt."

Többszörösen eldobom az agyam. Egyáltalán melyik böngésző támogat még Javát? Edge már nem, Chrome egy ideje már nem, Opera valószínűleg nem, lényegében marad a Firefox, vagy valamelyik régebbi IE. Felhasználóbarát, tényleg.

Nem weboldal, de a biztosítékot kicsapta: SMART Notebook szoftver.
Már rég nincs telepített flash a gépeken csak ami a böngészőkbe van integrálva, erre ez a szar telepítéskor feltesz magának egyet.