Apache 2.2 magas load

Fórumok

Sziasztok!

Van egy problémám amibe szeretném kérni a tapasztalt fórumozok segítségét. Van egy virtuális szerverem Debian 6-al tudom öreg, és 5.3.3-as php-vel. Mostanában naponta többször azt csinálja, hogy elszáll a load akár 100 fölé is. Van egy figyelő scriptem, ami 15-ös load fölött leállítja az apache-t és utána elindítja. Ma kb 10-szer volt, hogy megterhelték a szervert, és nem tudok rájönni, hogy mi okozhatja. A server-status-ba folyamatosan mindig változó site-okhoz látok magas CPU értékeket. Mostanra ott tartok, hogy érzem túlmutat rajtam a probléma. Szívesen fizetek is ésszerű összeget ha valakinek van tudása kedve segíteni.

Köszi!
Robi

Hozzászólások

Valószínűleg nem az Apache csinálja a nagy load-ot, hanem a sok (parallel futó) PHP oldalgenerálás.

Gondolom, kifogy a gép a RAM-ból, aztán beswappol.

A mai portálmotorok szeretnek akár többszáz mega RAM-ot is elpusztítani. Kapsz egyszerre 10-20 oldallekérést (ami nem sok) és máris ugrott több giga RAM. Hány giga RAM-od van?

Ha az oldalgenerálások erőforrás-igényét nem áll módodban csökkenteni, akkor csak azt tudod tenni, hogy lekorlátozod az egyidejű oldalgenerálások számát úgy, hogy az biztosan beleférjen a rendelkezésre álló erőforrás-keretbe.

- Elzavarod a nepet a busba...
- Php cache-bol van ezer, nezz rajuk
- Nezd meg az sql reszt is. Itt is szokott gond lenni. Indexeletlen where es tarsai, rossz szerver konfig
- Apache mem/disk cache, vagy ennek megfelelo
- Ha a keretrendszer, portal engedi hazznalhatsz/hasznalj sajat cache vagy statikus tartalom generalot