RAID és a rebuild

Minap került az egyik szerverbe egy 8TB-os tükör. Ennek már 15 órája, most kíváncsiságból ránéztem, 27%-nál tart a rebuild ezen a 8TB-on. Értemén, hogy lassan megy, de wtf...

Hozzászólások

pedig egyszerű a matek: 8TB = kb. 8000 GB = kb. 8000000 MB.
Ha ideális esetben folyamatosan tudnál rá írni mondjuk 200 MB/s-el, akkor is kb 11 óra lenne. Ennyit tud ma a technika forgó lemezen.
--

Persze, hogy nem szólt neki a hülye júzer, már miért tette volna, ha lehet egy blogposztban hüledezni, hogy mennyire nincs összhangban a teljesítmény a kapacitással így 2018 kezdetén?.. Egyébként megmondtam volna neki, hogy null kilométeres, ha volna rá opció. (ezt egy grafikus toollal raktam össze, nem terminálcsapkodással, gondoltam azzal gyorsabb összerakni, tévedtem amúgy... :D)

--
openSUSE 42.2 x86_64

"Ha ideális esetben folyamatosan tudnál rá írni mondjuk 200 MB/s-el, akkor is kb 11 óra lenne. Ennyit tud ma a technika forgó lemezen."
vs
"ha lehet egy blogposztban hüledezni, hogy mennyire nincs összhangban a teljesítmény a kapacitással így 2018 kezdetén?"

Pont hogy összhangban van, ezért ennyi. Do the math :)

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Lassu mdsync esetén érdemes megnézni az alábbi beállított értéket, és feljebb tolni egy kicsit...
Valahol ezen a környéken kell keresgélni...

/sys/block/md****/md/sync_speed_max

Nekem volt amikor ez 3MB/sec értékre volt állítva...

mer' így kellett volna megcsinálni a tömböt oszt' nem nézegetne semmit hanem elhinné, hogy ez így kafa:

--assume-clean

Some people have noticed the --assume-clean option in mdadm and speculated that this can be used to skip the initial resync. Which it does. But this is a bad idea in some cases - and a *very* bad idea in others.