Spectre / Meltdown -> Zram nem működik

Fórumok

Sziasztok,

A CPU bug-ok javítása óta nem megy a Zram Ubi 16-omon. Az van hogy a 8 GB-os fizikai ramomhoz automatikusan létrehozott 4 x 1 GB-ból csak 1 db reagál memória tömörítéssel.

Ennek az az eredménye, hogy míg előtte indíthattam a 8 Gb-ot jócskán meghaladó cuccokat (5 GB memóriát foglaló játék + 2 + 2 + 3 GB-os VM-ek + a host rendszer + böngésző), addig az 1 GB Zram-ot elérve befagy a gép.

Ugye múltkor írtam hogy VBox-ba is belezavart a patch.

Más is tapasztalja ezt aki használ Zram-ot?

Hozzászólások

Közben 4.14-es kernelt telepítek ubi 16 lts-re.

Nem megy 4.14-gyel, de közben jött 4.13.0-31-es frissítés, azzal sem jó.

Nem lehet hogy elcsesztek valamit a kernel konfigban és nem tud több maggal működni a Zram? Mert ugye felezi a fizikai RAM-ot és annyi blokk eszköz jön létre, amennyi mag van.

De csak 1 Zram blokk eszköz megy.

Kicsit összekaphatnák magukat a nagy cégek és lecserélhetnék a nem hozzáértőket hozzáértőkre, nem gondoljátok?

Zram helyett memoriabovitest hasznalok, az alacsonyabb szint a kernelnel, nem tiltotta meg le.

Elnezest, de ugy gondolom, hogy hozzaertok vanak a nagy cegeknel, a verseny es a profitkenyszer miatt a vilagunk a workaround-ok miatt mukodik es letezhet jelenlegi formalyaban. Akarmekkora ceget veszek alapul, a managerek mindent elszurnak es a sajat szabalyaikat sem tartjak be.

A kerdses bugok javitasa igen korulmenyes es nehezkes, igy valoszinuleg a sec bug helyett kaptal egy func bugot. Hasznalj regebbi kernelt.

Egyetértek, nagy a verseny, viszont azt talán érzékeled hogy a tesztelésre nem sokat költenek. Itt viszont egy olyan effekt jön létre, hogy ők nyernek ezzel 5 egységet, a világon meg okoznak 50_000 egység kiesést.

Tehát nem véletlen hibázásról szól csak a dolog, hanem a Q/A tudatos csökkentéséről a kiadások csökkentése érdekében. Ezt a tendenciát kell megváltoztatni.

Reportold a bugot.

Ugyanazzal a beallittassal futtasd a regit, majd az ujat.
Futtasd az ujat ugyis, h kikapcsolod az egyes javitasokat (hint: hajbazer topikja:).

Ha van turelmed, esetleg hasonlitsd ossze a parametereit.