Papírmentes .hu domain regisztráció nem akadálymentes

Jó dolog a papírmentes .hu domain regisztráció, de sajnos (ha nem tévedek) nem akadálymentes, mert képernyőolvasóval (vakok, gyengénlátók) nem lehet túljutni az utolsó lépésben a captchán, ugyanis csak kép alapú a captcha.

Írtam már ezzel kapcsolatban az Internet Szolgáltatók Tanácsának 1 hete, de nem jött válasz. Esetleg ha van itt ISZT tag vagy domain regisztrátor, akkor felvethetné ezt a problémát a szervezetben.

Úgy tudom, hogy pl. a Google Recaptcha ingyenes és teljesen akadálymentes, elég egyszerűen megoldható lenne tehát az akadálymentesítés.

Továbbra is elérhető persze a papír alapú .hu domain regisztráció, de az akadálymentesítés, esélyegyenlőség lényege, hogyha egy látó használhat papírmentes .hu domain regisztrációt, akkor használhassa egy vak, gyengénlátó is. Főleg ha ennyire könnyű lenne megoldani, mint ebben az esetben.

Érdekes, hogy már egy ideje bevezették a papírmentes (elektronikus) .hu domain regisztrációt, de ezzel a problémafelvetéssel még nem találkoztam.

Hozzászólások

haha :) Igen, a te hozzászólásod egy elég béna reklám. Mit akartál mondani? Nem én találtam ki ezt a kifejezést, anno az eredeti hírben szerepelt hogy "papírmentes": https://www.hwsw.hu/hirek/53458/elektronikus-hu-domain-regisztracio-mag… Esetleg valami építő hozzászólás a blogbejegyzéshez?

már az is vicc, hogy van kapcsa. azt eredetileg az aláírás kiváltására találta ki az ISZT. azt nem tudom, kinek a szemében csereszabatos a "nem vagyok robot" és a "én, mint X. Y., kézjegyemet adom rá" jogi aktus.

~~~~~~~~
deb http://deb.uucp.hu/ wheezy yazzy repack

Megjött a válasz, elvileg 2018-ban valamikor javítják.